Mersin’de vaka sayılarında korkutucu artış sürüyor




Tarih: 28 Temmuz 2021 Çarşamba 11:53


Mersin’de bayram öncesinde yükselişe geçen koronavirüs vaka sayıları, bayram sonrasındaki yoğunlukla birlikte hızlı artışını sürdürüyor.

Haber- Gizem Konucu

Kurban Bayramı tatilinden önce Mersin’de artışa geçen, Kurban Bayramı’nda ise yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Mersin’de vaka sayılarındaki artış korkutucu boyuta ulaşıyor. Delta varyantının da artış gösterdiği Mersin’de vatandaşların tedbiri neredeyse tamamen bırakması ise vaka sayılarındaki bu artışın süreceğini gösteriyor.

 

HAFTALIK VAKA SAYISI YÜZ BİNDE 109,65 OLDU!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından paylaştığı illere göre haftalık vaka sayısında Mersin, vaka sayılarında artış gösteren iller arasında yer almaya devam ediyor. Bir önceki hafta yüz binde vaka sayısına karşılık gelen tabloda vaka sayıları 61,88 olan Mersin,  17-23 Temmuz tarihi verilerine göre yüzde 44,77 yükseliş göstererek yüzde 109,65’e ulaştı. Bakan Koca ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İllerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgını kontrol altında tutma gücümüzü zora sokmayalım. Aşı olup tedbirlere uymak zorundayız'' dedi.

 

TOPLU TAŞIMADA MASKE VE MESAFE YOK!

Kurban Bayramı sürecinde özellikle sahil kesimlerinde vatandaşların kurallara uymadığı, adeta koronavirüsü hiçe saydıkları dikkatlerden kaçmamıştı. Sahilde, denizlerde, kafe ve restoranlarda vatandaşlar maske, mesafe ve hijyen kurallarını hiçe saydı. Bu durum ise vaka sayılarında artışa sebep oldu. Öte yandan toplu taşımada da vatandaşlar koronavirüs bitmişçesine davranarak, maske takmadan yolculuklarını sürdürüyorlar.  Ayrıca maske takmadan yapılan bu yolculuklarda ise sosyal mesafe adına herhangi bir durum söz konusu olmadan, balık istifi yolculuk yapmaya devam ediyorlar. Vatandaşlar bu şekilde tedbiri elden bırakmaya devam ederse, Mersin’de vaka sayıları eski günlerine dönerek korkutucu boyutlara ulaşmaya devam edecek.


Etiket: mersin, vakasayısı, artış, koronavirüs


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA