Minik kalpler doğaya gülümsedi




Tarih: 20 Mayıs 2020 Çarşamba 15:56


Mersin’deki Necdet Ülger İlköğretim Okulu’nda görev yapan Esin Karakaş Yılmaz, İzmir Sabiha Gökçen İlkokulu’nda görev yapan kız kardeşi Fatma Karakaş Smile To The Nature (Doğaya Gülümse) isimli ortak projede buluştu. Proje kapsamında çeşitli etkinliklerle öğrencilere doğa ve hayvan sevgisi anlatıldı.

 

Proje farklı illerde görev yapan kardeşleri de buluşturdu. Mersin Necdet Ülger İlköğretim Okulu’nda görev yapan Esin Karakaş Yılmaz, İzmir Sabiha Gökçen İlkokulu’nda görev yapan kız kardeşi Fatma Karakaş ile birlikte aynı projede ortak etkinliklere imza attı.

Öğretmen Fatma Karakaş, proje ile öğrencilerin çevre bilincinin gelişmesine katkı sunduklarını söyledi.

EVSEL ATIKLAR TOPLANDI

Proje kapsamında öğrenciler, yanmış ormanları ve sorunlu ortamların olduğu yerleri ziyaret etti.  Evsel atıklar toplandı. Bahçecilik, çiçek dikimi ve bahçe bakım dersleri yapıldı. Doğa yürüyüşleri gerçekleştirildi. Geri dönüşüm malzemeleri toplandı. Çevre günleri kutlandı. Çevre hakkında şarkı ve şiirler birlikte yazıldı. Ağaç dikme ve okul bahçeleri oluşturuldu.

KENDİ SLOGANLARINI BELİRLEDİLER

Necdet Ülger İlköğretim Okulu’nda görev yapan Esin Karakaş Yılmaz, proje kapsamında yaptıkları ortak çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Ortak çalışmalar yapıldı. Öğrenciler birlikte şarkı söyledi. Akrostiş yaptılar. Kendi minik bedenlerini kullanarak projenin ismini yazdılar harf harf.  Yarışmalar düzenlediler. Kendi sloganlarını belirleyip, doğa ile ilgili yarışmalarla projeye slogan belirlediler. Logo ve posterler yapıldı. öğrenciler bunları yarışmalar düzenleyerek projenin logo ve posterini belirlediler. Çeşitli web 2 araçlarını öğrenerek bu araçları derslerde materyal yaparak dersleri daha eğlenceli hale getirdiler.”

GÜZEL BİR PROJEYE İMZA ATTILAR

Evde anne babaların da atık yağ ve geri dönüşüm materyalleri toplamalarını sağlayarak çevre bilinci oluşturulmasına katkı sunduklarını anlatan Yılmaz, “Okulda geri dönüşüm topladılar tüm okul olarak. Bu çalışmaları okullarında yaparak Necdet Ülger İlkokulu 4 C sınıfı öğrencileri okulda güzel bir projeye imza attılar” dedi.

SINIFTA HAYVAN BESLEDİLER

Tüm bunları yaparken en çok atık getiren sınıf ve öğrencilere kendi yaptıkları ayraçları hediye ederek katılımın artmasını sağladıklarını dile getiren Yılmaz, “Uzaktan zoom ile tüm öğrenciler görüşerek fikir alışverişinde bulunduk. Geri dönüşüm malzemelerinden saksı yapıp çiçek ektiler ve sınıflarında yetiştirdiler. Sokak hayvanlarına barınak, yaptılar beslediler.

Sınıfta hayvan beslediler. Ortak online bir platformda resimler çizdiler ortak tahtayı kullanarak. Doğa yürüyüşleri yaptılar. Geri dönüşüm materyallerini topladılar biriktirdiler” bilgisini verdi.

BİLİNÇLİ BİREYLER YETİŞTİRMEK ÇOK ÖNEMLİ

İzmir Sabiha Gökçen İlkokulu’nda görev yapan Fatma Karakaş ise, doğada canlıların birbirleriyle etkileşim içinde yaşadığına vurgu yaparak, “İnsanlar bilinçli veya bilinçsiz olarak çevreyi kirletir. Çevre kirliliği tüm canlıları olumsuz etkiliyor. Çevre kirliliği toprak, hava ve suyu içerir. Bunlardan birinin kirlenmesi tüm canlıları kötü etkiliyor ve büyük çevre sorunlarına neden oluyor. Bu sorunu çözmek için bilinçli bireyler yetiştirmek çok önemli. Bu da etkili çevre eğitimi ile mümkündür. Çevreyi tanımak, çevre sorunlarını ele almak, çıkarılan çevre için farkındalığı artırmak esastır. Çevre eğitimi bakış açılarını geliştirecektir. Çevreyi nasıl koruyacaklarını sevecek, koruyacak ve öğrenecekler” diye konuştu.

VAHŞİ HAYVANLAR İÇİN SORUMLULUK SAHİBİ OLMAK

Projenin temel amacı şöyle: Çevre ve çevre sorunları hakkında bilgi sahibi olmak. Çevrenin korunmasına yönelik tutum geliştirilmesi. Çevre sorunlarına çözüm bulma becerisi kazanmak

Çevresel hareketlere aktif katılım. Çevreyi geliştirmeyi amaçlayan çalışmalara katılım sağlamak.Vahşi hayvanlar için sorumluluk sahibi olmak. Bu kapsamda gerçekleşen doğa gezilerinde öğrencilere doğal yaşamı korumanın önemine vurgu yapıldı.

BEKLENEN SONUÇLAR

Projenin hedefi, öğrencilerin, çevre hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak, çevre hakkında olumlu bilinç geliştirmek. Öğrencilerle birlikte çevre bilincini de geliştirmek. Hem öğretmenler hem de öğrenciler uluslararası çevre projelerine katılım sağladı. Hem öğretmenler hem de öğrenciler Web1 ve Web2 araçlarının nasıl kullanılacağını öğrendi.

Öğrenciler e-kitap, e-dergi ve video yayınlandı.

 

 

 

 

 

 


Etiket: Mersin, doga, proje, minikler


Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

  • Gönderen : gaziemir/ İzmir
    Tarih : 23/5/2020 - 13:25:49
    Yorum : Çok güzel bir proje idi. Çocuklar eğlenerek öğrendiler. Bize proje için önderlik yapan sayın Fatma Karakaş öğretmeniMize sonsuz teşekkürler.

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA