Yeşilboğaz: “Önemliyiz, çünkü bağımsızız”




Tarih: 26 Temmuz 2020 Pazar 08:20


Mersin Barosunda staja başlayacak olan 19 stajyer avukat, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti. Yeşilboğaz konuşmasında, “Önemliyiz, çünkü bağımsızız. Ankara’da barolar olarak verdiğimiz mücadele, toplumun idolü ve umudu oldu dedi.”

 

Stajyer avukatlara meslek etik kuralları ve staj eğitim sistemi hakkında bilgiler veren Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Topluma karşı sorumluluğunuz var. Baro başkanları olarak, baroların, avukatların ve toplumun bölünmesine neden olacak olan çoklu baro yasasına karşı Ankara’da vermiş olduğumuz mücadele, toplumun idolü ve umudu oldu. Polis barikatlarının ortasında soğuk betonda ve yağmurda, sırf 200 metre yürüyebilmek için oturduk. 200 metre, halkın umudu oldu. Bizler teslim olma fotoğrafı değil, yürüyüş fotoğrafı verdik. Çünkü halk bizi sahiplendi ve toplum bizden bunu bekledi.  Çünkü biz hukuk mücadelesi verdik. 5 dakikalık süreç bile, tüm toplumun umudu olmanızı sağlayabilir. Hukukçu oldum demeyin, her daim hukukçu olmaya çalışın. Ben Baro Başkanı olarak, hala hukukçu olmaya çalışıyorum. Meslektaşlarla dayanışma çok önemli. Birlikte olmazsak kazanamayız” ifadesini kullandı.

 

“HUKUKUN, DEMOKRASİNİN, CUMHURİYETİN GELİŞMESİ VE KORUNMASI SİZLERİN OMZUNDA”

Avukatlık Kanunu’na göre avukatlık mesleğinin hem kamu hizmeti, hem de serbest meslek olduğunu hatırlatan Yeşilboğaz, “Biz hem tabanın sesiyiz, hem de kamu işi yapıyoruz. Kamu işi yapan da kamunun yanındadır. Biz avukatlar, yargının üç sacayağının en önemli parçalarından birisiyiz. Çünkü biz bağımsızız. Hak arama özgürlüğünün en önemli kilometre taşlarından birisiniz. Bu yüzden hukukun, demokrasinin, Cumhuriyetin gelişmesi ve korunması sizlerin omzunda. Hak mesleğini icra ederek, hak mücadelesi vereceksiniz. Temel göreviniz bu. Hak kavramını içselleştirip, her olayı hak kavramıyla ilişkilendirmek zorundasınız. Hukukçu gibi giyinin, hukukçu gibi konuşun, hukukçu gibi davranın. Davranışlarınızla topluma rol, model olmak zorundasınız. Avukatlık mesleği güven mesleğidir. Kamuya bu güveni vermek zorundasınız. Müvekkillerinize karşı sadakat sorumluluğunuz var. Mesleğinizde hiçbir zaman taraf olmayın. Yoksa hem kendinize, hem de bu mesleğe zarar verirsiniz.

Pandemi döneminde teknolojik altyapımızı güçlendirerek staj eğitim derslerimizi ve seminerlerimizi online gerçekleştirdik. Böylece meslektaşlarımız mesleki eğitimden geri kalmadı. Bizi mutlu eden bu. Okullarda size müvekkillerinizin haklarını nasıl koruyacağınız öğretildi. Biz ise size staj eğitiminde kendinizi nasıl koruyacağınızı öğreteceğiz. Meslekte kalıcı ve başarılı olabilmek için öncelikle kendinizi koruyabilmelisiniz. Bunun için de Avukatlık Kanunu’nu çok iyi bilmeniz gerekiyor. Kendinizi çok yönlü geliştirin. Duruşmalarda ve staj eğitimlerinizde yanınızda mutlaka konuyla ilgili kanun da bulundurun. Başarılı bir staj dönemi diliyorum” şeklinde konuştu.(Haber Merkezi)


Etiket: baro, stajer, yeşilboğaz


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA