Mersinliler bayramda konsere doydu




Tarih: 4 Ağustos 2020 Salı 14:21


Mersin’de Kurban Bayramında 8 ilçede 61 sosyal mesafeli konser düzenlendiği bildirildi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Tarsus’tan Anamur’a kentin 8 ilçesinde düzenlenen 61 konserin 16’sı Yenişehir ilçesinde gerçekleştirildi. Kültür Park’ta bayram gezmesi yapan Mersinliler, sahilin 3 farklı noktasındaki konserlerde soluklanma imkanı buldu. Mersin İdmanyurdu ve Galatasaray Meydanlarında bayram boyunca 10 akustik konser gerçekleşirken, Marina civarındaki büyük sahnede ise 6 sanatçı sahne aldı. Ayrıca, Kültür Park Amfi Tiyatro’da bayramın ikinci ve son günü çocuk etkinlikleri düzenlendi. Etkinliklerde çocuklar için Türkçe ve İngilizce oyunlar, sosis balon atölyeleri ve mini disko aktiviteleri yapıldı. Mersin sahil şeridinde bayram festival havasında kutlandı.
 

MERSİN’İN YAZLIK BÖLGELERİNDE 33 KONSER GERÇEKLEŞTİ

Konserlerin bir diğer durağı Silifke, Erdemli ve Anamur ilçeleri oldu. Bayramı yazlıklarda ve plajlarda geçiren Mersinliler müziğe doydu. Bayram boyunca Erdemli’de 20, Silifke’de 12 ve Anamur’da 1 olmak üzere toplam 33 konser gerçekleşti. Tatilcilerin yoğun olduğu Silifke’nin Susanoğlu Sahili, Taşucu Limanı, Erdemli’nin Yemişkumu, Kızkalesi ve Limonlu Sahili ile Anamur’un Dragon Parkı gibi çok sayıda noktada farklı tarzlarda müzik sesleri yankılandı.
Konserlerin bir adresi de Mersin’in yaylaları oldu
Büyükşehir Belediyesi, bayramı yaylalarda geçiren vatandaşları da müzikle buluşturdu. Çamlıyayla ve Toroslar ilçelerinde toplam 4 konser gerçekleşti. Türk Halk Müziğinden Türk Sanat Müziği ve popüler müziğe farklı tarzlardaki konserler, her yaştan Mersinliyi bir araya getirdi.
 

Konserler, Akdeniz ve Tarsus’un mahallelerine de taşındı
Akdeniz ve Tarsus ilçelerindeki vatandaşlar da bayram coşkusunu mahallelerinde yaşadı. Akdeniz ilçesinin Güneş, Çilek, Karaduvar ve Kazanlı mahallelerinde 4 gün boyunca 4 farklı konser gerçekleşti. Tarsuslular ise ilçe merkezindeki Kültür Park’ta gerçekleşen 3 konserde bayram coşkusuna ortak oldu. Konserlerde Tamay Özaltun, Haluk Şaş, Batuhan Şaraplı, Nil, Grup Kozmos, Grup Yazı Tura, A.G Band, Grup Gece Görüşü ve Ertan İşbilir’in aralarında yer aldığı Mersinli müzisyenler sahne aldı. D&S Dans Akademisi ve Sanat Merkezi’nden dansçılar da Yenişehir ilçesi Marina civarındaki konserlerde performans gösterileri sergiledi. Akustik Park konserlerinde de Kilikya Band & Naciye Çakmak, İlker Zorer ve Tuncay Kes, Grup Blueburst & Gülden’in aralarında bulunduğu grup ve sanatçılar sahne aldı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA