Başarır, “İlk seçimde iktidara geleceğiz”




Tarih: 14 Ağustos 2020 Cuma 15:36


CHP Mersin İl Başkanlığına ziyarette bulunan Parti Meclisi (PM) üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, ekonominin, dış politikanın ve adaletin Türkiye’de sorun halini aldığına değindi. Başarır, “Yarın seçim olacakmış gibi sahadayız. Ülkenin Millet İttifakına, dostlara, namuslu insanlara, vatanseverlere ihtiyacı var. Biz Millet İttifakı olarak dimdik ayaktayız. İlk seçimde iktidara geleceğiz” sözlerini kullandı.

Haber: Gizem Konucu

CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, ilçe başkanları ile birlikte İl Başkanı Adil Aktay’ı ziyaret eden PM üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, gazetecilere gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. CHP 37. Olağan Genel Kurultayında Parti Meclisi (PM) Üyesi seçilmesi ile ilgili konuşan Başarır, “Partim, Parti Meclisinde görev yapmam adına bana gerekli desteği verdi ve seçildik. Ben örgütüme, delegelerime, ilçe başkanlarıma, il başkanıma, belediye başkanlarıma çok teşekkür ediyorum. Büyük bir aile olduğumuzu gösterdiler. Özel bir teşekkürü de iki milletvekili arkadaşıma yapmak istiyorum. Kurultaydan önce liste belli olmadan Sayın Cengiz Gökçel ve Sayın Alpay Antmen benimle Genel Başkanıma gittiler. ‘Ali Mahir Başarır bizim kardeşimizdir. dediler. Onu tercih ederseniz bizi de tercih etmiş olursunuz’ dediler. Türkiye’de son yıllarda az görülen bir dayanışmaydı bu. O yüzden onlara minnettarım. Onların bu desteğini hayatımın hiçbir noktasında unutmayacağımı söylüyorum. Makamlar gelip geçer ama böyle günlerde dayanışma, birliktelik, tek yürek olmak unutulmaz” ifadelerini kullandı.

 

“BİZ MİLLET İTTİFAKI OLARAK DİMDİK AYAKTAYIZ.”

Türkiye’nin temel sorunlarına değinen Başarır, ekonominin, dış politikanın ve adaletin Türkiye’de sorun halini aldığına değindi. Başarır, “Bugün 100 tezgahtan 30’u kapalı Mersin ve Türkiye’de.  Mersin’de 100 binlerce Türkiye’de 10 milyonun üzerinde işsiz var. İlk kez bize insanlar telefonla arayıp ‘Evime ekmek götüremiyorum’ diyor. 2 gün önce Tarsus’ta bir çocuk annesi bir vatandaşımız 21 yaşındaki bir kardeşimiz intihar etti. Ülkemiz, şehrimiz büyük sıkıntılar yaşıyor. Genel Başkanımız bu kurultayda ekonomiye özel dikkat çekti. ‘Emek, eşitlik, alın teri’ dedi. ‘Denetlenebilen, yolsuzluk yapmayan bir devlet’ dedi. ‘Dış politikada barış’ dedi. Yargı adalet, hukuk ve sisteme dikkat çekti. Güçlük parlamenter sistem ilk hedefimiz dedi. 13 maddelik bildiri parlamenter rejimle başlayıp barış ile bitti. Bu dakikadan sonra kurultayımız bitmiştir. Yarın seçim olacakmış gibi sahadayız. Ülkenin Millet İttifakına, dostlara, namuslu insanlara, vatanseverlere ihtiyacı var. Biz Millet İttifakı olarak dimdik ayaktayız. İlk seçimde iktidara geleceğiz” sözlerini kullandı.

 

“BİZİM GÜNDEMİMİZ MEMLEKET”

Başarır, bir gazetecinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin adayı olan Muharrem İnce’nin başlattığı hareket hakkında sorulan soruya şu yanıtı verdi: “Şunu söyleyeyim. Dünkü basın toplantını takip ettik. Genel Merkezimiz üst kurulumuz bununla ilgili gerekli açıklamaları yaptı. Bizim derdimiz ekmek, adalet, eşitlik. Biz büyük bir aileyiz. Biz burada doğduk burada büyüdük burada öleceğiz. Bundan 7 yıl önce bana bir soru sorulmuştu. Başka bir parti şunu söylemiştim. Başka bir partide bakan olmaktansa bu partide üye olurum. Bununla ilgili cevabı genel merkezimiz veriyor. Bizim gündemimiz yalnız bu değil. Bizim gündemimiz memleket. Yoksulluğun olmadığı bir memleket.”

 


Etiket: Mersin, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA