Bağışıklık sistemini güçlendirerek korunabilirsiniz!




Tarih: 20 Eylül 2020 Pazar 17:00


Uzman Diyetisyen Yağmur Güngördü, gazetecilere yaptığı açıklamada; tüm dünyayı etkisi altına alan korono virüs salgını döneminde bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemine vurgu yaptı.

 

Hastalıklardan korunmada güçlü bağışıklık sisteminin önemli olduğunu dile getiren Güngördü, “Herkesin hijyen kurallarına dikkat ettiği Covid-19 döneminde dikkat edilmesi gereken diğer en önemli şey ise bağışıklık sistemini güçlendirmek olacaktır” dedi.

 

BOL BOL SU TÜKETİLMESİ GEREKİYOR

Yağmur Güngördü, “Bağışıklık sistemimizi nasıl güçlendirebiliriz?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Bağışıklık sistemini de güçlendirmek için ilk önce dengeli beslenmeniz gerekir. Yani 3 ara 3’te ana öğün şeklinde beslenmek gerekiyor. Bağışıklık sistemini güçlendirecek takviye gıdalar alınması gerekiyor. Bunlar antioksidanlar olabilir. Yani A, E ve C vitaminine ihtiva eden gıdalar veya dışarıdan takviye multivitamin olarak alınabilir. Ya da öğünlerimize karbonhidratı, proteini ve yağı da dengeli bir şekilde almamız gerekiyor. Bu dönemde sarımsak ya da soğan gibi allicin içeren gıdaları almasına özen göstermemiz gerekiyor. Propolis kullanımı da beslenmeye eklenebilir. Bol bol su tüketilmesi gerekiyor. En az 2 litre olmak şartıyla.”

 

DÜŞÜK KALORİLİ DİYETLERDEN UZAK DURUN!

Özellikle bu dönemde yapılacak diyetle ilgili uyarılarda bulunan Yağmur Güngördü, “Düşük kalorili diyetlerden uzak durmamız gerekiyor. Probiyotik tüketimini artıracağız. Peki, bu probiyotik tüketimi nedir? Fermente edilmiş gıdalardır. Bu da yoğurt, kefir olabilir. Eğer tansiyon probleminiz yoksa turşu olabilir. Günlük diyetimize sarımsak eklememiz gerekiyor. Çünkü sarımsak allicin adı verilen antioksidanlar içeriyor. Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmede bize yardımcı olacak. Gün içerisinde 2 fincan yeşil çayımızı içmeye çalışıyoruz. Balığı haftada en az 2 kere tüketmeye özen gösteriyoruz. Zencefili ve propolisi diyetimize eklemeye çalışıyoruz. Propolis antiviral özellikli olup bize bu günlerde yardımcı oluyor” dedi.

 


Etiket: yağmur, güngördü, diyetisyen


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA