“Pandemi en çok berberleri etkiledi”




Tarih: 26 Ekim 2020 Pazartesi 16:55


Pandemi sürecinin en çok berberleri etkilediğini söyleyen Berber Kadir Şengezer, “Özellikle kapalı olduğumuz dönemde çok sıkıntı yaşadık. Kredi üzerine kredi çektik. Şu an hala o kredileri ödemek için çalışıyoruz” dedi.

ÖZEL Haber-Behzat Özgür Beyazlar

Mersin’de 23 yıllık tecrübesi ve en trend saç modellerini yapmasıyla adından sıkça söz ettiren Berber Kadir Şengezer, pandemi sürecinde aldıkları önlemler ve sektör sorunları hakkında gazetemize konuştu. Pandemi sürecinin herkesi etkilediğini ifade eden Şengezer, “Her sektör gibi bizim sektör de bu durumdan olumsuz etkilendi ama pandemi en çok biz berberleri etkiledi. Özellikle kapalı olduğumuz süreçte kiramızı, elektriğimizi ödeyemez duruma geldik. İşlerimiz yarı yarıya düştü. Kredi üzerine kredi çektik. Şu an hala o kredileri ödemeye çalışıyoruz” dedi.

 

“HER MÜŞTERİ İÇİN TEK KULLANIMLIK MALZEME KULLANIYORUZ”

İşyerlerinde aldıkları önlemler hakkında da açıklamalarda bulunan Şengezer, “Biz de Sağlık Bakanlığının tavsiyeleri doğrultusunda COVİD-19 tedbirlerimizi alıyoruz. Müşterilerle zorunlu olmayan temastan kaçınıyoruz. Salonumuzda kalabalığın oluşmasını engellemek için de müşterilerimizi randevu ile kabul ediyoruz. Zaten pandemiden önce de randevu sistemi ile çalışıyorduk. Müşterilerimizi tokalaşmadan veya herhangi bir şekilde temas etmeden karşılıyoruz. İşyerimize maskesiz kimseyi katiyen almıyoruz. Maskesi olmayan müşterilere de maske veriyoruz. Müşteri içeri girmeden önce ateş ölçümü yapıyoruz. Ateşi yüksekse içeri almıyoruz. Dezenfekte makinemiz var. Baştan aşağı müşteriyi dezenfekte ediyoruz. Her müşteri için tek kullanımlık malzeme kullanıyoruz. Makasları dezenfekte makinesinden geçirdikten sonra kullanıyoruz” dedi.

 

“MÜŞTERİLERİMİZİ VİP ODADA TIRAŞ EDİYORUZ”

Saç, sakal başta olmak üzere manikür, pedikür, cilt bakımı, keratin ve pingment yaptıklarını da sözlerine ekleyen Şengezer, “Müşterilerimizi VİP odada tıraş ediyoruz. İşyerimizde 3 tane odamız var. Bu odalar kişiye özeldir. Bizde çifte standart olmaz. Öğrenci, iş adamı, memur, öğretmen kim olursa olsun fark etmez VİP’te tıraş olur. İşi ne olursa olsun biz herkese aynı hizmeti veririz” ifadelerini kullandı.

 

“ÖZELLİKLE EL YIKAMA İŞİNİ GÜN İÇERİSİNDE SIKLIKLA YAPIYORUZ”

Özellikle hijyene dikkat ettiklerini ifade eden Şengezer, “Salonumuzda sosyal mesafe kurallarına riayet ediyoruz. Sabah erken saatlerde kuaför salonumuzu temizlemeye başlıyoruz. Bizim için hijyen çok önemli. El yıkama işini gün içerisinde sıklıkla yapıyoruz. Müşterilerimizi tek tek içeri alıyoruz. Randevu saatinden önce gelen müşterilerimiz için bahçede yerimiz var. Açık alanda ferah bir ortamda randevu saatini bekleyebiliyorlar” şeklinde konuştu.

 

“ESKİSİ GİBİ ÇIRAK YETİŞMİYOR”

Nitelikli eleman sıkıntısı da çektiklerini söyleyen Şengezer, “Ülkemizin birçok sektöründe yaşanan nitelikli eleman sorunu maalesef berber sektöründe de yaşanıyor. Maalesef bu konuda artık çırak yetişmediği gibi meslek liseleri de çok az mezun veriyor. Eskiden bir baba çocuğu okumadığı zaman alıp götürürdü bir esnafa en azından bir zanaatı olsun derdi. Şimdilerde ise bu durum çok değişti” ifadelerini kullandı.

 

 


Etiket: pandemi, berber, kadirşengezer


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA