Yeşilboğaz: “Hukuk ve adalet çizgisinden sapmayın”




Tarih: 29 Ekim 2020 Perşembe 14:16


Mersin Barosu’nun Stajyer Avukatları Abdülkadir Muyan, Bengisu Özcan, Mehmet Fırat Subaşı, Fatma Sena Yardım, Ahmet Alperen Doğan, Rümeysa Yıldırım, Meryem Betül Gür, Emine Sena Cırık, Ömer Gençer ile Ahmet Serdar Üçel, hukuk ve adalet yolunda mücadele etmek için yemin edip cübbe giydiler.

Mersin Barosu Gökdelen Hizmet biriminde düzenlenen yemin töreninde tek tek kürsüye çıkıp duygularını paylaşan stajyer avukatları Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, avukatlar ve aileler yalnız bırakmadı.  Tören öncesi konuşma yapan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, meslektaşlarına hukuk ve adalet çizgisinden sapmamalarını söyleyerek, “Ülkemiz hukuk adına çok da iyi sınav vermiyor. Genç meslektaşlarımıza önerimiz, ilkeleriniz Cumhuriyetin ilkeleri olsun. Her zaman Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkın. Pusulanız sadece hukuk kuralları ve vicdanınız olsun. Hesap vereceğiniz insanlar bu ülkenin halkı olsun. Kimseye biat etmeyin ancak o zaman başarılı olursunuz. Önünüze birçok fırsat geçecek. Bu fırsatlarda her zaman için etiği tercih etmenizi istiyoruz. Etikten önce parayı tercih ettiğinizde ya da makamı, mevkii tercih ettiğinizde, yollarınızın çıkmaza gittiğini ve çok kısa bir mesafede nefesinizin tükeneceğini hissedeceksiniz. Uzun soluklu bir meslek icra etmek istiyorsanız, bu ülkeyi daha yaşanılır hale getirmek istiyorsanız uzun ve meşakkatli yolu tercih etmeniz gerekiyor. Çünkü yolun sonunda en azından kendinizi vicdanen rahat hissedeceksiniz. Kendinize, çocuklarınıza ve bu ülkeye hesap vermenin mutluluğunu yaşayacaksınız. Mesleğimize ve ülkemize güç katacağınıza, hukuk sistemimizin düzelmesi için elinizden geleni yapacağınıza inanıyorum. Meslek hayatınızda başarılar diliyorum” dedi. Yemin eden stajyer avukatlara cübbelerini Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi. Yeşilboğaz, avukatlık ruhsatlarını imzalayıp genç meslektaşlarına takdim etti. (Haber Merkezi)

 


Etiket: mersin, mersinbarosu, bilginyeşilboğaz


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA