Gökçel: “Yine çiftçinin boğazından keseceksiniz”




Tarih: 15 Aralık 2020 Salı 14:05


TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, 2021 yılı bütçesinde çiftçilere verilecek olan desteklerin 1 milyar dolar azaldığını belirterek, "Bütçeyi yüzde 27 artırdınız, tarımsal destekleri neden aynı oranda artırmadınız? Bu demek oluyor ki yine çiftçinin boğazından keseceksiniz. 2008’de 110 lira olan tarım Bağkur’u 913 lira oldu" dedi.

Gökçel, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2021 bütçesi üzerine söz aldı. Çiftçilerin Tarım Kanunu’nda yer alan haklarını alamadığını dile getiren Gökçel, “Çiftçinin AKP'den 176 milyar alacağı var” dedi. AK Parti’nin tarımdaki ithalat politikasını eleştiren Gökçel, “AKP, çiftçimiz üretmesin diye yurt dışından ithal tarım ürünü getirip 'Paramız var ki ithal ediyoruz kardeşim' diyor. Türk çiftçisi niye üretiyor o zaman? AKP döneminde tarım topraklarının tamamına yakını ipotekli. Toprağını eken çiftçinin traktörünü haczettiniz, çiftçimizin hayvanlarını bile haczedip elinden aldınız. Bence bütün bunların bir tek anlamı var: AKP, çiftçiden nefret ediyor, Türk çiftçisinden nefret ediyor, çiftçiyi gözden çıkarmış” dedi.

 

“TARIM BAĞKUR'U 100 LİRADAN 913 LİRAYA ÇIKTI"

“AKP iktidarının tarım Bağkur’undaki desteklemeyi sona erdirdi”diyen Gökçel “2008’de 110 lira olan tarım Bağkur’u sizin döneminizde 913 lira oldu" dedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Gökçel'e “Duyuyoruz, duyuyoruz” şeklinde cevap vermesi üzerine Gökçel, “Şimdi, utanır mısınız bilmem” diyerek karşılık verdi. Gökçel'in konuşması sırasında “AKP çiftçiyi gözden çıkarmış” demesi üzerine AK Parti  Grup Başkanvekili  Bülent Turan da “Yapmayın ya" şeklinde karşılık verdi. Atışmaların yaşandığı konuşma sırasında Turan'a elindeki fotoğrafları gösteren Gökçel, “ Sayın Bülent Turan, bu görüntüler sizin Çanakkaleli çiftçilerinizin görüntüleri, sizin memleketinizden. Bu da benim memleketim Mersin'in ilçesinden. Benim üreticim hayvan yerine kendini sabana koşup üretim yapmaya çalışıyor. İşte benim de o üreticilerden biri olarak bu dakikaya kadar yaptığım bütün bu konuşmalar bu insanların hakkını almak için, bunun için buradayız” diyerek karşılık verdi.

 

“MAZOTTAN ÖTV'Yİ KALDIRALIM"

Cumhur İttifakı ortağı olan BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici’nin sözlerini hatırlatan Gökçel, “Sizin minnacık ortağınız Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanı da çıktığı televizyon programında söyledi, bu yapıcı muhalefetmiş, ‘ÖTV kaldırılsın’ diyor. Biz de yapıcı muhalefet yapıyoruz, gelin mazottaki ÖTV'yi kaldıralım. Hodri meydan!” şeklinde iktidara çağrıda bulundu. (Haber Merkezi)


Etiket: tbmm, cengizgökçel, chp, akp, mersin, çiftçi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA