MESKİ, GES’estart verdi




Tarih: 26 Ocak 2021 Salı 12:25


Yenilenebilir enerji kaynakları yatırımlarına hız veren MESKİ, içmesuyu depolarında kullanılacak Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santralleri (GES) Projesi 1. Etap ihalesini gerçekleştirdi. Yıllık yaklaşık 1450 konutun elektrik tüketim ihtiyacına eş değer olan 5 milyon kWh elektrik üretimi ile MESKİ’nin içmesuyu depoları 25 yıl boyunca kendi ihtiyacı olan enerjiyi sağlamaya devam edecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, içmesuyu depolarında Çatı Tipi Güneş Enerjisi Santralleri (GES) Projesi 1. Etap ihalesini gerçekleştirdi.

MESKİ, GES projeleri ile enerji maliyetlerini düşürerek, enerji verimliliğine katkı sunmaya başlayacak. MESKİ tesisleri üzerine kurulacak olan çatı tipi güneş enerjisi santralleri ile önemli bir gider kalemi olan enerji maliyetleri önemli ölçüde düşürülecek. Bu çerçevede devreye alınan sistemle su birim maliyetlerinin azalması hedefleniyor. MESKİ’nin öz tüketim yöntemi ile oluşturulacak olan güneş enerji santralleri, tüketimden fazla üreteceği enerjiyi dağıtım şebekesinde kullanılmak üzere sisteme verecek. Bu şekilde bölgedeki enerji üretimine de katkı sağlanacak.

İÇMESUYU TESİSLERİ ENERJİ İHTİYACINI GÜNEŞ ENERJİSİNDEN SAĞLAYACAK

1.Etap Güneş Enerjsi Santrali Projesi’nde, Tarsus D2 Su Deposu ve Terfi İstasyonu 680 kWp (yaklaşık 1700 adet panel), Toroslar D2 Su Deposu ve Terfi İstasyonu 1302 kWp (yaklaşık 3255 adet panel), Yenişehir DY2A Su Deposu ve Terfi İstasyonu 838 kWp (yaklaşık 2095 adet panel) olmak üzere toplam 2820 kWp kurulu güç ile yıllık yaklaşık 1450 konutun elektrik tüketim ihtiyacına eş değer olan 5 milyon kWh elektrik üretimi hedefleniyor. Bu üretim ile MESKİ’nin 3 tesisinin yıllık ihtiyacı olan enerjinin tamamına yakını karşılanacak.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Enerjide dışa bağımlılığın azaltılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının dünya ekolojisi için öneminin bilinci ile hareket edilerek, yenilenebilir enerji yatırımlarına hız kazandırılmaktadır. İçmesuyu depolarımız üzerine yapılacak çatı tipi GES santralleri ile tesislerimizin ihtiyacı olan elektrik enerjisinin tamamına yakını yenilenebilir enerji sistemlerimiz ile karşılanacaktır. Kurumumuzda enerji olarak, dünyanın temiz ve güvenilir yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan güneş enerjisi de kullanılmaktadır. Kurumumuz tesislerinin ihtiyacı olan enerjiyi kendimiz üretme hedefiyle kentimize, ülkemize ve dünyamıza faydalı yatırımlar yapmaya devam edilecektir” denildi. 

Ayrıca, güncel enerji fiyatları göz önüne alındığında MESKİ tarafından yapılacak yatırım ile 4-4,5 yıl içerisinde kendini amorti edecek güneş enerji panelleri, 25 yıl süresince tesislerin kendi ihtiyacı olan enerjiyi sağlamaya devam edecek. Santrallerin yapım ve devreye alma süresi 6 ay olarak belirlenirken, Temmuz ayının sonunda 3 adet MESKİ içmesuyu tesisi kendi enerji üretimine başlayacak. (Haber Merkezi)


Etiket: mersinbüyükşehirbelediyesi, meski, güneşenerjisisantralleri, ges


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA