Akdenizli öğrencilere ücretsiz eğitim fırsatı




Tarih: 16 Şubat 2021 Salı 14:13


Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan Akdenizli öğrenciler için ücretsiz eğitim hizmeti verecek olan ‘Eğitim Akademisi’ tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Haber- Gizem Konucu

Seçimler esnasında Akdeniz’deki insanlık dramını sonlandırmak için geldiğinin sözünü verdiğini söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Ben göreve gelirken, asfalt kaldırım yol sözü vermedim. Akdeniz’de bir insanlık dramı yaşanıyor, ben bu dramı sonlandırmaya geliyorum dedim. Seçilir seçilmez aileler ve gençler üzerine projeler yaptık. BİLSEN öğrencileri, bakanlığın yapmış olduğu sınavlar sonucunda üstün yetenekli ve zekalı öğrencileri belirleniyor. Birçok aşamalı sınavlardan geçiyorlar. Bizim bölgemizde 27 civarında öğrenci var. Hepsinin evlerine tek tek gittim ve gördüm ki öğrencilerimizin çoğunun ekonomik durumlar iyi değil. Bu evlere giderken yanımıza bu ülkede para kazanan iş adamlarını da aldık. Bir kısmını belediyemizden bir kısmını sponsor bularak bu çocuklarımızın evlerini dayadık döşedik. Bir kere artık hepsinin çalışma masası, bilgisayarı, interneti var. Üniversitemizle bu çocuklarımızı tanıştırdık. Üniversitemizde bu işlerde uzman olan hocalarımız bu çocuklara ve ailelere eğitim verecek. Bunlar önemli. 27 tane üstün zekalı ve yetenekli çocuklar belki yarın Akdeniz Belediye Başkanı, Akdeniz kaymakamı, Cumhurbaşkanı olacak belki de en iyi üniversitelerimizde rektör olacaklar. Bu kadar imkansızlıklar içinde bunları yapıyorlar. Eğer onların elinden tutmazsak belki de şartların vermiş olduğu negatiflikten kaynaklı bu hedeflere ulaşamayacaklardı. Buna göz yummayız dedik. İlk kez Mersin’de BİLSEN projesini başlatarak geleceğimize sahip çıktık” ifadelerini kullandı.

 

AKDENİZ’E 6 YENİ OKUL MÜJDESİ

Pandemi döneminde de öğrencilerin ve eğitim kurumlarını unutmadıklarını aktaran Gültak, “Dezenfekte işlemleri dahil elimizden geldiğini kadar fiziki ortamlarında yardımcı olmaya çalıştık. Burada size bir müjde daha vermek isterim. Hem İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün hem de İl Milli Eğitim Müdürümüzle yapılan istişareler sonucunda Akdeniz’e 6 tane yeni okul yapıyoruz. Gençlere yönelik sadece okullar değil Silifke’deki kamplarımıza çocuklarımızı götürüyoruz. Çünkü çocuklar hayatlarında hiç tatil görmemişler. Biz çocuklarımızı Akdeniz’e ısındırıyoruz, dünyaya ısındırıyoruz, Cumhuriyetlerine ısındırıyoruz. Gençler çok önemli çünkü bizlerden sonra onlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine hazırlayacak olanlar onlar. Biz onlara uygun ortamları vermezsek bunları sağlayamayız. Yine Mersin’de ilk projelerden bir tanesi yapıyoruz” diyekonuştu.

 

“OTOKONTROLÜ OLAN BİR SİSTEM”

Eğitim Akademisi projesinin çocuklar için önemli bir fırsat olacağını kaydeden Gültak, “Pandemi döneminde istedik ki ailemize ve öğrencilere bir faydamız olsun. Bu proje önemli çünkü etüt merkezleri gibi birçok merkez kapalı ama çalışmak isteyen çocuklarımızın, kendine hedef koymuş çocuklar için her türlü imkan burada var. Ders notları, sınavlar gibi her türlü imkan var. Takıldığı zaman milli eğitim üzerinden devamını getirebilecekler. Denemeler yaparak öğrenciler kendini deneyebilecek. Türkiye’de, Mersin’de kaçıncı olabileceklerini ve performanslarını görebilecekler. Zaman zaman belediyemiz ve milli eğitim müdürümüz burada yapacakları kontroller sonucunda velilere de ulaşabilecek.  Birçok noktada otokontrolü olan bir sistem. İnanıyorum ki bu sistem üzerinden çocuklarımız derslere iyi çalışabilecekler. Diyeceksiniz ki bizim sadece lise sonlarımız yok orta son öğrencilerimiz de var. Onlar için de LGS’ye hazırlık noktasında 4 bin 500 tane hazırlık seti hazırlanmış. Bunlar da yakında dağıtılacak. Orta son öğrencilerimize de soru çözebilecekleri, ders notlarını kapsayan hazırlık setlerini bölgemizdeki tüm öğrencilere dağıtmış olacağız” şeklinde konuştu. Toplantıda ‘Gençlik Merkezi’ müjdesi de veren Gültak şunları söyledi: “Halin oradaki Yılmaz Güney Parkı’nı yıkıyoruz. O parkın içine Akdeniz’in ilk fiziki, yarı olimpik havuzunu yapıyoruz. Bu kompleksin içine 3 katlı bir gençlik merkezi yapıyoruz. Her türlü imkanın sağlandığı etüt merkezi haline getirilecek ayrıca bazı spor faaliyetlerinin yapılacağı bir gençlik merkezi haline geliyor. Bu yılın sonunda da bitecek.”

 

“ÖĞRENCİLERİN BAŞARISINA HEDEFLENMİŞ BİR PROJE”

Akdeniz İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk ise, “İlçemizde eğitim son derece ayrıcalıklı bir alan. Tüm kurumlarımızla eğitime bir hassasiyet gösteriyoruz. Bu zamana kadar neredeyse tüm okullarımızın fiziki şartların iyileştirilmesi noktasında ciddi bir elden geçti. Bu proje öğrenci odaklı bir proje olmasından hepimizi heyecanlandırdı. Çünkü öğrencinin başarısını hedefleyen, başarısına odaklanmış bir proje. Bu sadece öğrenciye verilen dijital eğitim katkısı değil onun ötesinde birebir takip edilen, gerektiğinde başarı durumu öğrenciye ve veliye aktarılan, öğrenciyi kendi haline bırakan projelerden farklı. Adeta her eve bir okul, etüt merkezi kuruluyor bu proje ile. Bu fırsat çok iyi değerlendirilmeli. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanması açısından da çok önemli bir proje” dedi. Akdeniz İlçe Eğitim Müdürü Adem Şimşek dünyayı değiştiren en güçlü silahın eğitim olduğuna değinerek, “Toplumdaki her kurumun inanarak destek vermesi biz eğitimcileri mutlu etmektedir. Akdeniz’de 124 okul ve kurumumuzda 62 bin öğrencimize hizmet vermekteyiz. İlçemizin ana hatları ile baktığımızda eğitim olarak çok güçlüyüz. Çok genç, dinamik, işine kafa yoran, teknoloji ile iç içe olan bir eğitim ordumuz var. 124 okulumuzun tamamı okulun temiz olması kapsamında bakanlık tarafından belge aldı” ifadelerini kullandı.

 


Etiket: akdeniz, akdenizbelediyesi, kültürvesosyalişler, yks, lise, öğrenci, ortaokul


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA