image Fatih Dönmez
Mersin’de değerlendirilemeyen yayla turizmi



Yazı Tarihi : 21.01.2022
 E-Mail :

 

Sahil uzunluğu, lokasyonu ve denizimizle eşsiz turizm olanaklarına sahip olan Mersin, bir türlü turizmdeki gücünü toplayamadı. Her platformda sahil şeridine otellerin yapılması gerektiği konuşuldu, kazanlı projesi konuşuldu, Çukurova Havalimanı konuşuldu... Ama sadece konuşuldu.

Belli ki bu projelerin hayata geçmesi zorlaştı...

Artık birilerinin çıkıp turizmin sadece lüx otellerden ve plajlardan oluşmadığını yatırımcıların ve kent büyüklerinin aklına kazıması gerekiyor.

Mersin 4 mevsimin hakkını veren bir şehir... Denizinin eşsiz güzelliğe sahip olduğu kadar aynı zamanda eşsiz yaylalarını da hatırlamak gerekiyor. Bundan 10 yıl önce Nevşehir'in haritada yeri bilinmezken, Kapadokya turizm cenneti haline geldi. Kapadokya'da deniz var mı? sorusuna "acaba var mıydı" diyecek kadar coğrafya bilgisi eksikliği yaşadığımız bir bölgeydi Nevşehir? Ama şuanda Türkiye'nin kış turizminin en canlı yaşandığı gözde bir yer haline geldi.

Bu demek oluyor ki Turizm = deniz, kum, güneş değilmiş... Mersin'in bir an önce yayla turizmini aktif hale getirerek, Mersin'in de bir kış şehri olabileceğini insanların aklına yer edinmemiz gerekiyor. Çok basit projelerle bunun mümkün olabileceğini düşünüyorum. Kış turizmi noktasında Toroslar Belediye Başkanı Yılmaz'ın geliştirdiği projelerin desteklenmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi ile birlikte Mersin'de kış turizmi aktif hale getirilebilir.

Mersin'den her haftasonu onlarca otobüs kaldırılıp Nevşehire'e, Kayseri'ye tur düzenlenmektense o imkanları basit projelerle Mersin halkına sunmak büyük bir ayrıcalık olur. Mersin halkının burada yapacağı reklamlar ise çevre illerden Mersin'e ziyaretçi akını sağlayacaktır. Artık otobüs kış turizmi için otobüs kaldıran bir kent değil, otobüs kabul eden bir şehir haline gelmemiz gerekiyor...


  YORUM YAZ
 
Adınız Soyadınız
 
Yorumunuz
 
 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA