“Belediyede vicdan söz sahibi olacak”




Tarih: 21 Mart 2024 Perşembe 14:58

(Haber Merkezi)

CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, 5 yıllık belediye meclis üyeliği yaptığı döneme ilişkin tek bir şaibenin olmadığını vurgulayarak, “Geriye dönük bagajımızda savunamayacağımız, utanacağımız hiçbir şeyimiz yok. Alnımız ak. Gönlümüz tok. Vatandaşlarımıza söz veriyorum; belediyede vicdan söz sahibi olacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, katıldığı televizyon programında Toroslar halkının emanet ettiği yetkiyi söz verdiği dürüstlükle, söz verdiği prensiple ve vicdanla kullanacağını söyledi. Toroslar’da kent uzlaşısının adayı olduğunu ifade eden Yıldız, belediye başkanlığının bir meslek olmadığını işaret etti.

“SADECE VAAT VEREREK BELEDİYEYİ KAZANABİLİRSİNİZ”

“Her şeyi ben bilirim. En iyi ben bilirim” kafasından kurtulmak gerektiğini vurgulayan Yıldız, kolektif aklın önemine vurgu yaparak,“Biz kolektif aklı, kolektif yönetim biçimini yaratamazsak ne bu kent ne bu ilçe bir adım daha ileriye gidemez.  Projelerimiz de bu temelden hareket ederek oluşturuldu. Sadece vaat vererek belediyeyi kazanabilirsiniz. Asıl mesele vaatleri nasıl yerine getireceğinizle ilgili çalışmalarınızın olması lazım” dedi.

“POTANSİYEL ALANLAR TOROSLAR’DA”

Yaklaşık 350 bin insanın yaşadığı Toroslar’da maaşını çekmek için dahi insanların başka ilçelere gitmek zorunda kaldığına dikkat çeken Yıldız, “Sanayi, ticaret, istihdam alanları boş verilmiş. Bu kadar potansiyele rağmen boş verilmiş! Mersin’de bir sanayi sitesi oluşturulacaksa Toroslar’da yapılacak. Biz buna talibiz. Potansiyel alanlar Toroslar’da. Yeni bir ticaret merkezi kurulacaksa Toroslar’da olacak. Bu kent planlarında da var. Fakat bu planları hayata geçirecek bir vizyon belediyede olmadığı için bu kadar ihmal edilmiş. Toroslar’da yaşayanlar bir banka şubesine muhtaç hale getirilmiş durumda” diye konuştu.

“İSTİHDAMIN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ”

Odaları ziyaretinde mimar ve mühendislerin de Toroslar Belediyesi ile yaşadığı sıkıntıları anlattığını dile getiren Yıldız, “Geldiğimizde ilk istihdam problemlerinin önünü açacak projeleri hayata geçireceğiz. Toroslar’da çok ciddi genç bir nüfus var. Ama bu genç nüfus eğitilmiş olmasına rağmen önemli bir kısmı işsiz. Çok ciddi işsizlik problemi var. Sadece belediye üzerinden işsizlik probleminin çözülmesi mümkün değil. Hem iş dünyasının önünü açacağız hem de istihdamın önünü açacağız” dedi. Yıldız, Büyükşehir Belediyesi’nin gücünü de entegre ederek Toroslar’ın sorunlarını çözeceğini anlattı.


Etiket: mersin, chp


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA