Seçer, İşçilerle Bir Arada




Tarih: 21 Mart 2024 Perşembe 15:38

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Tarsus’ta bir tekstil fabrikasını ziyaret ederek tekstil işçileriyle bir araya geldi. 2019 seçimlerinde de aynı fabrikayı ziyaret ettiğini kaydeden Başkan Seçer, “5 yıldır sizlere hizmet etmenin mutluluğuyla çalıştık” dedi.

Seçer, kadın çalışanların ağırlıkta olduğu fabrikada, Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlarla ilgili hizmetlerini anlatarak, “Kadınları çok önemsiyoruz. Özellikle Mersin gibi göçle büyüyen ve her kültürün olduğu bir yerde kadın sorunları öne çıkıyor. Bunu mutlu olarak söylemiyorum ama bu bir gerçek” dedi. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı ve eşi Meral Seçer’in de kooperatif çatısı altında kadınlarla ilgili önemli işler yaptığını söyleyen Başkan Seçer, kadınlara cesaret vermek istediklerini ifade etti.

“KADINLARA MESLEK EDİNDİRMEYİ ÖNEMSİYORUZ”  

Kadınların ayakları üzerinde durması ve çalışması için meslek edindirme kursları açtıklarını söyleyen Seçer, “Kadın çalışmalı, ekonomik bağımsızlığı olmalı ki eşine bağımlı olmasın. Kadının ekonomik olarak özgürlüğe ihtiyacı var, bir mesleğinin olması lazım. Meslek edindirme kurslarına önem veriyoruz. Bahçe Mahallesi’nde bir tane kurs açacağız” diye belirtti.

“HER BİRİMDE ÇALIŞAN KADINLARIN SAYISI ARTTI”

Seçer, açtıkları meslek edindirme kurslarında kadınların aldıkları eğitimlerin detaylarını aktararak, “Duvar ustası, sıvacı, kaynakçı, mobilyacı olmak üzere her konuda eğitim alıyorlar. Her birimde çalışan kadınların sayısı arttı. Şu anda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan her 100 kişiden 26’sı kadın. Daire başkanı da temizlik işçisi de şoför de marangoz da var. Kadınlar her alanda olsun istiyoruz ve bunu önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Seçer, tekstil fabrikasında çalışan kadınlara Alo 185 hizmetinin detaylarını anlattı. Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin refakatçi evi, bebek paketi, hamile bakım sütü gibi hizmetlerden yararlanmak için hattı arayabileceklerini ya da herhangi bir konuda talep, şikayet ve isteklerini Alo 185 Teksin üzerinden kendisine iletebileceklerini aktardı. Tarsus’ta 17 noktada Mahalle Mutfağı olduğunu belirten Seçer, “3 çeşit yemeği 10 liraya alırsınız. Tekstilde, tarlada, atölyede çalışan insanlar evine giderken yemeğini alabiliyor. Ali Boltaç da yeni belediye başkanınız olacak. Yeni dönemde ucuz ekmek satışı devam edecek. Bundan endişeniz olmasın” dedi.

 


Etiket: VahapSeçer, işçiler, seçim


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA