“Yayaların güvenliği bizim kırmızı çizgimiz”




Tarih: 30 Mart 2021 Salı 14:56


Mersin’de İçişleri Bakanlığının ’Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ uygulaması kapsamında, yaya geçitlerindeki bazı çizgiler kırımıza boyandı. Önce Yaya Uygulaması Farkındalık Etkinliği kapsamında konuşma gerçekleştiren Vali Ali İhsan Su, “‘Öncelik hayatın, Öncelik yayanın’ kampanyası ile 2019 yılını yaya öncelikli trafik yılı ilan edilmişti. Bu kampanyayı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam ediyoruz. Trafikte yaya güvenliği çok önemli, bu çerçevede özellikle trafik ışığı olmayan yaya geçitlerinde kırmızı çizgimizi çizdik. Yani ‘yayaların güvenliği bizim kırmızı çizgimiz” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Türkiye’de karayollarında yayaların trafik güvenliğinin sağlanarak can kayıplarının azaltılması ve 2021 yılı süresince yürütülecek faaliyet ve destekleyici kampanyaların etkisini artırmak, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer, zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganı kapsamında Vali Ali İhsan Su’nun katılımlarıyla Önce Yaya Uygulaması Farkındalık Etkinliği gerçekleştirildi.  Akdeniz İlçesi İsmet İnönü Bulvarı’nda gerçekleşen etkinlikte konuşma yapan Vali Su, “İçişleri Bakanlığımızın Koordinasyonunda tüm ülkemizde olduğu gibi, ilimizde de yaya güvenliğine yönelik 2019 yılından itibaren bir dizi kampanya ve çalışmaları başlattık ve sürdürüyoruz. Bu çerçevede ‘Öncelik hayatın, Öncelik yayanın’ kampanyası ile 2019 yılını yaya öncelikli trafik yılı ilan edilmişti. Bu kampanyayı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam ediyoruz. Trafikte yaya güvenliği çok önemli, bu çerçevede özellikle trafik ışığı olmayan yaya geçitlerinde kırmızı çizgimizi çizdik. Yani ‘yayaların güvenliği bizim kırmızı çizgimiz.’ Tüm sürücülerimize ifade etmek isterim ki özellikle okul önlerinde, trafik ışığı olmayan yaya geçitlerinde yaya olarak geçen vatandaşlarımıza mutlaka öncelik verilmesi sürücü arkadaşlarımızın bu konuda duyarlı davranması ve bu anlamda yay geçitlerine yaklaşırken süratini azaltmalı ve bir yayamız geçerken ona öncelik vermesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÇALIŞMALARIMIZ OLUMLU SONUÇ VERDİ”

2018 yılında da kanunen düzenleme yapıldığına değinen Vali Su, “Bu farkındalığı artırmak üzere tüm birimlerimizle başta ben olmak üzere, İlçe Kaymakamlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, kamu ve kuruluşlarımızın yetkilileri, şoförler derneğimiz hepsi ile beraber bu konuda farkındalık oluşturmak üzere alandayız. İnanıyorum ki bu tür çalışmalarımız olumlu neticeler verdi, vermeye de devam edecek. Bu kampanyalar sonucunda ilimizde yayalarla ilgili olarak ölümlü trafik kazalarında yüzde 17, yaralamalı trafik kazalarında yüzde 32 oranında azalma meydana gelmiştir.2019 yılına göre 2020 yılında bu oranlarda azalmalar meydana gelmiştir. İnanıyorum ki yaya güveliği kırmızı çizgimizdir kampanyamızla 2021 yılında da 2020 yılına göre biraz daha mesafe alacağız. Daha da oranlarımızı ölümlü trafik kazalarında ve yaralanmalı trafik kazalarında azalışı daha da azaltmış olacağız. Tüm sürücülerimizi bu kampanyaya destek olmaya ve daha bilinçli olmaya davet ediyorum. Bu konuda kurallara uyan sürücülerimize, yayalarımıza teşekkür ediyorum. Kampanyamızın ilimize hayırlı olmasını ve başarılı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA