Hobisini işe çevirdi




Tarih: 4 Nisan 2021 Pazar 14:42


Mersin’de yaşayan Ali Karan (56), hobi amaçlı başladığı tavuk yetiştiriciliğinde başarılı olmasıyla birlikte işlerini büyüterek 800 tavuk ile günde 600 yumurta üretmeye başladı.

Haber- Sevcan Akgül

Mersin’de yaşayan Jeofizik Mühendisi Ali Karan, iş yerinin önünde 5-6 tavuk besleyerek başladığı hobisini büyüterek, tavuk ve yumurta sektörüne geçiş yaptı. Karan güvercin, tavuk, ördek gibi kanatlı grubunu sevdiğini belirterek bu işe yoğunlaştığını belirtti. Kendi bahçesinde beslediği tavuklardan aldığı yumurtaların kendisini mutlu ettiğini söyleyen Karan, bunun sonucunda tavuk ve yumurta işine girebileceğini fark ederek, hobisini işe çevirdi.

 

“TALEP OLURSA GELİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Toroslar ilçesi Resul Köyü’nde 5,5 dönümlük bir arazı üzerinde gezen tavuk yumurtası üretimi yaptığını söyleyen Karan, 800 tavuk ile günde 600 yumurta elde ettiklerini dile getirdi. Şu anda yumurtaları kendi köyündeki vatandaşlar, Mersin ve çevre illerden sattığını ifade eden Karan, “Ben kanatlı grubunu seviyorum, keklik, güvercin gibi. Çiftliğimiz de bunlar da var. Bununla alakalı ilçe tarımdan gerekli izinleri de aldık. Şirketimizin bünyesine gıda tarım ve hayvancılık ilave ettik. Bu canlılar hassas hayvanlar. Bugüne kadar hiç hastalık gibi benzeri bir şey yüzünden hayvan kaybı yaşamadık. Fırsat olursa, talep olursa geliştirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

 

“BİZİM TAVUKLARIMIZ GERÇEKTEN GEZEN TAVUK”

Gezen tavukların küçük bir alanda dahi olsa gezmesi sebebiyle adının “gezen tavuk” olduğunu belirten Karan, kendilerinin en büyük farkının tavukların geniş bir alanda gezmesini sağladıklarını dile getirdi. Karan, “Küçük bir alan olsa ve gezdiriyorsanız da bunun adı gezen tavuk olur. Fakat bizim farkımız, büyük bir alanda bu işi yapıyoruz. Dolayısıyla hayvanlar mutlu mesut geziyorlar. Ortamları çok rahat. Zeytin ağaçlarının altındalar. Yazın bunun faydasını çok görüyoruz. Tavukların rahat edebileceği bütün şartları yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Kaliteli yemler veriyoruz. Dışarıda geziyorlar. Yeşillik de getiriyoruz. Bizim tavuklarımız gerçekten gezen tavuk. Yaptığımız işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi. Mersin’in tamamına gezen tavuk yumurtası ulaştırmak istediklerinin de altını çizen Karan, şu anda satış konusunda bazı sıkıntılar yaşadıklarını da ifade etti. Markalaşma düşüncelerinin de olduğunu söyleyen Karan “Alanımızı genişletmeyi düşünüyoruz. Bunun yanında tarıma da girmeyi düşünüyoruz. Tavuk sayımızı, bin 500, 2 bine kadar çıkarabiliriz. Bir sonraki aşamada etlik tavuk üretmeyi de düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA