Birdir: “Mersin’e değer katmaya çalışacağız”




Tarih: 11 Nisan 2021 Pazar 13:36


Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninde konuşan MERKADER Kurucu Başkanı Prof.Dr. Kemal Birdir, “Mersin severler Mersin’e değer katmak için elimizden geleni yapacağız. Tecrübelerimiz ekseninde Mersin’e değer katmaya çalışacağız” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Mersin’in Marka Değerlerini Tanıtma Derneği (MERKADER) Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ve çelenk sunma töreninin ardından bando ekibinin gösterisinden sonra basın açıklaması yapıldı. MERKADER Kurucu Başkanı Prof.Dr. Kemal Birdir’in gerçekleştirdiği basın açıklamasında dernek olarak Atatürk’e olan sevgi ve saygılarının vurgulanması için çelenk sunma töreni yağıldığına değinildi. Mersin severler olarak Mersin’e değer katmak için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Birdir, “Tecrübelerimiz ekseninde Mersin’e değer katmaya çalışacağız. Bu eksende bilgi birikimimizden ve tecrübelerimizden faydalanacağız. Yaptığımız farklı çalışmalar var. Tanıtım çalışmaları, Mersin’e değer katacak ürün ve değerlerin, turizm değerlerinin, tarım değerlerinin, sanayi değerlerinin ön plana çıkabilmesi için tanıtım çalışmaları olduğunu söyleyebilirim. Bununla beraber yine Mersin’in özellikle marka değerlerinin şehir bağlamında ki bana göre Mersin kesinlikle bir dünya şehri. Dünyanın en değerli limanına sahip, dünyanın bilinen en eski yerleşim yerlerinden birine sahip. Fakat dernek olarak biz birçok üründe birçok değerde Mersin’in hak ettiği değerde ve hak ettiği güçte bulunmadığı düşüncesindeyim. Bu alanlarda çalışmalarımız olacak ve devam edecek. Bunları elimizden geldikçe sizlerle de paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN, ASLINDA KENDİSİ BİR MARKA”

Birdir’in ardından konuşma gerçekleştiren MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan da MERKADER’in Mersin’i ve Mersin’in marka değerlerinin tanıtılması için kurulduğunu vurguladı. Kızıltan, “Biz tüm sivil toplum örgütlülerimizi gerek Mersin için çalışan gerek Türkiye için çalışan toplum için çalışan kurumlarımızı önemsiyoruz. Onların çalışmalarına projelerine destek veriyoruz. Ben iş başına geldiğimden beri hemen hemen çoğuyla sıkı bir diyalog içindeyim. Mersin aslında kendisi bir marka. Bu markayı ve marka değerini bizim artırmamız lazım. Mersin kendi içinde birçok markayı barındırıyor. Marka olan sektörlerimiz var. Lojistikte dünya markasıyız bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Tabii ki bunu daha ileriye taşımamız gerekiyor. Bugün liman kapasitemiz çok üzerinde. İkinci bir liman kurulma aşamasında. Devlet söz verdi bu konuda. Mersin’e ikinci bir liman yapılacak diye. Bunun için Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak hızla o yöne çekiyoruz. Tarımda da bir marka Mersin” dedi.

 

“FİRMALARIMIZI HEM MERSİN’E HEM ÜLKEMİZE TANITACAĞIZ”

Son 20 yıldır sanayiye de çok büyük bir atak yaptıklarına değinen Kızıltan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Aslında 50 sene önceleri Mersin, Türkiye’nin sanayinin sayılı şehirlerindendi. Fakat sonralarında tarım ve lojistik ağır basınca ve gelişince o yönlere ağır verildi. Bir tek turizmde geri kalındı. Onda da önümüzdeki 10, 15 yıl içerisinde büyük bir atak yapılacağını düşünüyorum. Mersin’in barındırdığı markalar kendi içinde sektörlere bölünüyor. Bu sektörlerde kendi içinde dinamik ve inovatif çalışan. AR-GE’ye önem veren şirketlerimiz, kurumlarımız var. Onlar da markalar yarattılar. İçimizde gerçekten yaptıklarıyla, ürünleriyle Mersin markası olan arkadaşlarımız var. Ben bizzat firmalarımızı sürekli geziyorum. Ön plana çıkartmaya çalışıyorum. İşte MERKADER gerçekten Mersin’de ürünler üreten hizmetler üreten firmalarımızı kıyıda, köşede, bucakta bulacak ve bu firmalarımızı hem Mersin’e hem ülkemize tanıtacağız. Hepinize başarılar diliyorum. Böyle bir düşünceyle yola çıktığınız için teşekkür ediyorum gurur duyuyorum sizlerle.”


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA