Mersin’in narenciyesi bu kez kolonya ile dünyaya tanıtılacak




Tarih: 12 Nisan 2021 Pazartesi 16:38


Bitkivadisi,Green Wind ve Handspet markasıyla aromatik yağlar, kolonya ve el dezenfektanı sektöründe faaliyetlerine başlayarak, Mersin’in verimli topraklarında yetiştirilen narenciyeden elde edilen esanslarla üretilen ürünleri dünyaya tanıtmak istiyor. Bitkivadisi Genel Müdürü Hülya Doğmuş, “Avrupa başta olmak üzere, Orta Doğu ve Rusya ‘ya ihracatlarımız başlamıştır. Bu taleplere yetişebilmek adına gece gündüz demeden üretime tüm hızımız­la devam etmekteyiz” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Bitkivadisi Genel Müdürü Hülya Doğmuş, fabrikanın kapılarını açarak, şirketin kuruluş sürecini ve faaliyet alanlarını gazetecilere anlattı. Green Wind ve Handspet markasıyla 2020 yılının Ağustos ayında aromatik yağlar, kolonya ve el dezenfektanı sektöründe faaliyetlerine başlayan Bitkivadisi, Mersin’deki modern fabrikası, Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında açtığı temsilcilikleri ve özgün ürün tasarımıyla sektörün öncü markası olmayı hedefliyor.

 

“AROMATHERAPY YAĞ VE KOZMETİK DEVAM ÜRÜNLERİ ÜRETMEYİ HEDEFLEMEKTEYİZ”

Bitkivadisi, 2020 yılının ağustos ayında Mersin- Adana karayolu üzerinde 10 bin metrekare açık 3 bin 300 metrekare kapalı alanda kurulan bir fabrika. Kozmetiğe olan ilgisi ve merakından dolayı fabrikada genel müdürlük görevini üstlendiğini belirten Doğmuş, “Uzun yıllara dayanan bilgi birikimimiz, kurumsal kimliğimiz ve son dönemde dünyanın ve ülkemizin de gündeminde olan malum salgın nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçerken sağlık ve kozmetik alanında insan sağlığını korumak ve katkıda bulunmak için projemizi hayata geçirmeye karar verdik. Bunun yanı sıra Tarsus OSB’de 45 bin metrekare açık 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Tıbbi ve Aromatik Yağlar üretim tesisimizin yapımı devam etmekte. Kurulmakta olan Aromaterapik yağlar tesisimizde lavanta, defne, kekik, nane, biberiye gibi birçok bitkiden oluşan aromatherapy yağ ve kozmetik devam ürünleri üretmeyi hedeflemekteyiz. Aynı zamanda konu­sunda uzman ve deneyimli kimyager ve mühendislerimizden oluşan AR-GE merkezimizde de yeni kokular ve yeni ürünler geliştirilmeye yönelik çalışma ve projeleri de yürütmekteyiz” ifadelerini kullandı.

 

“LİMON, MANDALİNA VE PORTAKAL ÇİÇEĞİ GİBİ ALTERNATİF BİRÇOK KOKULARIMIZ MEVCUT”

Bitkivadisi’nde son teknolojiye sahip makinelerle üretime başladıklarını ve 10 Şubat’tan bu yana üretim yaptıklarını belirten Doğmuş, günlük olarak 20 bin dolum kapasiteli kolonya ve dezenfektan ürettiklerini söyledi. Doğmuş, “Green Wind ve Hand Sept olarak iki ayrı markayı bünyemizde bulundurmaktayız. Green Wind Kolonyamızda 80 derecelik buğday alkolü ve yüzde 2 esans kullanmaktayız. Limon, lime limon, mandalina ve portakal çiçeği başta olmak üzere alternatif birçok kokularımız mevcuttur. Green Wind Kolonyaları olarak, 50 mililitre ve 5 bin mililitre arasında değişen ürün seçeneklerimiz vardır. Hand Sept El ve Cilt dezenfektanımızda ise 80 derece buğday alkolü E vitamini ve gliserin içermektedir. 125 mililitreden başlayıp 30 bin mililitreye kadar ürün çeşitlerimiz vardır. Türkiye içinde ve yurtdışında, bayilikler ve şubeler açarak satış ağımızı genişletmek öncelikli hedeflerimiz arsında. Almış olduğumuz siparişler doğrultusunda bu talepleri karşılamak adına yurtdışından bir makine daha sipariş vermiş bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

 

“ORTA DOĞU VE RUSYA’YA İHRACATLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR”

Üretilen ürünlerinin hem Mersin’de hem Türkiye’de hem de yurtdışı pazarında tanıtma amacında olduklarını sözlerine ekleyen Doğmuş, “Türkiye’nin en büyük liman kent­lerinden biri olan Mersin’in verimli topraklarında yetiştirilen narenciyeden elde edilen esanslarımızdan üretilen eşsiz ürünlerimizle hem şehrimizi hem ülkemizi yurt dışı pazarına tanıtmak ilk amacımızdır.  Fabrikamız yeni kurulmuş olmasına rağmen, biz altı ay sonrası için satış hedefi belirlerken, bu hedeflerimize çok kısa bir sürede ulaştık. Avrupa başta olmak üzere, Orta Doğu ve Rusya ‘ya ihracatlarımız başlamıştır. Bu taleplere yetişebilmek adına gece gündüz demeden üretime tüm hızımız­la devam etmekteyiz” dedi. Hedeflerinin dünya markası olduğunu da belirten Doğmuş, sözlerini şu şekilde tamamladı: “

Bitkivadisi ile sektöre girişimiz 11 mil­yon TL gibi bir rakamla gerçekleşti. Bu sadece kolonya üretimine harcadığımız miktar. Aromatik yağlar ve kozmetik ürünleri üretimi de buna eklediği za­man yatırım maliyetimiz artış göste­recektir. Alt yapı çalışmaları, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımızı çok iyi bir şekilde yaptığımız için korkmadan yatırım yaptığımız bir sektör oldu. Bitkivadisi’nde şu anda 30 kişi istihdam ediliyor. Üretim hacmimiz arttıkça is­tihdam sayımız genişleyecektir. Bünye­mizde çalışan personellerimizin yüzde 90’ı kadınlardan oluşuyor. Bu kadın personellerimizin arasında 2 engelli vatandaşımız da çalışıyor.  Vardiyalı sisteme geçerek toplam istih­dam sayımızı 48’e çıkarmak istiyoruz. Yapacağımız kapasite artırımından sonra kadın istihdamını artırmaya yönelik özel projeler geliştiriyoruz.”


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA