Avşar: “UNMER’i dünya çapında bir marka yapma hedefindeyiz”




Tarih: 13 Nisan 2021 Salı 17:03


Unmer Mekanik & Havalandırma ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan UNMER Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Avşar, “Şirketimiz her ne kadar bölgesinde fan üretiminde tek olsa da, amacımız bu bölge ile sınırlı değildir. Öncelikle UNMER’i Türkiyemizin en önemli fan üreticisi yapmak, daha sonra da dünya çapında bir marka yapmak hedefindeyiz” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Unmer Mekanik & Havalandırma, 1986 yılında Gaziantep’te temeli atılarak bugün 34 yıllık tecrübesi ile Mersin’de enerji verimliliği yüksek fanlar üreterek Türkiye’ye hizmet ediyor. UNMER Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Avşar, UNMER’in yatırım alanları ve projeleri hakkında gazetemize konuşarak bilgi verdi.  Mersin’de enerji UNMER havalandırma ve hava işleme fan sistemleri alanındaki uzmanlığının yanı sıra, her ihtiyaç için doğru ürün fikirlerini; bil­gi birikimine sahip tecrübeli ve yetenekli kişilerden oluşan ekibiyle gerçeğe dönüştüren UNMER, Türkiye’ye hizmet etmeye devam ediyor. Avşar, Adana Mersin bölgesinde sanayi firmalarının bölge çapında ihtiyaçlarını karşılayabilmeyi ve bölge kalkınması­na katkıda bulunmayı hedefleyen şirketin, bu çerçevede; ağaç, ambalaj, boya, cam, çimento, demir-çelik, deri, döküm, enerji, geri dönüşüm, gıda, kağıt, kimya, kurutma, madencilik, mikronize öğütme, plastik & kau­çuk, seramik, tekstil, toprak & tuğla, tütün, yalıtım malzeme mobilya, makine ve metal endüstriyel fabrikaların, insan ve çevre odaklı fan ve havalandırma sistemlerini kurduklarını belirtti.

 

“AMACIMIZ BU BÖLGE İLE SINIRLI DEĞİLDİR”

Fabrikaların yanında; hastaneler, AVM’ler, restoranlar, gıda ve lojistik firmaları, atölyeler, inşaatların tümünde havalandırma, iklimlendir­me ve fan sistemlerini inşa ettiklerini belirten Avşar, “Çukurova Bölgesinde; çoğalan talepler ve ülke piyasasına açılma niyetimiz, bizi inovatif teknolojiler ve uygulamalar üreterek daha rekabetçi olmaya zorluyor. Şirketimiz her ne kadar bölgesinde fan üretiminde tek olsa da, amacımız bu bölge ile sınırlı değildir. Öncelikle UNMER’i Türkiyemizin en önemli fan üreticisi yapmak, daha sonra da dünya çapında bir marka yapmak hedefindeyiz. Bütün çalışmalarımız ve yatırımlarımızı bu alanda yap­makta olup hedeflerimize adım adım yaklaşmaktayız.

Bu kapsamda uzman kadrolarımızın sürekli çağın ötesinde olması için gerekli yatırımları yapıp, güncel mühendislik eğitimlerini sağlamakta­yız. İnanıyoruz ki, bu ülkenin insanları olarak dünya da bu alanda bir marka yapıp, ülkemize bu anlamda da katkıda bulunacağız. Köklü bir marka olmanın sorumluluğunun bilincinde olarak sektörümüze yön verebilmek ve işimize yeni bakış açıları kazandırmak için AR-GE çalışmalarına ağırlık vererek sizlerin de destekleriyle sürekli gelişiyor ve büyüyoruz” şeklinde konuştu

 

 

“FİRMAMIZ DÜNYANIN KÜRESEL ISINMAYA VERDİĞİ SAVAŞTA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAKTIR”

Sektörü tanıyan uzman AR-GE kadromuzla daha kaliteli, az enerji tüketen fanlar ürettiklerine değinen Avşar, “Araştırma geliştirme kapsamında aerodinamik ve mekanik tasarımlar yapılmakta, analiz ve test altya­pısında verimlilik en üst seviyeye çıkarılmaktadır” dedi. Avşar, “Firmamız tarafından yapılan CFD (Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği) analizleri sayesinde fanlarımızın çalışma koşulları bilgisayar ortamında gözlenerek gelişti­rilebilmektedir. Oluşturulan test düzeneklerimizle CFD analizlerimizin doğrulaması yapılarak hataya yer vermeden enerji verimliği yüksek fanlar üretilmektedir. Yapılan araştırmalara göre dünyada fanlarda verimlilik oranı yüzde 33 olarak saptanmıştır. Maalesef ki ülkemizde verimliliğin daha da aşağıda olduğunu düşünmekteyiz. AB standartları verimlilik oranlarının en az yüzde 60 olması gerektiğini belirtmekte­dir. Küresel ısınmanın dünyaya olan olumsuz etkisinin bilincinde olan firmamız bu konuda üzerine düşeni yaparak AB standartlarında enerji verimliliği yüksek fanlar üretmeyi kendisine amaç edinmiştir. Amacı­mız sadece daha kaliteli fanlar üreterek pazardaki payımızı arttırmak değil, aynı zamanda çağdaş mühendislik yaklaşımlarıyla ürettiğimiz yüksek verimli fanlarımız ile dünyanın küresel ısınmaya verdiği savaşta üzerimize düşeni yapmaktır” dedi.

 

“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Sanayide üretilen fanların enerji verimliliğinin artırılmasının ülke ekonomisine de katkı sağladığının altını çizen Avşar, “Küresel ısınmanın yanı sıra T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verimlilik genel müdürlüğü verilerine göre; ülkemizde sanayi elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 70’i, toplam net elektrik tüketiminin yüzde 36’sı fan üretiminde kullanılan 3 fazlı asenkron elektrik motorları sistemlerinden kaynaklamakta. Bu sebeple elekt­rik motorlarında verimi arttırıcı önlemler ülkemizin elektrik tüketimi konusundaki tasarruf planlarına büyük katkı sağlamaktadır. Yapılan analizler sonucu ortaya çıkan tasarruf potansiyeli göstermektedir ki, sanayide üretilen fanların enerji verimliliğinin arttırılması ülke ekono­misine çok büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

“TECHNOSCOPE; TEKNOLOJİ DEVLERİNİ BÖLGEYE ÇEKMEYİ HEDEFLİYOR”

Technoscope hakkında bilgi veren Avşar, “Mersin’de üniversite, sanayi ve diğer kuruluşlarca yürütülmekte olan araştırma-geliştirme (ARGE) çalışmalarının; Mer­sin’in ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet gücüne katkı yapacak yeni teknolojileri üretmek ve endüstriyel üretime aktarmak amacıyla kuruldu. Yazılım ve yüksek, ileri teknoloji alanında çalışan ulusal firma­larla birlikte uluslararası yazılım ve teknoloji devlerini bölgeye çekmeyi hedefleyen Technoscope, bünyesinde teknoloji üretme potansiyeli yüksek olan firmaların oluşturulması ve geliştirilmesine olanak sağlı­yor. Potansiyeli yüksek olan firmalar arasında bizimde yerimizi almaya yönelik çalışmalarımızın son aşamasına gelmiş bulunuyoruz” dedi. Teknoloji üretme potansiyeli yüksek olan girişimcilerin oluşmasına yönelik bu projelerde firma olarak gelişmesine olanak sağlayacak her türlü imkanları kullanmak için gereken neyse yapmaktan çekinmediklerini de dile getiren Avşar sözlerini şu şekilde tamamladı: “İçerisinde yer aldığı bölgede, yenilikçiliğin geliştirilmesi ve ileri teknoloji üretimi açısından firmamız çok önemli bir rol üstlendi. Şirke­timiz, bölgenin teknolojik kalkınmasındaki aktörlerden biri olmak için bölgede yürütülen inovasyon ve girişimcilik projelerinde hem destekçi, hem de bu projelerin yaratıcısı olma arzusundadır.”

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA