CHP’den alternatif 19 Mayıs töreni




Tarih: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 14:44


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tören düzenledi. Törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Adil Aktay, Atatürk ve gençlerin milli mücadele yıllarında gösterdiği başarılara vurgu yaptı.

Haber- Gizem Konucu

19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için düzenlenen alternatif törene Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, İlçe Başkanları, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Fatma Köse, CHP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve basın görevlileri katıldı. Tören, Aktay’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumun ardından ise

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 

“GENÇLERİN UMUTLARINI ÇALANLAR TARİHE GÖMÜLECEK”

Törende konuşma yapan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığında 38 yaşında genç bir komutan, genç bir liderdi. İşgal altındaki Anadolu, “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diyerek ayağa kalktığında en ön saflarda gençler vardı. Yurtsever ve fedakar gençlerimiz olmasa, özgür ve bağımsız olamaz, Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkamazdık. Bu ülkenin, gençlere borcu var” dedi. Aktay, Türkiye’nin gençlerle üretmeye devam edeceğini kaydederek, “Gençlerin hak ve özgürlüklerine saldıranlar, gençliğin iradesini yok sayanlar, gelecek umutlarını çalanlar tarihe gömülecekler. Türkiye, gençlerin yaşamaktan mutluluk duyduğu,  çok daha üretken ve güçlü bir ülke olacak. Bize bu umudu yaşatan gençlerimizin ve tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor,  bu ülkenin gençlerine, düşlerindeki özgür dünyayı kuracakları, mutlu bir gelecek diliyorum” ifadelerini kullandı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA