Demirdağ: “Tarım sektörünü en iyi kadınlar yapar”




Tarih: 25 Mayıs 2021 Salı 14:02


Girişimci Sanayici İş Kadını Bahar Demirdağ, ürettikleri ürünlerle kısa sürede başarı yakaladı. Türkiye’de kadın girişimci olmanın zorluklarının yanı sıra tarım sektöründe de kadın olarak faaliyet göstermenin ayrı bir zorluk olduğuna değinen Demirdağ, “Tarım sektörüne baktığımızda bahçede emek verenlerin yüzde 80’i kadınlardan oluşuyor. Bu da bu işi en iyi kadınların yapacağının göstergesidir. ‘Toprak ana’ betimlemesi de bunu pekiştiriyor” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Demirdağ Plastik şirketini 2 yıl önce kuran Bahar Demirdağ, uzun yıllar ticaret ile ilgilenen bir aileden geldiğini söyleyerek, bu bilgi birikimi ve araştırmaları sayesinde şirketi hayata geçirdiğini ifade etti. Modern Tarım Ürünleri sektöründeki eksiği fark ederek yola çıktığını belirten Demirdağ, “Demidağ Plastik ismi ile aile şirketimizi ağabeyim ve erkek kardeşimle birlikte kurduk. Ağabeyim ve erkek kardeşim üretim alanında, ben ise ihracat ve pazarlama alanında yoğun bir tempo ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana pazarda önemli sonuçlar elde ettik. Fidan bağlama ipleri ve aşı bantları ağırlıklı modern tarıma dayalı birçok ürünün üretimini gerçekleştiriyoruz. Peyzaj, seracılar, meyve ve sebze ve üreticileri başta olmak üzere tarımın her alanında kullanılan ürünlerimizin sadece iç pazarda değil, dış pazarda da yer edinmesini sağladık” dedi.

 

“AŞI BANDI ÇİFTÇİLERİMİZİN OLMAZSA OLMAZLARI ARASINDA”

Demirdağ, ürettikleri fidan bağlama ipleri ile ilgili bilgi vererek, “Fidanların yetişmesinde ve gelişmesinde etki sağlayan, ağaçlarda boğma, sıkma ve iz yapmaması için kullanılan tarım üreticilerinin sıkça kullandığı bir aparattır. Fidan bağlama ipleri fidanın belirli bir gelişim seviyesine ulaştıktan sonra kendiliğinden kopan bir yapısı var. Bu ürün çiftçiye büyük kolaylık sağlarken aynı zamanda fidanların sağlıklı bir şekilde gelişimi için önemli bir rol oynuyor. Bunun yanında ağırlık verdiğimiz ürünler arasında aşı bandı geliyor. Aşı bandı ise; fidanların aşılama sonrasında aşının daha sağlıklı tutması için etrafına sarılan elastik bir aparattır. Aşı bandı da yine çiftçilerimizin olmazsa olmazları arasındadır. Bahçe ve seracılık alanında da hazır kurulumuz hizmetimiz var. Üretim yapmak isteyen yatırımcılara A’dan Z’ye sera ve bahçe kurulumu yaparak teslim ediyoruz. Bu da yine iddialı olduğumuz bir iş” ifadelerini kullandı.

 

“AVRUPA PAZARINDA MERSİN’İ TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ”

 Yeni kurulan bir şirket olmalarına rağmen ilk ihracatlarını Azerbaycan ve Özbekistan’a yaptıklarını da sözlerine ekleyen Demirdağ, bu ülkelerden ürünlerine ciddi bir talep olduğunun altınız çizdi. Bu ülkelerin yanı sıra Hollanda, Rusya, İtalya gibi ülkelerle de bağlantı içinde olduklarını ifade eden Demirdağ, bu bağlantılarla birlikte Avrupa pazarına girerek, sektörde Mersin’i temsil etmek istediklerini vurguladı. Demirdağ, “Tarım sektörü Türkiye’de ve dünyada gelişim ve inovatif hareket isteyen bir alan. Biz de gelişen teknolojiye ayak uydurarak üreticilerin işini kolaylaştıran, ürünlerin verimliliğini artıran yeni ürünler üreterek sektörde iz bırakmak istiyoruz. Ürün gamımıza her yıl bir yenisini daha ekleyerek hem ticari hacmimize hem de ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefliyoruz. Bunun yanında her yıl istihdam oranlarımızı da artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Amaçlarının ve hedeflerinin boşa gitmesini istemediğini de söyleyen Demirdağ, sözlerini şu şekilde devam etti:

 “Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz. Gerek sahada gerekse üretim alanımızda öz¬veri ile çalışan alanında uzman personellerimizin de katkısı ile birlikte Demirdağ Plastik kısa sürede adından söz ettiren, kurumsal kimliğini başarı odaklı çalışmalarıyla destekleyen bir kuruluş haline gelecektir. Şu anda çalışmalarını sürdürdüğüm kısa zaman sonra Mersin bölgesinde hiç yapılmamış bir projeyi hayata geçirmek istiyorum. Kısa sürede yere sağlam basarak çok yol kat ettiğime inanıyorum.

31 Mayıs’ta İstanbul’da DES Yapı Medya tarafından düzenlenecek olan ödül töreninde Girişimci İş Kadını ödülünü alacağım. Bu da benim için ayrı bir gurur kaynağıdır. 8-11 Eylül tarihleri arasında Sakarya Sapanca’da SÜSBİR tarafından düzenlenen tarım festivaline katılım sağlayarak Demirdağ Plastik’in ürünlerini sergileyeceğiz. Bu da yine önem verdiğimiz bir etkinlik.”

 

“MERSİN’İ HAK ETTİĞİ NOKTALARA EL BİRLİĞİ İLE TAŞIYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Türkiye’de kadın girişimci olmanın zorluklarından da bahseden Demirdağ, “Tarım sektöründe kadın olarak faaliyet göstermek yine ayrı bir zorluk, fakat ben hiçbir zaman zorlukları bahane göstererek pes etmedim. İnandığım ve severek yaptığım işin takipçisi oldum. Tarım sektörüne baktığımızda bahçede emek verenlerin yüzde 80’i kadınlardan oluşuyor. Bu da bu işi en iyi kadınların yapacağının göstergesidir. ‘Toprak ana’ betimlemesi de bunu pekiştiriyor” diye konuştu. Mersin’in tarıma elverişli bir şehir olduğunu ifade eden Demirdağ, “Burada üretilen ürünler dünyanın dört bir yanına gönderiliyor. Liman, Serbest Bölge, Organize Sanayi Bölgeleri gibi lokomotifleri ile üreticilerin ve ihracat firmalarının en çok verim alacağı kent Mersin diyebilirim. Bu sebeple bizler de ürünlerimizle bu döngünün bir parçası olarak üretime ve üreticiye katkı sağlayarak Mersin’i hak ettiği noktalara el birliği ile taşıyacağımızı düşünüyorum.  Tarım sektörünün önemli bir sorununa da değinmek istiyorum. Tohum ve gübre gibi ürünlerin şuanda Türkiye’ye girdi maliyetleri çok yüksek. Bu da çiftçiye ciddi oranda zarar veriyor. Devletimizin bu konuda bir çalışma yaparak maliyet düşürmeye yönelik adımlar atmasını istiyoruz. Bunun yanında ek olarak tarım alanında faaliyet gösteren firmalara destek paketleri oluşturularak, tarımın gelişmesine katkı sunmaları gerekiyor. Zor zamanlardan geçtiğimiz bu dönemde tarımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bu yüzden tarım alanında proje üreten yatırımcılara ayrıcalıklar getirilmesi temennilerimiz arasındadır” dedi.

 

“KADINLARIN BAŞARAMAYACAĞI BİR ŞEY YOK”

Demirdağ, kadın girişimcileri de önerilerde bulunarak, kadınların pes etmemeleri gerektiğinin altını çizdi. Demirdağ, “Kadınların yapamayacağı, başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Kendilerine güven duydukları sürece, araştırmacı bir yol izledikleri sürece, en önemlisi de dik durdukları sürece başarıya her zaman bir adım daha yakın olacaklardır. Yaptıkları iş ne olursa olsun, belirledikleri rotada hedeflerinin peşinden giden bir ruhla ve azimle hareket etmeleri erkek egemen toplumumuzda kadın gücünü tüm şeffaflığıyla ortaya koyacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 BAHAR DEMİRDAĞ KİMDİR?

1986 yılında Mar­din’de doğdum. 2 çocuk annesiyim. Halihazırda Ana­dolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde eğitimimi sürdürüyo­rum. Modern Tarım Ürünleri sektöründe 2 yıldır faaliyet gös­teriyorum. Demirdağ Plastik Yönetim Kurulu Başkanıyım. Akdeniz İhracatçı­lar Birliği (AKİB) ve Girişimci İş Kadınları Derneği (GİKAD) üyesiyim.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA