Gültak: “Beni zan altında bırakırsanız, karşınızda kükreyen bir aslan bulursunuz”




Tarih: 1 Haziran 2021 Salı 16:00


Akdeniz Belediye Meclisi Haziran Ayı Meclis toplantısında meclis üyeleri arasında gerginlik yaşandı. HDP’li meclis üyesi HDP’li Nevzat Baran’ın, Gültak’a yönelik “3 liralık ihaleyi 5 liraya mal etmeyin” sözleri üzerine Gültak, “Biriniz bana veya müdürlerime yolsuzluk, parayı boşa harcama, yolsuzluk, israf adı altında beni zan altında bırakırsanız karşınızda kükreyen bir aslan bulursunuz” şeklinde yanıt verdi.

Haber- Gizem Konucu

Akdeniz Belediye Meclisi Haziran Ayı Meclis toplantısında Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleşti. Mecliste Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne tahsis edilmesi düşünülen yerin gündeme alınması oy birliği ile kabul edilirken, HDP’li meclis üyeleri  meclisi germesi üzerine Gültak sert tepki gösterdi.  Akdeniz Belediye Meclisi Haziran Ayı Meclis toplantısında,  Akdeniz’de MGC üyelerinin daha kurumsal bir yapıda hizmet verebilmesi adına belediyeye ait 3 Ocak Mahallesi Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı içerisinde bulunan binanın MGC’ye tahsisi ile ilgili önergenin gündeme alınması ile ilgili oylama gerçekleşti. Gültak, “Gazeteciler Cemiyeti mekanları bugüne kadar olmamış. Hep kirada olup, göçebe gezmişler. Meclisimiz de uygun görürse onlara tahsis değil kiralama olacak. Bedelsiz istiyorlar ama burada ne karar verilir bilmiyorum. Böyle bir teklifleri var” dedi. Önergenin gündeme alınması mecliste oy birliği ile kabul edildi. Ardından görüşülen konular sonrasında mecliste dilek ve temenniler kısmında söz alan HDP’li Nevzat Baran Türkiye’de ve Mersin’de ekonomik sebeplerden dolayı intihar eden vatandaşlar ile ilgili konuşması üzerine meclis gerildi. Baran, intihar eden vatandaşlar üzerinden Gültak’a yolsuzluk iddiasında bulununca Gültak sert tepki gösterdi.

“İSPATIN VARSA ŞİKAYET ET”

Dilek ve temenniler kısmında söz alan Baran, “3 liralık ihaleyi 5 liraya mal etmeyin” söylemiyle Gültak’a ithamda bulunurken, Gültak ise böyle bir sözü asla kabul etmeyeceğinin altını çizdi. Kimsenin meclisi ve meclis başkanlarını zan altında bırakmasına izin vermeyeceğini vurgulayan Gültak,  “Yaptığınız şey hiç hoş değil. Böyle davranırsanız meclisi gerersiniz. Burada kimse hırsızlık veya arsızlık yapmıyor. Ne demek 3 liralık ihaleyi 5 liraya veriyorsun? Sen kimi zan altında bırakıyorsun?  Hangi müdürümü zan altında bırakıyorsun. Benim tüm müdürlerim tertemiz. Herkes haddini bilecek. Gideceksin savcılık yan tarafta. Varsa bir ispatın şikayet edeceksin. Bunu kanıtlayamazsan seni kınıyorum. Herkes haddini bilsin. Kimse bize hırsız diyemez” dedi. 

“BEN NAMUSUM İÇİN YAŞIYORUM”

 HDP’li Meclis üyesinin iddiası üzerine HDP dönemindeki Akdeniz Belediyesi’nde yapılan ihaleleri ve belediye borcunu hatırlatan Başkan Gültak, “Sen dön geçmişine bir bak. 232 milyon TL’lik belediye borcunu kim yaptı. Kimler cezaevinde hapis yattı. Hangi ihalelerde hangi sorunlar tespit edildi. Sen önce dönüp HDP dönemindeki belediyenize bir bak. Onları önce temizle sonra gel bana hesap sor” ifadelerini kullandı. Özellikle sordum belediyedeki ihaleler dedim. Siz mahkeme mi kuruyorsunuz? Herkes haddini bilecek. Böyle belediye yönetemeyiz. Denetleme raporunda ne var? Zan altında bırakmaya bıraktınız bizi. Niye savcılığa gitmediniz? Bize kimse hırsız diyemez”  ifadelerini kullandı. HDP’li Baran’a diğer HDP’li meclis üyeleri ve CHP’li üyeler sahip çıkmaya çalışması ortamı daha da gerginleştirdi. Gerginliğin ardından konuşmasını sonlandıran Gültak, “Meclis ne güzel tatlı tatlı geçti, herkes saygı çerçevesinde diye düşünüp meclise teşekkür etmeye hazırlanıyordum. Siyaset yapıyoruz. Temizlik, asfalt, vatandaşa hizmet konusunda tabii ki konuşacağız. En doğal hakkınız. Ama beni kimse satın alamaz. Biriniz bana veya müdürlerime yolsuzluk, parayı boşa harcama, yolsuzluk, israf adı altında beni zan altında bırakırsanız karşınızda kükreyen bir aslan bulursunuz. Ben namusum için yaşıyorum. Bu konuşmalarımızın, gerginliklerin kimseye faydası yok” şeklinde konuştu.


Etiket: gültak, akdeniz, belediye, mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA