Gültak: “Akdeniz değişmeye devam edecek”




Tarih: 2 Haziran 2021 Çarşamba 13:12


Mersin’in ilk kentsel dönüşüm örneği olan Çay Mahallesi, Ataş yerleşkesindeki yerinde kentsel dönüşümde sona gelindi. Akdeniz Belediyesi’nin katkıları ile TOKİ, Haziran 2020’de temelini attığı konutlardan Çay Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar yararlanabilecek.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Çay Mahallesi ‘TOKİ Yerinde Kentsel Dönüşüm Proje Sahası’ içerisinde gerçekleşen tanıtım toplantısına; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Ak Parti İl Başkanı Cesim Ercik, MHP İl Başkanı Zeynel Uğur

Gölgeli, Ak Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD)

Başkanı Hasan Engin, Çevre Mühendisleri Odası Şube Başkanı Sinan Can, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birçok konuk katıldı. Akdeniz Belediyesi’nin yoğun çabaları ile birlikte Haziran 2020’de temeli atılan Çay Mahallesi Ataş yerleşkesinde bulunan 20 bloklu 416 konutlu kentsel dönüşümde sona gelindi. Peyzaj çalışmalarının başlanacağı yeni yerleşim merkezinden ise yalnızca Çay Mahallesi vatandaşları yararlanabilecek. Yıllardır beklenen kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşılırken Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ), Çay Mahallesi'ndeki Ataş yerleşkesinde 142 dönümlük alanda başladığı yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk etabın tamamlanmasına artık sayılı günler kaldı.

 

 

“PEYZAJ ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK”

Başkan Gültak, yaptığı konuşmada Çay Mahallesi’ndeki yerinde kentsel dönüşümün temelini yaklaşık 1 sene önce attıklarını ve hızlı bir şekilde proje başladıklarını belirtti. Gültak, “142 dönümlük TOKİ rezerv alanında 20 blokta 415 daire bulunuyor. Pandemiye rağmen yaklaşık 1 yılda son aşamaya geldi. Yüklenici firmaya teşekkür ediyoruz. Burada 328 adet 3+1; 188 adet de 2+1 konut bulunmakta. Yanı sıra 36 adet dükkandan oluşan bir iş merkezi ile 8 dükkandan oluşan bir iş merkezi yer alıyor. İçinde okulu, camisi, 14 dönüm park alanı, yeşil alan, doğalgazı, otoparkları ve bodrumları gibi birçok sosyal donatıdan oluşan bir alan. Hemen hemen kaba inşaatı bitti, peyzaj çalışmalarına başlanacak. 5 bloğun dış cephesi bitti, 6 bloğun da bitmek üzere. Yüklenici firmanın söylemiyle çok kısa bir zaman sonra tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

 

“BU ALAN SADECE ÇAY MAHALLESİ’NDE OTURAN VATANDAŞLAR İÇİN YAPILDI”

Çay Mahallesi’ndeki yerinde kentsel dönüşümün güzelliğinin sadece Çay Mahallesi’nde oturan yaklaşık bin 200 hak sahibi vatandaşa teslim edilmesi olduğunu söyleyen Gültak, “Buradaki konutlar bitip devir teslim işlemleri yapıldıktan sonra projenin ikinci etabında sağ taraftaki büyüme alanına da TOKİ ile birlikte yaklaşık 300 civarında konut yapmayı planlıyoruz. Çay Mahallesi’ndeki bin 200 vatandaşımızla tek tek konuşup sadece Çay Mahallesi'nde oturan vatandaşlarımızla anlaşmaya çalışacağız. TOKİ’de olmayan bir şartnameyi de koyduk; 5 yıldır burada oturduğunu resmi evrakla ispatlayan kiracı vatandaşlarımıza da buradan yer vereceğiz. Dolayısıyla 700’ün üzerinde konuttan oluşan bu alan sadece Çay Mahallesi'nde oturan vatandaşlar için yapıldı” diye konuştu.

 

“AKDENİZ DEĞİŞMEYE DEVAM EDECEK”

Barış Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümde de vatandaşların yüzde 80’i ile anlaştıklarını ifade eden Gültak, “Barış, Bahçe ve Turgut Reis mahallerinde de TOKİ çalışmalarını devam ediyor. Vatandaşlarımız yakında Barış Mahallesini boşaltacaklar ve kira desteği almaya başlayacaklar. Çok yakın bir zamanda da biz yıkım işlemini bitirip TOKİ’ye teslim edeceğiz. TOKİ de bizlere müjdeli haberi verdi; Barış Mahallesi için 1 Eylül’e ihale tarihi aldı. İnşallah 1 Eylül’den itibaren burada da kentsel dönüşümü başlatmış olacağız. Barış Mahallemizde, toplam 3,75 hektarlık alanda 415 konutu bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Buradaki konutların 261’i 60 ve 70 metrekarelik 2+1 daireden, 154’ü ise 101, 105 ve 128 metrekarelik 3+1 daireden oluşacak. Bu alanların içinde 765 metrekare iş alanı, 799 metrekarelik cami alanı, 294 metrekarelik alan ise bölgedeki Roman vatandaşlarımız için bir kültür merkezi olacak. Burada ayrıca konutların altında da 45 adet dükkan ve 5 tane de ticari konut olacak” dedi. Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ yetkilileri ve projeye destek verenlere teşekkürlerini de ileten Gültak, “Akdeniz değişiyor ve değişmeye devam edecek. Bu dönüşüme şehrimizin ihtiyacı var” ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA