Doğmuş: “Türkiye’nin kendi tohumunu üretmesinde araştırma merkezlerinin payı büyük”




Tarih: 17 Haziran 2021 Perşembe 15:32


Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) Alata Araştırma Enstütüsü ve ODTÜ Deniz Bilimlerini ziyaret etti. MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş, “Bugün Türkiye yüzde 70 oranında kendi tohumunu üretebiliyorsa, bunda Alata gibi araştırma merkezlerinin payı çok büyüktür" dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD), Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Doğmuş ve dernek üyeleri Alata Araştırma Enstütüsü ve ODTÜ Deniz Bilimlerini ziyaret ederek, tarım ve deniz kirliliğinin araştırılması ile ilgili konular hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Alata Araştırma Enstütüsü Müdürü Cengiz Türkay ile bir araya gelen MERYAD üyeleri Türkay'dan Mersin tarımına yönelik önemli bilgiler aldılar. Ziyaret sırasında açıklamada bulunan MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş, dünyada üç stratejik sektörün tarım, enerji ve silah sanayisi olduğunu söyleyerek,  “Bu üç sektörden birinde güçlüyseniz dünyada söz sahibisiniz demektir Alata Araştırma Enstütüsü'de Türk tarımında önemli araştırma ve tohum geliştirme merkezlerinden biridir.  Bugün Türkiye yüzde 70 oranında kendi tohumunu üretebiliyorsa, bunda Alata  gibi araştırma merkezlerinin payı çok büyüktür" ifadelerini kullandı.

 

“MARMARA’DA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR DENİZLERİMİZ AÇISINDAN ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR”

MERYAD üyeleri ardından ODTÜ Deniz Bilimleri’ni de ziyaret ederek deniz kirliliği ve buna sebep olan faktörlerin araştırılması için yetkililerle konuştular. MERYAD heyeti merkezin Akdeniz’de ve Karadeniz’de yürütmüş olduğu sismik faaliyetler ve son günlerde araştırma merkezine ait bir gemi ile beraber Marmara’da yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Doğmuş, "Bu araştırma Merkezi’nin son dönemlere kadar sadece Akdeniz de sismik araştırmalar yaparken bugün hem Karadeniz’de hem de Marmara’da çok büyük projeler ürettiklerini öğrenmekten mutlu olduk. Bu merkez bünyesinde mavi merkezin kurulması da bu araştırma merkezini daha önemli bir hale getirmiştir. Hem Akdeniz’de hem Karadeniz’de son günlerde de Marmara’da yürütülen çalışmalar denizlerimiz açısından çok büyük önem arz etmektedir" şeklinde konuştu

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA