Tarsus Hayvanat Bahçesi’nde yoğun hafta sonu mesaisi




Tarih: 20 Haziran 2021 Pazar 13:54


Şehir Merkezi’ndeki kısıtlı yerinden kaynaklı 2014 yılında daha konforlu ve daha büyük yerine taşınan Tarsus Hayvanat Bahçesi, hafta sonu ziyaretçilerini ağırladı.

Haber: Gizem Konucu

Çukurova Bölgesi’nde ilk ve tek olan Tarsus Hayvanat Bahçesi cazibe merkezi olmaya devam ediyor. 2014 yılından bu yana hizmet veren hayvanat bahçesi, geniş alanı ile hem hayvanların daha konforlu bir yaşam sürmesini hem de ziyaretçilerin doyasıya vakit geçirmesini sağlıyor. Pandemi döneminde kısıtlamalardan dolayı kapalı olan hayvanat bahçesi, kademeli normalleşme ile birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya kaldığı yerden devam ediyor. Girişte pandemi kurallarına uygun olarak ziyaretçilerin ateş ölçümü yapılırken, içeride ise görevliler tarafından sık sık sosyal mesafe kurallarına uyulmasına yönelik uyarılar yapılıyor. Geçtiğimiz Cuma günü karnesini alan çocuklar soluğu hayvanat bahçesinde alarak, yeni hayvanlar keşfedip, güzel bir gün geçirdiler.

Merkeze yakınlığı ile vatandaşların kolayca ulaşabildiği, otobüs seferlerinin de olduğu hayvanat bahçesine hafta sonu ilgi yoğundu. Birbirinden farklı hayvanları içinde barındıran hayvanat bahçesi ise genişliği ve temizliği, vatandaşlar için özel tuvalet alanları, kişisel otopark alanları ile ziyaretçilerden tam not aldı. Çocuklarıyla birlikte güzel bir gün geçirmek isteyen aileler ise hayvanat bahçesinden memnun ayrıldı. Yeni hayvanlar keşfeden çocuklar, hayvanlar hakkında bilgiler alırken, onlarla bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.  Hayvanat bahçesinde hayvanların doğal alanların korunmasına özellikle dikkat edilirken, kaz, tavuk, hindi, keçi gibi bazı hayvanların yetkililerin gözetimi altında serbest bırakılması da dikkat çekiyor. Leylek, kuğu gibi hayvanlar için hem kapalı hem de açık alanlar inşa edilmiş olan hayvanat bahçesinde hayvanların doğal ortamlarında hissetmesi için de olanak sağlanmış.  Başta büyükbaş hayvanlar olmak üzere, sürüngenler, kuş çeşitleri, küçükbaş hayvanlar ve yırtıcı hayvan türlerini Tarsus Hayvanat Bahçesi içinde görmek mümkün. Tarsus Hayvanat Bahçesinde başlıca kaplan, aslan, kurt, leopar ve kurt gibi vahşi hayvanlar yer alıyor. Hayvanat bahçesinde yer alan kuş çeşitleri arasında güvercin, doğan, şahin, akbaba gibi hayvanlarda yer alırken, maymun, babun, örümcek, lama, vaşak, zebra, geyik gibi birbirinden farklı türleri görmek mümkün.

YÜKSEL: “GÖRÜLMEYE DEĞER BİR YER”

Tarsus Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret edenler vatandaşlar görevlilerin işlerini çok iyi bir şekilde yaptıklarını ifade ederek, yetkililere teşekkür etti. Ziyaretçilerden Kaan Yüksel adlı vatandaş, “Pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasının ve hayvanat bahçesinin açılmasının ardından ailemizle birlikte vakit geçirmek üzere buraya geldik. İlk defa geldiğimiz hayvanat bahçesinde çok fazla bir hayvan göreceğimize ihtimal vermiyordum. Fakat buraya gelince gördüm ki gerçekten çok büyük bir yer. Görevliler de işlerini gerçekten güzel yapıyorlar. Etraf tertemiz, sürekli temizleniyor. Hayvanların bakıcıları sürekli hayvanlarla ilgileniyor. Ailemizle birlikte güzel bir hafta sonu geçirdik. Herkesin gelip burayı görmesi gerekiyor. Yetkililere bir şeyler sorduğumuz zaman hemen ilgileniyorlar veya yardımcı oluyorlar. Başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer olmak üzere, tüm yetkililere, buradaki görevlilere teşekkür ediyorum” dedi.

“DOĞANIN ORTASINDA TAM BİR HUZUR DEPOSU”

Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret eden Mahir Efe Çınar ise, ailesiyle birlikte huzur depoladıklarını ifade ederek Tarsus ilçesine Hayvanat Bahçesi kazandıranlara teşekkür etti. Çınar, “Berdan Barajının yanında doğanın ortasında böylesine güzel bir Hayvanat Bahçesi insanın adeta huzur depolamasına sebep oluyor. Hayvanat Bahçesini gezerken insan kendisini sanki bu hayvanların doğal ortamındaymış gibi hissediyor. Hayvanların yaşam alanları yüksek ve geniş, rahatça dolaşabiliyorlar. Hatta bazı hayvanlar kafesin dışında insanların arasında dolaşıyor. Gerçekten görülmeye değer bir yer. Ailemizle birlikte resmen doğanın ortasında huzur depoladık” ifadelerini kullandı.

AKVARYUM ZİYARETÇİLER TARAFINDAN ELEŞTİRİLDİ

Dışarıda bulunan hayvanların doğal yaşam alanları bir o kadar korunurken, akvaryum kısmı ise ziyaretçiler tarafından eleştirildi. Birbirinden farklı balıkların olduğu akvaryumun, büyük balıklar için yetersiz oluşu ve akvaryumların bakımsız olması vatandaşlar tarafından eleştirilirken, bunun için bir an önce çalışma yapılmasını istediler. Bazı akvaryumlar büyük balıklar için küçük kalırken, kimi akvaryumlar kirli kimisinin ise ışıklarının dahi olmaması vatandaşların dikkatinden kaçmadı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA