Başarır’dan sert tepki




Tarih: 22 Haziran 2021 Salı 11:27


CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Mersin’de yaşayan bir vatandaşın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımına Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının, cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma başlatmasına sert tepki gösterdi.

Bir vatandaşa cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma açılmasını eleştiren CHP’li Başarır: “Günlerdir, kamuoyunda devlet-siyaset-mafya-medya bağlantılarıyla ilgili ciddi iddialar ortadayken hiçbir savcının görev ve sorumluluk bilinciyle harekete geçmeyip, sade bir vatandaşın; sosyal medya hesabından Merkez Bankası’nın kasasındaki 128 milyar doların nereye gittiğini merak edip sormasına ise anında soruşturma başlatılması, ülkemizdeki yargının saray’laştığının açık bir göstergesidir”  dedi.

CHP’li Başarır: “Soruşturmaya konu olan cumhurbaşkanına hakaret suçunun oluştuğu sosyal medya paylaşımı; kararın içerisinde var. Her vatandaş, Merkez Bankası’ndaki parayı sorma hürriyetine sahiptir. Her vatandaş, ülkemizdeki mevcut ‘Tek Adam’ rejimini eleştirme hakkına sahiptir. Yeter artık! Saray’ın savcısı olmayı bir kenara bırakıp, halkın savcısı olun. Devleti yönetenler, eleştiriye açık olmalıdır. Burada bir küfür, bir alenen hakaret yok. Fakat AKP Genel Başkanı o kadar tahammülsüz ki bu durumu da cumhurbaşkanlığı görevine başladığından bu zamana kadar ‘Cumhurbaşkanına hakaret suçu’ kapsamında açılan soruşturma sayılarından anlamaktayız” sözlerini belirtti. (Haber Merkezi)


Etiket: chp, alimahirbaşarır


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA