Gültak’tan barış ve kardeşlik vurgusu




Tarih: 23 Haziran 2021 Çarşamba 14:42


Akdeniz Belediyesi Sosyal ve Kültürel Müdürlüğü ve Kızılay Toplum Sağlık Merkeziyle birlikte Dünya Mülteciler Günü kapsamında etkinlik düzenledi. Etkinlikte konuşma yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Biz barıştan, insanlıktan, kardeşlikten yanayız. Biz de inşallah bu savaş biter ve barış gelir, topraklarından istemeden çıkmış olan insanlarımız bu barış sayesinde toraklarınadönerler ve ana vatan özlemi çekmezler diyoruz” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Akdeniz Belediyesi Sosyal ve Kültürel Müdürlüğü ve Kızılay Toplum Sağlık Merkezi iş birliğinde düzenlenen etkinlikte kadınlara ve çocuklara hediyeler verilirken, Adanalıoğlu Kültür Sanat Evi’nde eğitim gören kuaför kursu kursiyerleri kadınlara hizmet verdi. Çocuklar için palyaço ve yüz boyama etkinleri yapıldı. Dillerin Ahengi grubunun konserinin ardından Akdeniz Belediyesi Mevsimlik Tarım İşçiler Etkinliği kapsamında etkinlik alanında açıklamalarda bulunan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Belediyemizin sosyal ve kültürel müdürlüğü ile birlikte Kızılay’ın toplum merkezinin yönetmiş olduğu programdayız. Biz belediye olarak bölgemizdeki tüm mülteci ailelere elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnsanların ana vatanından gönülsüz bir şekilde başka yerlere göç etme nedenlerini ortadan kaldırmadıktan sonra sadece yardımlarla dünyadaki mülteci sorunu çözülemez. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok ülkelerden vatanlarından zorla çıkartılan mültecileri kendi ülkemizde misafir ettiğimiz için ve her türlü desteği verdiği için başta cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz ve biz de belediye olarak misafirlerimize bütün destekleri vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“İNSANLARIN TOPRAKLARINI GASPINI ENGELLEMEMİZ GEREKİYOR”

Gültak, bütün dünya liderlerinin mülteci sorunlarını ortadan kaldıracak bir çalışma yapması gerektiğinin altını çizen Gültak, “Buradan tabii ki sizlere yardım etmek, sizleri bu topraklarda misafir etmemiz önemli ama özellikle şunun altını çizmek isterim. Bütün dünya liderlerinin bu mültecilik sorunlarını ortadan kaldıracak bir çalışma yapması gerekiyor. Bunun nedeni savaş olabilir veya bir afet olabilir. Kendi topraklarında zoraki göçme gitme sorunun ortadan kaldırmak gerekir, o yüzden tüm dünyadaki liderlerin savaşlara, zulme ve haksız bir şekilde diğer insanların topraklarını gaspını engellememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

“BİZ BARIŞTAN, İNSANLIKTAN, KARDEŞLİKTEN YANAYIZ”

Dünyada herkese insanca yaşamak için bolca toprak, bolca imkanlar olduğunu vurgulayan Gültak, “O yüzden insanları kendi topraklarından sürükleyerek sömürgecilik yapan bütün zalimleri kınıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın dediği gibi dünya beşten her zaman büyük olacaktır o yüzden biz barıştan, insanlıktan, kardeşlikten yanayız. Biz de inşallah bu savaş biter ve barış gelir, topraklarından istemeden çıkmış olan insanlarımız bu barış sayesinde toraklarından dönerler ve ana vatan özlemi çekmezler diyoruz. Topraklarınıza dönene kadar inşallah biz sizi en iyi şekilde misafir edeceğiz ve elimizden geldiğince kadar her şeyinizde yardımcı olacağız. Bugünkü etkinlikte bunlardan bir tanesi umarım çocuklarınızla beraber mutlu olmuşsunuzdur” ifadelerine yer verdi.

 

“DÜNYA LİDERLERİ BARIŞI SAĞLAMALI”

Düzenlenen etkinlikle birlikte hem çocuklara hem kadınlara farklı etlinler sunulduğunu ifade eden Gültak, “Bizde gelip katıldık. En azından beraber olmaya çalıştık. Üzülüyoruz, maalesef dünyada ciddi bir mülteci akını var. Afganistan’da, Pakistan’da, Suriye’de, Arakan’da birçok dünyanın farklı din, ırk, mezhep, kökeninde bazı zalimlerin haksız ve adaletsiz uygulamalarından dolayı isteksiz bir şekilde yollarda ölerek, çocuklarını ve kocalarını kaybederek dünyada göçe zorlanıyorlar. Bu zulmü kınıyoruz en başta ve dünya liderlerine sesleniyoruz, dünyada barışın adaletin ve ahlakın insani normların ve değerlerin ön plana çıktığı bir dünya yaratın. Bugün dünyada bakıyorsunuz, ilk yüz ailesinin mal varlığı dünyanın neredeyse yarısından fazla. Böyle bir adalet söz konusu olamaz. Bizim yaptığımız bu faaliyetler güzel, yardım paketleri güzel, Kızılay’ın, Yeşilay’ın dünyadaki farklı STK’ların yaptığı tüm faaliyetler güzel. Ama bunlardan çok daha önemli olan bir şey daha var ki, dünya liderlerinin barışı sağlaması. Bu göçlerin neden olduğu savaşların ve zulmün ortadan kalkması gerekmektedir. Aksi takdirde burada onları misafir ediyoruz, ülkesinde sıkıntı yaşayan herkesi destekliyor ve desteklemeye devam ediyoruz. Ama herkes kendi ülkesinde, kendi evinde olmak ister. Biz akşam eve gideceğiz, yorgunluk çayımızı içeceğiz. Çocuklarımızla, eşimizle sohbet edeceğiz. İnsanın evi kadar, toprağı ve ülkesi kadar kutsal bir şey yoktur. Buradaki insanlar anlamsız bir savaş yüzünden yıllardır topraklarından sürüldüler. Bizde belediyeler olarak az da olsa, bir gün de olsa mutluluk vermeye çalıştık. Tabi ki bundan itibaren biz sadece bu işi değil, mültecilerle ilgili kendi vatandaşlarımızla ilgili sosyal projeler çok fazla üretiyoruz. Akdeniz Belediyesi olarak onları korumaya çalışıyoruz. Bunda da devam edeceğiz” şeklinde konuşarak mülteci sorunlarının çözülmesi için önemli adımlar atılması gerektiğine dikkat çekti.

 


Etiket: akdenizbelediyesi, kızılay, dünyamültecilergünü


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA