Aşılama hızına rağmen Mersin’de vaka sayıları artışta




Tarih: 23 Haziran 2021 Çarşamba 14:43


İllere göre 100 bin nüfusa denk gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren haritanın güncel hali paylaşıldı. Paylaşılan haritaya göre ise Mersin’de artış yaşandığı görüldü. 5-11 Haziran haftalık vaka sayısında 16,48 olan Mersin, 12-18 Haziran haftalık vaka sayısında 20,23 olarak yükselmesi dikkat çekti.

Haber- Gizem Konucu

Türkiye’de hızlı aşılanma ile birlikte vaka sayılarında ciddi azalmalar görülürken Mersin’de ise bu durum tam tersi yönde hareket etti. Bakanlığın haftalık verilerine göre Kütahya, Bolu, Eskişehir, Ağrı ve Rize 100 bin kişide en çok vaka görülen iller oldu. Haftalık verilerde 100 bin kişide en az vaka görülen iller Osmaniye, Hatay, Adana, Adıyaman ve Edirne olurken Mersin yükselişte olan iller arasında yer aldı. Kademeli normalleşme ile birlikte kısıtlamalar azalırken, vatandaşlar ise kontrolsüz bir şekilde normalleşmeye döndü. Mersin’de havaların ısınmasıyla birlikte kendilerini denize, sahile atan insanlar vaka sayılarının artmasına neden oluyor.

 

VATADANŞLAR VİRÜSÜ UNUTTU!

Mersin’de 23 Haziran itibari ile Toplam yapılan aşı sayısı 1 milyon 11 bin 610 olurken, ilk doz uygulanan kişi sayısı 665 bin 870, ikinci doz uygulanan kişi sayısı 345 bin 740 oldu. Aşılama hızındaki artış ise vaka sayılarının azalmasına katkı sağlamadı. Vatandaşlar kısıtlamaların kalkması ile birlikte maske, mesafe, hijyen kurallarını hiçe saymaya başladı. Kafeler ve restoranlarda sosyal mesafeye uyulmayan oturma düzenleri görülürken, sahillerde ise adeta virüs bitmiş gibi bir hava hakim.

Sahilde yapılan etkinliklere vatandaşlar maskesiz ve mesafesiz bir şekilde katılırken, yazlık bölgelerde ise denize giren vatandaşlar yine aynı şekilde tüm kuralları hiçe saymaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yetkililer aşılama bitmeden normal hayata geçiş için kurallara riayet edilmesi gerektiğinin sık sık altını çizmeye devam ediyor. Yeniden vakaların artmaması ve kısıtlamaların yeniden başlamaması içinse vatandaşların tedbiri elden bırakmaması gerekiyor.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA