“Trafikte Önce Yaya Eğitimi” sona erdi




Tarih: 24 Haziran 2021 Perşembe 12:07


Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen eğitimde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro’da görevli polis memuru İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Ömer Şen tarafından verilen ve 4 gün süren “Trafikte Önce Yaya Eğitimi” sona erdi.

Haber- Mehmet Çetin

Yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak, yürütülecek faaliyet ve destekleyici kampanaların etkisini artırmak amacı “Trafikte Önce Yaya Eğitimi” 4 gün süren eğitimlerin ardından sona erdi. Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen eğitimde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro’da görevli polis memuru İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Ömer Şen katılımcılara, yaya geçidinde uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yaptı. İçişleri Bakanlığının başlattığı 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' uygulaması, Mersin'de otobüs, minibüs, servis ve taksi şoförlerine anlatıldı. Eğitimlerde şoförlere yaya geçitlerine yaklaştıklarında neler yapmaları gerektiği anlatılırken, özellikle ışıksız yaya geçitlerinde önceliğin yayalarda olduğu vurgulandı. 4 gün süren eğitimin son gününde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevli olan şoförler de eğitim verildi.  2019’da Emniyet Genel Müdürlüğü’nün trafik kazalarını azaltmak ve önlemek kapsamında yaya öncelikli trafik uygulamasını hayata geçirdiklerini belirten Şen, ticari araç sürücülerine bu konuda çok fazla sorumluluk ve görev düştüğünü yineledi. Profesyonel olara bu işi yapan kişilerin diğer sürücülere örnek olması gerektiğini vurgulayan Şen, şoförlerin bu eğitimleri alıp uygulamaya başlamasından sonra yayalara da eğitimler verileceğini sözlerine ekledi. Trafik kurallarına uymanın zorunluluk olduğunu da tekrar eden Şen, yaya geçitlerinde yol vermemenin cezasının arttırıldığını da belirterek, ““Ülkemiz karayollarında yayaların trafik güvenliği sağlanarak can kayıplarının azaltılması amacı ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü maddesinde yapılan düzenleme ile birlikte Yaya ve Okul Geçitleri olan başlık, “Yayalara ilk geçiş hakkı verilmesi” olarak değiştirilmiş, 235 TL olan ceza miktarı 2021 yılı itibari ile de 652 TL’ye yükseltilmiştir” şeklinde konuştu. 4 gün süren eğitimler, Şen’in anlatımları ile son buldu.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA