Aslan: “Sermayenin tarafında yer alan bir başkan adayına karşıyız”




Tarih: 25 Haziran 2021 Cuma 16:05


Mersin Çevre ve Doğa Derneği Mersin Barosu seçiminde Bilgin Yeşilboğaz’ı destekleyeceklerini ifade ederek, “Gerek bizim gerekse Mersin barosu ile diğer sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarının vermiş olduğu ekoloji mücadelesinde sermayenin tarafında yer alan bir başkan adayına karşıyız” şeklinde konuştu.

Haber- Harun Bor

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), Mersin Barosu seçimleri için Mersin Gazeteciler Cemiyeti binasında bir basın açıklaması düzenledi. MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, MERÇED adına yaptığı konuşmasında Mersin Baro Başkanlığı seçiminde Bilgin Yeşilboğaz’ı desteklediklerini belirtti. Baroların kentin, ülkenin, hukukun ve sivil mücadelenin en önemli kurumlarından olduğunu ifade eden Aslan, “Son dönemlerde verilen mücadelelerde ve kazanımlarda bir kez daha görülmüştür. Barolar kentin, Barolar halkın sesi, nefesidir, sivil toplum örgütlerinin insan hakları, ekoloji mücadelesi, hayvan hakları, kadına şiddetle mücadele ve çocuk istismarının önlenmesinde en önemli destekçisi olmuştur.

Ülkemizde ve kentimiz de insanların barış içinde sağlıklı yaşam sürmeleri için yürüttüğümüz demokratik ve hukuk mücadelemizde Mersin Barosu fiziken, hukuken, her zaman yanımızda yer almış ve maddi-manevi destekleri olmuştur” dedi.

 

“MERSİN BAROSU EKOLOJİK SORUNLARDA DA GÖREV ALDI”

Kentin ekolojik sorunlarında da Mersin Barosu’nun görev aldığını dile getiren Aslan, “Başta Akkuyu Nükleer Santral mücadelesi olmak üzere, Balık Çiftliklerine karşı, Karaduvar Polipropilen tesisine karşı, Limanın Atatürk Parkında genişlemesine karşı, ormanlarımızın katledilmesine ve yok edilmesine karşı verilen mücadelelerde, Mersin Barosu hem halkın hem de meslek odalarının ve demokratik kitle örgütlerinin yanında yer almıştır. Birincisi 3-4Temmuz ve ikincisi 10-11 Temmuz 2021 tarihlerinde yapılacak olan Mersin Barosu seçimleri sadece bir baro seçimi değildir. Bu seçim ülkemizin ve kentimizin hukuk ve demokrasi alanında kazanımı olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN BARO BAŞKAN ADAYI GAZİ ÖZDEMİR BALIK ÇİFTLİKLERİ DAVASINDA KARŞIMIZDA YER ALDI”

Mersin Barosu Adaylarından Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve yönetiminin bugüne kadar toplumsal olaylarda mücadele ettiklerini ve bundan sonra da bu anlayışla devam edeceklerini sözlerine ekleyen Aslan, “Bu nedenle bu kentin mücadele saflarında yer alan, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri ile omuz omuza mücadele eden, destek veren, bir baronun varlığını sürdürmesi çok önemlidir. Ancak gerek bizim gerekse Mersin barosu ile diğer sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarının vermiş olduğu ekoloji mücadelesinde sermayenin tarafında yer alan bir başkan adayına karşıyız” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN BARO ÜYELERİNİN DOĞRU KARAR VERECEKLERİNE İNANIYORUZ”

Aslan, Mersin Barosu seçiminde Bilgin Yeşilboğaz’ı destekleyeceklerini açıklayarak, “Mersin’de demokratik ve hukuk mücadelesinde emek için eşitlik için özgürlük için ve ekolojinin bozulmaması için mücadele eden baro yönetiminin kentimize ve ülkemize fayda sağlayacağı bilinci ile bizler Mersin Baro Başkanlığı seçiminde Bilgin Yeşilboğazı desteklediğimizi beyan ederek Mersin Baro üyelerinin ülkemiz ve kentimiz adına doğru karar verecekleri inancı ile Mersin Baro seçiminin başarılı geçmesini diliyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA