Yaz aylarının da vazgeçilmezi aktarlar oldu




Tarih: 27 Haziran 2021 Pazar 13:08


Pandeminin etkisi ile birlikte insanlar doğal yaşama yönlenmiş durumunda. Doğal besinlerle beslenmeyi tercih edip, katkı maddelerinden uzak sağlıklı bir yaşam artık daha fazla tercih ediliyor. Durum böyle olunca da en çok tercih edilen yerlerin başında aktarlar yer alıyor. Aktarlar artık sanıldığının aksine sadece kış aylarında değil yaz aylarında da insanların uğrak yeri olmuş durumda. Kimi sağlıklı bir yaşam için, kimi vücut direncini artırmak için kimi de vücudunun daha sağlıklı görünmesi için aktarlardan alış veriş yapıyor.

Haber- Sevcan Akgül

Eskiden bildiğimiz kış çayları artık yerini yaz çaylarına bırakmış durumda. Koronavirüs ile birlikte vücut direncini artırmak isteyen insanlar doğal besinlerden yararlanmak isterken, pandeminin neden olduğu kilolardan sağlıklı bir şekilde arınmak isteyen insanlar da yine soluğu aktarda alıyor. Pandemide alınan kilolardan kurtulmak isteyen vatandaşlar, zayıflama çayına yönelmiş durumdayken aktarla ise bu ürünlere karşı dikkatli olunması gerektiği yönünde uyarıda bulunuyor. Özellikle sosyal medyada “influencer” olarak geçen internet ünlülerinin onaylarını veya ürün yerleşimlerini içeren bir sosyal medya pazarlaması ile birlikte bu ürünlerin reklamlarının yapılması vatandaşları bu ürünlere yönlendiriyor. Fakat uzmanlar ise bu konuda vatandaşların dikkatli olması konusunda uyararak her bitki veya zayıflama çayına inanıp, bunları kullanmamalarını belirtiyor. Sahte bitki çayları, insanlar üzerinde olumsuz etkilere yol açabiliyor.  Bu yüzden kullanılacak ürünlerin doğal tercih edilmesi gerekiyor. Aktarlardan kendi seçiminize göre alabileceğiniz bitki çaylarının daha etkili olacağını belirten uzmanlar, paketlenmiş ürünlerden mümkün olduğunca uzak durulması gerektiğine dikkat çekiyor. Aktarlarda özellikle önerilen bitki çaylarının başında yeşil çay, mate, funda, kekik ve biberiyenin birleşiminden olan bitki çayı. Bu bitki çayı, günde üç su bardağı şeklinde tüketilebiliyor. Bu karışım tokluk hissi verirken, bu sayede zayıflamaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda bağırsak sindirim ve mide rahatsızlıklarının giderilmesi için de etkili bir bitki çayı. Yazın tercih edilen ve serinletici etkiye sahip olan bir başka bitki ise nar çiçeği. Nar çiçeği hem şeker düzenleyici özelliği ile tercih edilirken hem de yüksek miktarda C vitamini içermesi sebebiyle pandemi döneminde vatandaşların vazgeçilmezi oluyor. Lavanta çayı da bu dönemde rağbet gören bitki çaylarından biri. Lavanta çayını demlemek için bir cezvede sıcak suyun içerisine koyacağınız bir tatlı kaşığı ile lezzetli bir bitki çayı içebilirsiniz. Aynı zamanda buzdolabında bekletip, soğuk olarak tüketilebilecek bu çay, karaciğer yağlanmasını önlüyor.

 

SOĞUK BİTKİ ÇAYI TARİFİ

Evde aktardan alacağınız ürünlerle yapabileceğiniz birkaç soğuk bitki çayı tarifi;

1 miktar yeşil çay üzerine sıcak su koyduktan sonra 5 dakika kadar bekletip, poşeti çıkarın. Oda ısısına gelince buzdolabına koyup üzerini kapatın ve soğutun. İçine 1-2 parça buz, 1-2 dilim limon veya taze nane yaprağı koyup değişik bir lezzet verebilirsiniz. Papatya çayı seveler ise bir miktar papatya çayını demleyip, buzdolabında beklettikten sonra buz ve nane ilavesi ile içebilirler. Başka bir soğuk bitki çayı için ise bir miktar ıhlamur, bir veya iki küçük tarçın, 3-4 adet karanfili sıcak su ile demleyip, 5-10 dakika soğuk suda beklettikten sonra buzdolabında 1-2 parça buz ekleyip tüketebilirsiniz. Bir başka kış aylarında tercih edilen ama yazın soğuk olarak da kullanılabilecek olan bitki ise kuşburnu. Kuşburnunu sıcak su ile demleyip, 5 dakika beklettikten sonra 2-3 parça buz ile tüketebilirsiniz. Tercihe göre bal ilavesi de yapabilirsiniz.

 

-

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA