Bakan Muş: “Yakalanan uyuşturucu ile ilgili tüm verilere sahibiz”




Tarih: 27 Haziran 2021 Pazar 15:06


Bir dizi temasta bulunmak için Mersin’e gelen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yakalanan rekor uyuşturucu hakkında ’göndericisi kim, alıcısı kim, neden bilinmiyor, neden açıklanmıyor’ şeklinde sorulara cevap vererek "Tüm verileri elimizde mevcuttur. Ele geçirilen uyuşturucunun nereden gelip nereye gittiği, hangi ülkelere uğradığı, hangi gemi ve konteyner ile taşındığı, alıcısının, göndericisinin kim ya da hangi şirketler olduğu gibi verilere elbette sahibiz. Tüm bu verileri yargı makamlarına iletmiş durumdayız” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bakanlığa bağlı kurumlarda bir dizi temasta bulunmak üzere Mersin’e geldi. Bakan Muş, ilk olarak Mersin Valiliği’ne ziyarette bulundu, ardından Mersin Valisi Ali İhsan Su ve milletvekilleri ile birlikte Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne geçti. Bakan Muş ilk olarak bölge müdürü Ceylan Er ve kurum yetkilileri ile bir araya geldi. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünü de ziyarette bulunan Bakan Muş, Mersin limanında yakalanan 1 ton 763 kilogram kokain ile ilgili operasyona emeği geçen personellere tebrikte bulundu.

 

“BU BAŞARI DİKKATLİ VE TİTİZ BİR ÇALIŞMA NETİCESİNDE ORTAYA ÇIKTI”

Türkiye’de en yüksek kokain yakalaması olarak tarihe geçen uyuşturucu operasyonu ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Muş, gümrük muhafaza ekiplerinin titiz çalışması neticesinde büyük bir başarıya imza attıklarını belirtti. İki ayrı operasyon olarak gerçekleşen yakalamanın ilkinde 1 ton 300 gram, ikinci operasyonda ise yarım ton daha kokain ele geçirildiğini ifade eden Muş, “Gümrük muhafaza ekiplerimiz iki başarılı operasyon sonunda toplamda 1 ton 763 kilo kokain ele geçirmişlerdir. Yani neredeyse Türkiye'de 1 yılda ele geçirilen kokaine denk miktarda kokain, gümrük muhafaza ekiplerimizin titiz çalışması sonrası sadece şu son 1 hafta içerisinde Mersin'de ele geçirilmiştir. Bu başarı gümrük muhafaza ekiplerimizin dikkatli ve titiz çalışmasının neticesinde ortaya çıkmıştır. Bu başarıda emeği geçen tüm bakanlık personelimizi ve kaçakçılıkla mücadelede daima iş birliği içerisinde olduğumuz tüm güzide kurumlarımızı bir kez daha kutluyorum" dedi.

 

“ASLA TAVİZ VEREMEYECEĞİMİZ HASSAS BİR DENGE”

Ticaret Bakanlığı olarak 8 Haziran tarihinde uyuşturucu kaçakçılığını önlemeye dönük gümrüklerde ek tedbirlerin getirildiği yeni bir genelge hakkında konuşan Bakan Muş, yayınlanan bu genelgenin uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadelede önemli katkılar sunacağını düşündüğünü belitti. Bakan Muş, yasadışı ticareti önlemenin bakanlık olarak öncelikli görevleri arasında yer aldığının da altını çizerek, özveri ile çalışmanın sonucunda iyi sonuçlar elde ettiklerini söyledi. Bakan Muş, “Tabi bir yandan gümrüklerde uyuşturucu ve kaçak eşyalara dönük sıkı kontroller gerçekleştirirken, öte yandan gerçekleştirilen gümrük kontrollerinin yasal ticaretin akış hızını engellememesi için de azami gayret gösteriyoruz. Bu bizim için asla taviz veremeyeceğimiz hassas bir dengedir. Bu konuya oldukça dikkat ediyoruz. Bu nedenle gümrük kontrollerinin hızlı ve etkin olması için insan kaynağımızın, teknik cihazlarımız ve bilgi sistemlerimizin gelişimine büyük önem veriyoruz. Tüm bu imkan ve kabiliyetlerimizle, yılın başından bu yana yaklaşık 4 milyar lira değerinde kaçak eşya ele geçirildi. Toplam 6,1 ton uyuşturucu ile 15 ton 150 kilogram uyuşturucu yapımında kullanılan maddenin ülkemize girmesine engel olduk. Gerçekleştirilen rekor yakalamalar da gösteriyor ki, bu alanda yaptığımız yatırımların ve personellerimizin gösterdiği insanüstü gayretin sonuçları başarı ile elde edilmekte. Umarım bundan sonra da bu neticeleri almaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

“MİLLETİMİZ MÜSTERİH OLSUN”

Bakan Muş, kamuoyunda gündem olan bazı soruları da yanıtladı. Yakalanan uyuşturucunun 'göndericisi kim, alıcısı kim, neden bilinmiyor, neden açıklanmıyor' şeklinde sorulara cevap veren Bakan Muş, "Şunu açıkça belirtmeliyim ki, son dönemde gerçekleştirilen rekor uyuşturucu yakalamalarına konu sevkiyatların tüm verileri elimizde mevcuttur. Ele geçirilen uyuşturucunun nereden gelip nereye gittiği, hangi ülkelere uğradığı, hangi gemi ve konteyner ile taşındığı, alıcısının, göndericisinin kim ya da hangi şirketler olduğu ve benzeri tüm verilere elbette sahibiz. Tüm bu verileri yargı makamlarına iletmiş durumdayız. Bu bilgiler devam eden soruşturmalarda savcılık makamlarımız ve adli kolluk personelimizce titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturmalar yargı makamının uhdesinde yürütülmektedir. Nitekim yargı makamlarının verdiği kararlarla bu iki olayda şu ana kadar 6 kişi tutuklanmıştır. Dolayısıyla kimlerin bu konularla ilgili yargılandığı zaten mahkeme kayıtlarında mevcuttur. Bu konuda milletimiz müsterih olsun. Devletimizin tüm bilgiye sahip olduğundan ve bunun gereğini yaptığından kimsenin şüphesi olmasın. Bu başarılı operasyonlara imza atarak bizleri gururlandıran bakanlık personelimi bir kez daha kutluyorum” diyerek gümrüklerde zehir tacirlerine göz açtırılmayacağını ve mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA