Özdemir: “Mersin Barosu kişisel değil, kurumsal olacak”




Tarih: 30 Haziran 2021 Çarşamba 17:01


Mersin Barosu seçimlerine aday olan Av. Gazi Özdemir, Meslekte Gelecek Grubu Aday Tanıtım Kokteylinde avukatlarla bir araya geldi. Baro seçimlerinde yönetim olarak seçilmeleri halinde Mersin Barosunun kişisel değil kurumsal kimliğini ön plana çıkarmayı amaçladıklarını ifade eden Özdemir, “Baro Başkanı olarak şahsımı ön plana çıkarmak gibi bir amacım olmayacak. Yapan kişi Mersin Barosu olacak, yapan kişi Mersin Barosu Başkanı olmayacak. Bizler Mersin Barosu sayesinde varız. Asıl olan Mersin Barosudur. Bizler Mersin Barosunda hizmetkarız” şeklinde konuştu.

Haber- Harun Bor

Mersin Barosu seçimlerinin ilk toplantısı 3 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Mevcut Başkan Bilgin Yeşilboğaz’la beraber Mersin Barosunun yeni başkanı adayı Av. Gazi Özdemir, Meslekte Gelecek Grubu Aday Tanıtım Kokteylinde baroya kayıtlı avukatlarla bir araya geldi. 3 Temmuz’da yeterli çoğunluğun sağlanamaması haline 10 Temmuz’da gidilecek olan Genel Kurul sonrası 11 Temmuz’da Mersin Barosunun yeni başkanı belli olmuş olacak. Meslekte Gelecek Grubu Aday Tanıtım Kokteylinde, Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Türkiye Barolar Birliği Kurul üyelerinin yer aldığı isimler de yer aldı. Mersin Barosu Başkan Adayı Av. Gazi Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Arzu Günay, Gelecek Grubu Aday Tanıtım Kokteyli öncesi gazetemizin sorularını yanıtladı. Özdemir, seçilmeleri halinde Mersin Barosunun kurumsal kimliğinin ön planda tutmayı amaçlayacaklarını ifade etti. Özdemir, ayrıca meslektaşlarının yaşadıkları hak ihlallerinin önüne geçmeyi taahhüt ettiklerini de sözlerine ekledi.  Av. Arzu Günay ise, baro seçimlerinde yönetim olarak seçilmeleri halinde Türkiye’de var olan gündemin takipçisi olacaklarını söyledi.

 

ÖZDEMİR: “11 TEMMUZ’DAKİ SEÇİMLERDE MERSİN BAROSUNA ADAYIZ”

Mersin Barosu Başkan Adayı Av. Gazi Özdemir, Mersin Barosunda ilk olarak üstlendiği görevlere yer vererek, “Bizler baro seçimlerinde Meslekte Gelecek Grubu olarak hareket ediyoruz. Mersin Barosuna 1999 yılında stajyer olarak kaydoldum, 2000 yılından beridir Mersin’de serbest avukat olarak faaliyet göstermekteyim. Bu süreç içerisinde iki dönem baro yönetiminde yer aldım. 2014-2016 ve 2016-2018 yıllarında başkan yardımcılığı görevini üstlendim. Mersin Barosunun birçok komisyonunda aktif olarak çalıştım. Süreç içerisinde yine 2018 yılında yapılan olağanüstü genel kurulda baro başkan adaylığına yine mevcut baro başkanımızla birlikte katılmıştık. O dönem Bilgin Bey Baro Başkanı oldu. 2018 yılında olağan seçimde herhangi bir adaylığımız olmamıştı. 2020 yılında normal seçim tarihinde yapılması gereken seçimde ise Baro Başkanı adayı olarak ekibimizle birlikte hazırlanmıştık. Ancak pandemi sürecinden dolayı seçimlerin ertelenmesi dolayısıyla 11 Temmuz’da yapılacak olan seçimlerde ekibimizle birlikte Mersin Barosu seçimine adayız. 3 Temmuz’da ilk toplantımız olacak, çoğunluk sağlanamazsa 10 Temmuz’da Genel Kurulumuz olacak. 11 Temmuz’da da Başkanlık ve Yönetim Kurulu adayları seçimi olacak” dedi.

 

“MERSİN BAROSUNUN KURUMSAL KİMLİĞİNİ ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ”            

Özdemir, seçilmeleri halinde siyasi ve ekonomik amaç içinde olmayacaklarını ve meslektaşlarının yaşadıkları sorunların çözülmesine yönelik çalışacaklarını ifade etti. Asıl amaçlarının mesleğe ve meslektaşlarına hizmet anlayışı olduğunu sözlerine ekleyen Özdemir, “Mersin Barosunun Başkanlığının ve Yönetim Kurulu adaylığının zorluklarını da biliyoruz, bunun çok önemli bir görev olduğunu da biliyoruz. Hizmet odaklı bir anlayışımız söz konusu olacak. Zira Baro Başkanı seçilmem halinde şahsım adına ve ekip arkadaşlarım adına herhangi bir siyasi amaç ve ekonomik amaç düşüncesi içerisinde olmayacağımız, tamamen baronun kurumsal kimliğini ön planda tutmayı amaçladığımız taahhüt ediyoruz” şeklinde konuştu. Pandemi sürecinde birçok iş yeri gibi yargı sisteminin de kapalı olduğunu ifade eden Özdemir, “Özellikle mesleki anlamda en büyük sorunumuz; ekonomik ve itibar sorunumuz. Seçilmemiz halinde biz meslektaşlarımıza, özellikle genç meslektaşlarımıza CMK ve adli yardım gibi hizmetlerde adaletli bir dağıtım sağlayacağımızı taahhüt ediyoruz. Meslek için, meslektaş için ne yapabiliriz bunun mücadelesini ortaya koyacağız. Meslektaşlarımıza karşı birçok hak ihlalleri var. Bunun tamamen karşısında durucağız. Sonucu nereye varırsa varsın mesleğimizi korumak için gereken neyse onu yapacağız” diye konuştu.

 

“BAŞKAN ÖNEMLİ BİR GÖREV AMA BARO HEPİMİZİN ÜSTÜNDE”

Mersin Barosunun kişilerin üzerinde bir öneme sahip olduğunun altını çizen Av. Özdemir, “Mersin Barosu her zaman öncü bir baro olmuştur. Laik, sosyal, hukuk devletinin bir teminatıdır Mersin Barosu. Hiçbir zaman Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği rotadan ayrılmayacağız. Laik, sosyal ve hukuk devletinin anlayışının hakim olacağını ve bu amaçla da baronun üzerine düşen vazifeleri tamamen bizim yönetimimizle yerine getireceğini taahhüt ediyoruz. Bizlerin aynı zamanda toplumsal bir sorumluluğu da var. Mersin Barosu olarak her türlü insan hakları ihlallerine karşı, çevre ihlallerine karşı, hayvan haklarını koruyan, bireyin ve toplumun haklarını koruyan bir baro olacağız. Bunun için de aktif bir çalışma ortaya koyacağız. Bu aktif çalışmaları da ortaya koyarken de tamamen baronun kurumsal kimliğini ön plana koyacağız şahısları değil. Yapan kişi Mersin Barosu olacak, yapan kişi Mersin Barosu Başkanı olmayacak. Bu çalışmaları yerine getirirken başkanın isminin dışında basında ya da görsel medyada ben Mersin Barosunun isminin geçmesini bekliyorum. Benim ismimim her yerde geçmesinin lüzumu yok, bu benim tarzım olacak. Başkan önemli bir görev ama baro hepimizin üstünde. Bizler Mersin Barosu sayesinde varız. Asıl olan Mersin Barosudur. Bizler Mersin Barosunda hizmetkarız” şeklinde konuştu.

 

“KAZANAN MERSİN BAROSU OLACAK”

Mersin Barosu seçimlerini kazanmak istediklerini belirten Özdemir, hiçbir ayrım yapmayacaklarını ifade ederek, “Herkes kazanmak ister, biz de kazanmak istiyoruz. Mersin Barosunda seçimler hep kardeşçe ve şölen havasında geçer. Seçimlerin de aynı olgunlukla geçeceğine inanıyorum. Kazananın da Mersin Barosu olacağını düşünüyorum. Bizler herkesle beraberiz, herkesle birlikteyiz. Burada ırk, dil, din ayrımı söz konusu değil. Bizler temelde meslektaşız, avukatız. Yaşasın avukatlar yaşasın Mersin Barosu” dedi.

 

“BU GÖREVİN NE KADAR ZOR VE ÖZEL OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Meslekte Gelecek Grubu Aday Tanıtım Kokteylinde davetlilere de ayrıca bir konuşma yapan Mersin Barosu Başkan adayı Av. Gazi Özdemir, Mersin Barosunun hiçbir ayrım gözetmeden tüm avukatlara eşit yaklaşacaklarını ifade ederek, “Sizlerle daha fazla bir arada olmak, buna benzer toplantılarla daha iyi tanışmak istedik ancak salgın döneminde bunu yapmamız maalesef mümkün olmadı. Malumunuz olduğu üzere şahsım ve çalışma arkadaşlarım Mersin Barosu Başkanlığına ve kurullarına aday olmuş bulunmaktayız. Bu görevin ne kadar özel ve zor bir görev olduğunun da bilincindeyiz. Bizler herhangi bir siyasi ya da ekonomik amaç gözetmeden mesleğimize ve meslektaşlarımıza faydalı hizmetler sunmak adına baroyu hep birlikte yönetmeye talibiz. Mersin Barosu kuruluşundan bu yana; laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerini, savunan öncü barolardan biri olmuş, zor zamanlarda da her zaman her bir üyesi ile kenetlenerek hareket etmiştir. Ancak, barolar özelinde, avukatlık mesleğine, savunmaya karşı yapılan hukuka aykırı eylem ve söylemler, toplum önünde avukatın ve avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırılması, genel olarak ülkemizde adalete olan inancın azalması ve Başta genç meslektaşlarımız olmak üzere yaşanılan ekonomik sıkıntılar artık hepimizi endişeye düşürmektedir Aslında bu olumsuzluklardan ders çıkarmamız gereken birçok husus bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi de daha adil bir geleceği ancak ve ancak birlikte inşa edebileceğimiz hususudur" dedi.

 

“SÖZDE DEĞİL, ÖZDE BİR BARO ELZEM HALE GELMİŞTİR”

Özdemir, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde gideceklerini de sözlerine ekleyerek, “Kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan, etnik köken, inanç, dil, mezhep, cinsel kimlik, siyasi görüş ayrımı yapmaksızın; sadece ve sadece ve her ne pahasına olursa olsun insan haklarına, kadın haklarına, çocuk haklarına, hayvan haklarına ve en başta da avukat haklarına sahip çıkma gayesinde olan sözde değil özde etkin ve şahıstan öte kurumsal kimliği güçlü bir baro artık elzem hale gelmiştir. Bu minvalde, mesleğimiz ve hukukun üstünlüğü için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün çizdiği yoldan devam ederek geleceğe iz bırakmak adına, Mersin Barosu Başkan Adaylığımı daha kararlı ve daha gür bir sesle tekrar ediyorum” ifadelerini kullandı. Özdemir, Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Türkiye Barolar Birliği Kurul Üyelerini burada davetlilerle paylaştı. Yönetim Kurulunda; Av. Arzu Günay, Av. Çiğdem Ataş Erçolak , Av. Kazım Yüksel, Av. Burak Can Erden, Av. Rauf Sina Aycan , Av. Murat Akın, Av. Ahmet Orçun Özekinci yer alırken, Denetleme Kurulu olarak  Av. Nermin Özge Böke, Av. Güzin Taş ve Av. Mert Gözü. Disiplin Kurulu Üyeleri; Av. Dilek Sultanoğlu Kutlay, Av. Zübeyde Coşkun, Av. Ertan Uzunoğlu, Av. Kamil Ekinci, Av. Kerim Çuhadar. Türkiye Barolar Birliği Kurul Üyeleri;  Av. Aydın Arslan, Av. Hakan Kendirci, Av. Şenol Yücesoy yer aldı.

 

GÜNAY: “MESLEĞİN BİZE VERDİĞİNİ GERİ VERMEK İÇİN YÖNETİME ADAYIZ”

Meslekte Gelecek Grubu Yönetim Kurulunda yer alan Av. Arzu Günay ise avukat haklarının korunmasına yönelik çözümler bulmak için Mersin Barosu seçimlerini kazanmak istediklerini belirterek, “Mersin Barosuna bağlı olarak toplam 20 yıldır avukatlık yapmaktayım. Kadın Hakları komisyonu, TÜBAKKOM’da kadın hakları konusunda çalıştım. Mersin Barosu staj merkezinde eğitmen olarak görev aldım. Şimdi de Mersin Barosu Yönetim Kurulu üyeliğine adayım. Meslekte Gelecek Grubu olarak seçildiğimiz takdirde önceliğimiz avukat hakları olacaktır. Mesleğimize hizmet edeceğiz. Mesleğin bize verdiğini geri vermek için yönetime adayız. Avukat hakları için çalışacağız. Genç meslektaşlarımızın sorunları var. Pandemiden dolayı bu sorunlar çok daha büyüdü.Bu sorunlara çözüm bulmak için yönetime adayız” diye konuştu.

 

“DÜNYA, ÜLKE GÜNDEMİNE HER ZAMAN MÜDAHİL OLACAĞIZ”

Günay, ülke gündemine dahil olacaklarını da sözlerine ekleyerek, “Kadın hakları, çocuk hakları, hayvan hakları, çevre hukuku ihlalleri gibi dünya ve ülke gündemine her zaman müdahil olacağız, meslek örgütü olmak yanında her konuda meslek örgütü olarak sorumluluklarımızı yerine getireceğiz’’ diye konuştu. Baro seçimlerini kazanacağımızı düşünüyorum. Pandemi nedeniyle her iki grup da seçim çalışması yapamadı. Yönetime aday olan arkadaşlar zaten yıllardır Mersin Barosu üyesi olarak adliye koridorlarında mesleğini icra eden tanınan bilinen avukatlar. Meslektaşlarımız oy kullanırken adayların yıllardır birikimlerine bakarak doğru karar vereceklerine inanıyorum şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA