Toroslar’da tartışmalı meclis




Tarih: 2 Temmuz 2021 Cuma 16:06


Toroslar Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz Başkanlığında gerçekleşti. Meclis üyelerinin gündem maddelerinin komisyonda görüşülmeden oylamaya sunulduğu iddiası mecliste tartışmalara sebep oldu.

Haber- Sevcan Akgül

Toroslar Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi gerçekleşti. Mecliste gündemdeki maddeler okunurken,“Mersin İli, Toroslar İlçesi, 3. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı"na ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu, Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyonu, Tarım, Orman ve Hayvancılık İşleri Komisyonu ile Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonlarının Ortak Raporunun görüşülmesi” maddesinde söz alan meclis üyeleri konuların komisyonlarda konuşulmadan oylamaya sunulduğunu öne sürdü.

 

ÖNAL: “ELİMİZE BİR KAĞIT TUTUŞTURUYORLAR, ERTELEMEK İÇİN İMZA İSTİYORLAR”

CHP’li Meclis Üyesi Hasan Özalp Önal söz alarak şu andaki çalışmaları bilmediklerini ve herhangi bir inceleme yapmadıklarını belirtti. Önal, “Bu gecikmelere yol açıyor. İnsanlar da sürekli bu planları soruyor. Şu anda Toroslar’ın önü tıkanmış durumda. İşi hızlandırmak için en azından meclis veya komisyon üyelerimizi toplayıp, çalışmaların ne durumda olduğunu, nasıl olduğunu belirtseniz, ertelerken de haberimiz olsun. Meclise geliyoruz, elimize bir kağıt tutuşturuyorlar, ertelemek için imza istiyorlar. Komisyon da bize para veriyor. Haksız yere vermeyin paramızı. Biz bu komisyon için toplandık. İmarcılar, çevreciler biz böyle bir toplantı yapıp karar almadık. Biz toplanmadığımız için buna imza atmayacağız. Toplanıp, konunun gidişatını bilelim. Ona göre imza atalım.Ben suçlu aramıyorum, Toroslar ne oldu diye soruyoruz. Suçlu aramak değil, çözüm için söylüyoruz. 3. Ve 4. Etaplardaki çalışmaları biz hala görmedik. Komisyonlara erteleme verirken, ertelemeyi ne için verdiğimizi bilmek istiyoruz. Şunu yapıyoruz bu yüzden erteliyoruz dedikten sonra yapalım bunu. Şov yapmaya gerek yok. Çözüm istiyoruz, sorun değil” dedi. Önal’a cevap veren Atsız Afşın Yılmaz ise “Sürecin başında konuştuk, komisyonlarımızda beklesin demiştik. Eğer süre istemekten, toplantı yapmaktan yorulduysanız veya toplantı yapmıyorsanız geri çekelim. 5 binlik bitince devam edelim. Toplanmamız için engel ne? Çekelim o zaman 5 binlikleri. Ben de sürekli gündem okumaktan memnun değilim” şeklinde yanıt verdi.

 

TÜRKER: “1 AYLIK SÜRE VARKEN BİZ MECLİSE BİR GÜN KALA GELİP BUNU KONUŞUYORUZ”

Yine konu ile ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Eren Türker ise bu süreçte nerede tıkandıklarını bilmediklerini ifade ederek, “Nerede tıkanıldığı söylensin biz de destek olalım. Ama bir ay ek süre diye geliniyor bize sadece. Biz niye ek süre istendiğini bilmiyoruz. Komisyon toplansın, ortak karar alalım. Konuşup, ortak karar alalım. Ama biz nerede anlaşılmadığını bilmiyoruz. Dün 9. Etap gündeme bir aylık süre varken biz meclise bir gün kala gelip bunu konuşuyoruz. Dün tartışıp, bugün oyluyoruz. Neden bir gün kala yapılıyor? Çağırın bizi 10 gün öncesinden ortak bir karar alalım. Bazı arkadaşlar oy çokluğunun hakimiyet olduğunu sanıyor. Oy birliği ile çözelim” şeklinde konuştu.

 

YERLİKAYA: “SİZ DE GEREKİYORSA BAŞKAN OLARAK ÇIKIN TOROSLARIN HAKKINI SAVUNUN”

AK Partili Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya ise meclis üyelerinin parti gözetmeksizin, hepsinin vatandaşlar için yararlı şeyler yapmak istediklerini ama hem büyükşehirde hem de Toroslar’da yanlışlıklar olduğunu ifade etti. Yerlikaya, “Ben vatandaşa acıyorum. Biz vatandaşın önüne hiçbir şey yapamayacağız gibi duruyor. Biz buradan geçiriyoruz büyükşehirde gündeme gelmiyor. Meclisten geçen bir şeyin büyükşehirde gündeme gelmemesi doğru bir şey değil. Bu yasal da değil. Başkanım burada siz iş düşüyor. Oy birliği ile buradan geçen bir şey orada gündeme gelinmiyor. Meclisin üstünde bir yer yok. Ben artık 5 binlik olayına da inanmıyorum. Mersin’de 2018’de 5 binlik olayı bitti. Artık 5 binlik diye bir sorunumuz yok. 3 yıldır onaylı olan 5 binliğimiz var. Şehir içinde bu gecikmeleri anlarım ama boş yerde tekrar 5 binlik yapıyoruz dediğimiz yerde olmaz. Burada eşitlik diyorsak ona göre hareket edilmeli. Mecliste hakkımızı savunmamız lazım. Siz de gerekiyorsa başkan olarak çıkın Torosların hakkını savunun. İlçe meclisinden gelen konuları gündeme alın demeniz lazım. Hiçbir yeri tamamlamadan 5 yılımızı tamamlayacağız buna acıyorum. Bununla ilgili sizden de hareket bekliyoruz” diyerek büyükşehirde gündeme gelmeyen konular için hareket edilmesi gerektiğini öne sürdü.

 

YILMAZ: “BU KADAR UZAYACAĞINIZ ÖNGÖREMEDİK”

Atsız Afşın Yılmaz ise, bu etapları komisyonlara havale ederken bu kadar uzayacağını öngörmediklerini belirterek, “Bu etapları biz komisyonlara havale ederken konuşmuştuk. 5 binlikler netleşir, senkronizasyon sağlanır diye düşünmüştük. Bu kadar uzayacağını biz de öngörmedik. Biz 6. Ve 7. Etabı 5 binlik zaten var, ona göre düzenleyip göndeririz oradan çıkar diye gönderdik. Diğer etapları da değişiklik yapıldıktan sonra komisyona havale ettik. Ama süreç tek bir kişi, kurum, komisyonun tek başına yapabileceği bir süreç değil. Bu aynı tepkiyi, aynı vurguyla orada da görmek istiyoruz. Bana değil oraya pres yapmanız gerekiyor. Mesele çok farklı bir noktaya geldi. Komisyonlara havale ederken hızlandırmak istemiştik ama tam tersi bekletiyormuşuz gibi bir durum yok.  Gündeme al diyen de yetişmez diyen de sizsiniz” dedi. Bahsi geçen maddenin tüm komisyonlarda ek süre verilmesi ise oy birliği ile kabul edildi.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA