Asıl engellenip çalıştırılmayan mağdur olan, Akdeniz!




Tarih: 8 Temmuz 2021 Perşembe 18:24


Mersin Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı 1. Birleşiminde MESKİ için alınan 40 milyon Euroluk yardım Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i yine karşı karşıya getirdi.

Haber: Gizem Konucu

GÜLTAK: “HANİ İKTİDAR, CUMHUR İTTİFAKI SİZİ ENGELLİYORDU?”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, mecliste yaptığı konuşmada MESKİ için alınan 40 milyon Euro için hayırlı olsun dileklerinde bulunurken, Vahap Seçer’e seslenerek “Hani iktidar tarafından engelleniyordunuz?” sorusunu sordu. Gültak, “Anlatın canım ben ne olduğunu biliyorum. Sizin bürokratlarınız da siz de çok iyi biliyor. Herhalde inkar edecek halleri yok. Hani iktidar, Cumhur İttifakı sizi engelliyordu? Mersin’e yatırım yaptırmıyordu. Böyle mi engelliyor? Arkanızda Cumhurbaşkanımızı temsil eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Murat Kurum var. Belediyemizin borç yükünün altında dar imkanlarla büyükşehir, MESKİ için 40 milyon avro büyük para aldı. Hayırlı olsun. Bu paralar bir şekilde onaylanıyor ve iktidar sizi engelliyor. Nasıl bir engelse anlamış değiliz. Yani kameralar önüne geçip, ‘Ben mağdur oluyorum, iktidar beni çalıştırmıyor, yok şunu yapmıyor’ bu ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır” dedi. Asıl mağdurun Akdeniz olduğunu ve her mecliste çoğu karar ret oyu verildiğine dikkat çeken Gültak, “Kentsel dönüşüme ret, sermaye artırımına ret. Ona ret, buna ret. Önemli değil, yapacağız, işimiz bu. Ama kamuoyu bilmeli. Akdeniz’e pozitif ayrımcılık istiyorum. Çünkü bu ilin alt yapısıyla, üst yapısıyla her şeyiyle sorunların en çok yumak olduğu ilçe Akdeniz’dir. Akdeniz’de yaşayan insanlar için pozitif ayrımcılık istemek benim en doğal hakkım. Bunun da çözümü el ele olacak” ifadelerini kullandı.

 

SEÇER: “SANKİ HÜKÜMETİN BİZE SAĞLADIĞI BİR KREDİYMİŞ GİBİ ENGELLEMEYE ATLADINIZ”

Vahap Seçer ise bahsedilen kredinin hükümet ile bir ilgisi olmadığını ifade ederek Gültak’ın söylediklerine karşı çıktı. Seçer, “Sanki bu kredi hükümetin bize sağladığı bir krediymiş gibi engellemeye atladınız. Bizim aldığımız Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile alakalı bir durum değil. İller Bankası’nın yönlendirmesi ile de bu kentlere gitmiyor. Fransız Kalkınma Ajansı ve Avrupa Birliği fonlarından buralara aktarılan paralar. Nedir bunun nedeni? Sende Suriyeli yaşıyor. Biz zaten kendi kaynaklarımızla yatırım yapıyoruz. Ama resmi nüfusum 1 milyon 870 bin, bana gelen para bunun üzerinden. Kaynaklarım bunun üzerinden. Şu anda 230 bin kayıtlı bir o kadar da kayıtsız Suriyeli misafirlere hizmet ediyoruz. Bu sözleşmeler, çalışmalar geçmişlerden geliyor. Avrupa Birliği’nin derdi AK Parti hükümeti, Cumhur İttifakı, CHP hükümeti değil. Bunlar reel, fonları serbest bırakmak istiyor. İnceleme yapıyor. Bunu Avrupa Birliği belirliyor. Orada kim torpilli kim değil bakmaz. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Akdeniz’de alt yapı yok denildi. Şaşırıyorum. Alt yapıyı hiçbir sular idaresi kurumu yüzde yüz kendi finanse edemez. Ya ucuz kredi bulacaksınız ya da hibe bulacaksınız. Biz çırpınıyoruz bir şeyler yapmak için. Biz Akdeniz’de sıkıntı olduğunu bilmiyor muyuz? Bunu getirip getirip bizim önümüze koymayın” diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA