Gültak’tan HDP’li Kuş’a sert tepki!




Tarih: 9 Temmuz 2021 Cuma 15:44


Akdeniz Belediyesi meclisinde HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş’un Gültak’a “Akdeniz somut gözle görülür bir hizmet görmedim” demesi üzerine Gültak, “Ne yaptığımızı anlatmaya kalksam sabaha kadar anlatırım. Faaliyet raporunda da halk görüyor bunları. Ben size bir şey soracağım siz de bunu kamuoyuna açıklarısınız. 232 milyon borcu niye yaptınız?” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Akdeniz Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı İkinci Birleşimi Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleşti. Mecliste söz alan HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş, Akdeniz’de hizmet yapılmadığını iddia ederek, “Biz Mersin’e hizmet yapılmasın demiyoruz. Akdeniz somut gözle görülür bir hizmet görmedim. Akdeniz’in sokakları hala çukurlar içinde. Arabalar girerken kazalar oluyor. İnsanlar risk altında orada. Çöplük içerisinde sokaklar ve oraya hizmet gitmiyor. Yapılan hizmet varsa da o da alt yapı üst yapı olarak büyükşehir tarafından yapılmış çözülmüştür ve bunu da kendinize mal ediyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan işleri Akdeniz Belediyesi tarafından yapılıyormuş gibi kendinizi gündemde tutmaya çalışıyorsunuz. Bütün yaptığınız çalışmaları kendi şahsınızla yapıyorsunuz. Bütün reklamlar kendi şahsınıza. Akdeniz Belediyesi adına yaptığınız hiçbir şey yok. Her şeyi kendinizde merkezileştiriyorsunuz” dedi. Bunun üzerine Kuş’a yanıt veren Gültak, “Ne yaptığımızı anlatmaya kalksam sabaha kadar anlatırım. Faaliyet raporunda da halk görüyor bunları. Ben size bir şey soracağım siz de bunu kamuoyuna açıklarısınız. 232 milyon borcu niye yaptınız?” şeklinde soru sordu.

 

“DEVLETİN POLİSİNE KİM KURŞUN SIKTI?”

Gültak, kendisine yöneltilen bu iddialara yaptığı yatırım ve hizmetlerle yanıt verirken, HDP’li meclis üyelerine geçmiş dönem ile ilgili sorular yöneltti. Gültak, “232 milyon borcu neden yaptınız? Bu işçilere 6 ayda bir ödeme yapıyordunuz. İşçi dostusunuz ya, 6 ay para ödenmedi bu belediyede. Firmalara paralara ödenmedi haciz geldi bu belediyeye. 20 yıldır asfalt yapılmayan sokaklar kaldırımlar var. Biz yapacağız bunları merak etmeyin. Siz makam arabalarının arkasında silahlar yakalattınız. Bunlar hep devlet tarafından tespitli. Teröristler taşındı bu makam arabalarında. Belediyeyi öyle bir hale getirdiniz ki harcanmayan mazotları harcanmış hale getirdiniz. Ve sizler bunların hepsini yaptınız. Siz insanların iş yerlerine kepenkler kapattırdınız. Sizler ticaret yapamadınız. Siz insanları silah, sopa zoruyla oy kullandırttınız. Terörü, uyuşturucuyu desteklediniz. Bu söylediklerim mahkemenin verdiği kararlardır. Bunlar benim kararlarım değil. Bu kadar borcu neden yaptınız bana onu anlatın. İşçilerin borcunu 4, 5 ay sonraya neden ertelediniz? O dönemde yöneten sizdiniz. Sizin geçmişiniz pürü pak değil. Sizin geçmişinizde sıkıntılar var. Zamanınız vardı şimdi oylamaya geçelim diyorsunuz. Bu borçları kim yaptı? Bu halka bu sıkıntıları kimler verdi? Devletin polisine kim kurşun sıktı?” diyerek sorularına cevap istedi.

 

“YILLARCA İNSANLARI BÖYLE KANDIRMIŞSINIZ”

Gültak, Akdeniz Belediyesi’nde geçmiş dönemlerde işçilere verilmesi gereken promosyonların da verilmediğini söyleyerek, “Geçenlerde İş Bankasıyla promosyon imzaladık. 4 bin TL yardım verildi işçilere. İşçiler ‘biz eskiden bu promosyon paralarını görmezdik’ diyor. İşçiler söylüyor bunu. Sizin 15 yıldır yaptıklarınız ortada. Bu halk yeter dedi. Karaduvar’da sahili siz yapmadınız, Hoş Geldin Bebek Projesi’ni siz yapmadınız, uzman psikolog uzman sosyologları alıp bütün ailelere hizmeti siz vermediniz. Çamlıbel’e yepyeni Marina yapılıyor.  Bunu siz yapmadınız. Çay Mahallesi’ni TOKİ yapıyor ama benim de yetkim ve imzalarım var. Bunları yapan siz değilsiniz. Barış Mahallesi’nde TOKİ’ye yapan siz değilsiniz. Hayatında hiç deniz görmemiş, kum görmemiş insanları kampa götürenler siz değilsiniz.  Eş başkan ve kadın diye geçiniyorsunuz ya, Kadın Kooperatiflerini kuran, engelli kooperatifini kuran sizler değilsiniz. Sabaha kadar anlatacağım. Kadınları çok destekliyorsunuz ya, 947 kadına 3,5 milyon hibeyi bulan siz değilsiniz. Ama işçilere 4 ay sonra maaşını veren, bankalarla yapılan anlaşmalardaki paraları alıp geri verenin kim olduğunu bu halk biliyor. Yılmaz Güney Parkı’nı yaptınız evet ama ben belediye başkanı olduğumda o parkı nasıl teslim aldım biliyor musunuz? Altyapısı bitmiş. Tesis yönetilememiş. Birilerine verdiniz onlarda orayı batırdı. Ben orayı yeniden hayata geçiriyorum. Ve orayı kimseye vermeyeceğim ben işleteceğim. Bu Akdeniz’e üzülüyorum. Yıllarca insanları böyle kandırmışsınız” diyerek Bedriye Kuş’un sözlerine sert tepki gösterdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA