Mersin Güzel Sanatlar Galerisi açıldı




Tarih: 9 Temmuz 2021 Cuma 15:45


Kültür Merkezi binasındaki eski arkeoloji müzesinin yerine yapılan Mersin Güzel Sanatlar Galerisi’nin açılışı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un katılımı ile gerçekleşti.

Haber- Sevcan Akgül

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Mersin Güzel Sanatlar Galerisinin açılışı ve bir dizi inceleme kapsamında Mersin’e geldi. Bakan Yardımcısı Yavuz Kültür Merkezi binasındaki eski arkeoloji müzesinin yerine yapılan Mersin Güzel Sanatlar Galerisi’nin açılışını yaptı. Mersin Güzel Sanatlar Galerisinin açılışına, Bakan Yardımcısının yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Çırakoğlu, AK Parti Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru ve davetliler katıldı. Mersin Devlet Opera ve Bale sanatçılarının verdiği mini konserle başlayan açılışta konuşma gerçekleştiren AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Çağdaş Mersin Galerisi’nin açılışının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Mersin’in çok değerli bir il olduğunu ifade eden Özkan, “

“Mersin’imizin özelliği neyden kaynaklanıyor? Edirne’den Kars’a kadar tüm kültürleri, tüm farklı görüşleri ve birçok din, dil ve bunların hepsi zenginlik olarak ciddi bir şekilde birliği, beraberliği ve kardeşliği sağlamış bir kenttir.  Diğer bir özelliği de şu anda mecliste olan bütün siyasi partilerin milletvekili çıkardığı bir ildir. Ancak biz siyasetçiler olarak tabi özellikle şuna çok dikkat ediyoruz. Seçim, seçim kararı alındıktan ve bitene kadar siyaset yaparız. Ondan sonra siyasi kimliğimizi bir kenara bırakıp ülkemiz ve Mersin ilimiz için hangi siyasi parti olursa olsun yeter ki hizmet olsun anlayışıyla kentimizin daha da gelişmesi, daha da ekonomik yönden gelişmesi için görüş ayrımı yapmadan beraber olduk ve olmaya devam edeceğiz. Sanat sergisinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

YILMAZ: “ŞEHRİMİZE ÖZGÜ SANATSAL BİR KENT KÜLTÜRÜ OLUŞTURULACAKTIR”

Özkan’ın ardından konuşma gerçekleştiren AK Parti Mersin Milletvekili Av. Zeynep Gül Yılmaz, AK Parti hükümetinin Türkiye’de tüm şehirlerde sanatsal ve kültürel faaliyetleri vatandaşlarla buluşturmaya özen gösterdiğini belirtirken, şehirlerin kendisine özgü kültürlerin oluşmasında ve korunmasına da önem verdiklerini söyledi. Yılmaz, “Mersinimizi kültürün ve sanatın merkezi yapmaya kararlıyız. Bu konuda çok sayıda faaliyetimiz ve projemiz de devam etmektedir. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın ve turizm merkezlerinin tamamlanarak faaliyete geçmesiyle birlikte tertemiz denizi, antik kentleri, 714 sit alanı yine bin 463 kültür varlığı bulunan Akdeniz’in incisi Mersinimizin turizminde ciddi bir canlanma yaşanacağı da aşikardır” ifadelerini kullandı. “Sanat galerileri toplumun sanatla buluşmasını sağlayarak etkili bir şekilde sanatı ve sanatçıları destekleme işlevi yürütmektedir” diyen Yılmaz, “Toplumsal bir iletişim aracı olan sergiler, kurumsallaşmış bu galeride ziyaretçilerin sadece eserleri görmekle kalmayıp sanatçılar ve sanatseverlerle de etkileşime geçmeleri de sağlayacaktır. Sanat eserlerini öğreten ve yaşatan, öğreten, organik yapının oluşması ile uzun vadede şehrimize özgü sanatsal bir kent kültürü oluşturulacaktır. Şehrimize yakışır şekilde hizmete devam edecek bu mekanın ve ekibin verdiği emeklerden dolayı herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

BAKAN YAVUZ: “GÜZEL SANAT GALERİLERİMİZİN DE İLGİ ODAĞI OLMASINI ARZULUYORUZ”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Mersin Kültür Binası’nın tüm mimarı detayları, tarihi, kültürü, cumhuriyet döneminin ilk sivil mimari yapılarından birisi olması ve 75 yıllık tarihinin de 44 yılında bakanlık birimlerine de ev sahipliği yapıyor olması nedeniyle sadece Mersin’in değil aslında tüm bölgenin kültür sanat hayatında ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yol göstericiliğiyle son 14 yılda sadece Mersin’de değil, Türkiye genelindeki kültür sanat faaliyetlerinin yürütüldüğü meclis mekanlarını titizlikle yinelediklerini ifade eden Yavuz, “

“Özellikle farklı bir görüş açısıyla değerlendirdiğimiz çağdaş ve profesyonel yönetim anlayışıyla ele aldığımız mekanlarımız artık şehirlerimizin kültür ve sanat anlamında çekim merkezleri konumunda ve hepside dünyadaki emsalleriyle yarışabilir halde. Elbette bu çalışmalarımızın önemli bir parçası da bugün burada farklı illerimizde faaliyet gösteren ve sayıları 48’i bulan bakanlığımıza ait Kültür Ve Sanat Galerilerimizdir. Galerilerimizin vatandaşlarımızın sanat, zevk ve kültürünü geliştirmek görsel sanatlara olan ilgilerini arttırmak bu alanda çalışan ve eser ortaya koyan usta ve özellikle de genç sanatçılarımıza imkan sağlamak gibi çok çeşitli amaçları var. Galerilerimizin bölgelerde sanat alanında daha aktif, öncü ve belirleyici rol üstlenmelerini hedefliyoruz. Müzelerimiz olduğu gibi Güzel Sanat Galerilerimizin de 7’den 70’e her yaş grubunun ilgi odağı olmasını arzuluyor, bunun için projeler üretiyoruz. Sanatı ve sanatçıyı desteklemek, onların ürettiği eserleri değerlendirmek ve başta genç kuşak olmak üzere geniş kitlelerle buluşmasına sağlamak da bizlerin görevi. İşte bu amaçla bugün buradayız” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmalarının ardından Bakan Yardımcısı Yavuz ve protokol üyeleri, kurdele keserek Mersin Güzel Sanatlar Galerisinin açılışını yaptı. Yavuz, daha sonra 39 sanatçının resim, heykel, seramik, enstalasyon alanında ürettikleri 80’in üzerinde eserin yer aldığı ‘Çağdaş Sanat Mersin’ karma sergisini gezdi.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA