Mersin’de iş güvenliği eğitimi verildi




Tarih: 12 Temmuz 2021 Pazartesi 12:57


Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından personele iş sağlığı güvenliği eğitimi verildi.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün yapmış olduğu açıklamada, “6331 Sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” kapsamında bulunan Bölge Müdürlüğü ve bağlı orman işletme müdürlüklerinde gerekli her türlü iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmaktadır. Ormanlarımızda bakım, koruma, ağaçlandırma, üretim, yangınla mücadele vb işler iş sağlığı ve güvenliği esasları çerçevesinde icra edilmektedir. İş kazalarının yüzde 88’i çalışandan kaynaklı ‘Tehlikeli Hareketlerden’ oluştuğundan kazaları önlemede en önemli görev çalışanlara düşmektedir.  Bu amaçla Eğitim-Kontrol-Denetim faaliyetlerimiz yıl boyu devam etmektedir. Bu kapsamda Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde Mut ve Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünde Orköy Şube Müdürü Zafer Kızıl tarafından risk değerlendirmesinin yapılması, acil eylem planlarının hazırlanması, risk değerlendirmesine göre tedbirlerin alınması, iş sağlığı ve güvenliği kurullarının oluşturulması, temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi başta olmak üzere tüm çalışanlara eğitim verildi. Ayrıca risklerin ortadan kaldırılması, bu mümkün değil ise kabul edilebilir seviyeye indirilmesi, kişisel koruyucu donanımlar verilmesi, sağlık muayenelerinin yaptırılması, İSG profesyonellerinin(İş Güvenlik Uzmanı, İşyeri Hekimi) görevlendirilmesi, kontrol-denetim yapılması iş sağlığı ve güvenliği konularında da bilgi verildi” ifadelerine yer verildi.  (Haber Merkezi)

 

 


Etiket: mersin, ogm, isg


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA