Gültak: “Akdeniz’de ziyaret etmedik mahalle, dokunmadık insan bırakmadık”




Tarih: 13 Temmuz 2021 Salı 17:43


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, her hafta Salı ve Cuma günleri gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Ziyaretleri kapsamında Mithat Paşa Mahallesi’ne ziyaret gerçekleştiren Gültak, “Yeniden aday olduğumuzda bana kimse, ‘seçimden seçime yanımıza geliyorsun’ demeyecek. Akdeniz’de, ziyaret etmediğim mahalle, dokunmadık insan bırakmadığımı düşünüyorum. Makamda, kapalı kapılar ardında değil, insanlarımızın arasında ben mutlu oluyorum” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, her hafta Salı ve Cuma günleri gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Bu hafta Mithat Paşa Mahallesi’nde ziyaret gerçekleştiren Gültak, mahalle halkıyla fikir alışverişinde bulunup, yaptıkları ve yapacakları hizmetler hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Gültak’a Mithat Paşa Mahallesi ziyaretinde AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Mithat Paşa Mahalle Muhtarı Hakan Başgül, Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ile birim müdürleri eşlik etti. Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Gültak, göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdikleri hizmet ve projelerden söz ederken, yapacakları projeler ve yatırımlar hakkında da vatandaşı bilgilendirdi. Gültak, Akdeniz’e kurulacak olan sıcak ve soğuk asfalt plenti projesinin hızla devam ettiğini ifade ederek, yeni araç ve ekipmanlar ile makine parkını güçlendirdiklerini ve yaklaşık 20 milyon TL’yi bulan hibe destekleri ile vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı hizmet vermek için çalıştıklarını söyledi. Gültak göreve geldiğinde 232 milyon TL bir borçla belediyeye devraldığını belirterek, “Bu borcun 20 milyon TL’sini kapattık. Bir kısmını daha kapatacağız. Tabi hizmetlerle birlikte bu borcu da azaltmak, kapatmak kolay olmuyor” şeklinde konuştu.

 

 

“KADINLARA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Akdeniz’i spor kentine dönüştürmek için çalışmalar yaptıklarını ve Mersin ile Akdeniz’e 30 milyon TL’yi bulan bir bütçe ile yeni spor tesisi kazandırdıklarını söyleyen Gültak, “Eskiyenleri revize ettik. Geçmişte harabeye dönmüş olan Yılmaz Güney Parkı ve Gençlik Merkezi’ni tamamen yenileyip, Akdeniz halkının hizmetine açacağız” ifadelerini kullandı. Akdeniz’de din, dil, ırk ayrımı yapmadan her gence, çocuğa ve aileye yönelik eğitim, kültür, sanat, spor ve yaz kampı düzenleyeceklerini de sözlerine ekleyen Gültak, “Gençlik ve Spor Bakanı’nın bayramdan sonra kentimize gelecek. Büyük ölçekli birkaç tane spor tesisini daha Mersin’e kazandırmak için çalışacağız” dedi. Akdeniz’de üretim yapan kadınlara ve engelli vatandaşlara yönelik kooperatiflere destek verdiklerini de anlatan Gültak, yapan kadın ve engelli kooperatiflerine destek verip yer temin ettiklerini anlatan Başkan Gültak; ayrıca üretim yapan 947 kadına 3 buçuk milyon TL mikro kredi verilmesini sağladıklarını; işini kurmak veya büyütmek isteyen kadınlara destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

 

“İNSANLARIMIZIN ARASINDA BEN MUTLU OLUYORUM”

Her Salı ve Cuma günleri mahalle ziyaretleri olduğunu, Türkiye’de mahalle ziyaretine bu kadar önemseyen çok fazla belediye başkanı olmadığını ifade eden Gültak, “Vatandaşlarımızdan aldığımız güç ve desteği bizler de hizmet, proje ve yatırım olarak sahaya yansıtıyoruz. Dolayısıyla 3 yıl sonra yeniden aday olduğumuzda bana kimse, ‘seçimden seçime yanımıza geliyorsun’ demeyecek. Akdeniz’de, ziyaret etmediğim mahalle, dokunmadık insan bırakmadığımı düşünüyorum. Halkımızla beraberiz, vatandaşlarımızın emrinde ve hizmetindeyiz. Makamda, kapalı kapılar ardında değil, insanlarımızın arasında ben mutlu oluyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA