Mersin Barosu yeni başkanına mazbatasını verdi




Tarih: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 15:51


Mersin barosunda hafta sonu gerçekleşen olağanüstü genel kurulda 796 oy alarak Mersin Barosu Başkanlığına seçilen Avukat Gazi Özdemir mazbatasını aldı.

Haber- Sevcan Akgül

Mersin Barosu Divan üyelerinin ve avukatların yoğun katılımıyla Mersin adliyesi Baro odasında gerçekleşen mazbata töreninde, seçimi kazanan yeni Baro Başkanı Av. Gazi Özdemir mazbatasını Divan Başkanı Sami Dündar’dan aldı. Mersin Adliyesi Baro odasında düzenlenen törende konuşma gerçekleştiren Dündar, “Sizin de süreci izlediğiniz üzere Mersin Baromuzun olağan genel kurulu sonrasında seçimlerimizi demokratik bir tavır içerisinde sergiledik. Mersin Barosuna yakışır biçimde seçimlerimizi gerçekleştirdik. Şunu söylemek isterim; bu seçimin kazananı kaybedeni yok. Bu bir bayrak yarışıdır, bayrak teslimidir. Bayrağı teslim alan arkadaşımızın en üst seviyeye ulaştıracağından eminim. Yönetimi ve diğer kurulları tebrik ediyorum” dedi. Dündar, konuşmasının devamında yeni Baro Başkanı Gazi Özdemir’i, yönetim kurulu üyelerini, Baro Disiplin Kurulu Üyelerini ve Baro Denetleme Kurulu Üyelerini kürsüye davet edip, fotoğraf çektirdi.

 

YEŞİLBOĞAZ: “UMARIM BU ÇITAYI DAHA DA YÜKSELTİRLER”

Dündar’ın ardından konuşma gerçekleştiren Baro Eski Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yeni görev alan Divan Üyelerini ve Baro Başkanı Gazi Özdemir’i tebrik etti. Yeşilboğaz, konuşmasında, “Değerli meslektaşlarım, divan başkanımız biraz teveccüh gösterdiler. Üç beş bir şey yapmışsak Mersin Barosu adına, meslektaşlar adına yaptık. Önemli olan Mersin Barosu dedik. Mersin Barosunu gerçekten kuruluş felsefesine döndürmeye çalıştık. Kurumsal, ilkesel ve tutarlı bir baro haline getirmeye çalıştık. Bunda da siz değerli meslektaşlarım ve ekip arkadaşlarımızın desteği çok önemliydi yoksa benim tek başıma başarmam mümkün değildi. Mersin Barosu şu anda kentte ve ülkede öncü barolardan birisi haline geldi. Yeni görev alan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Yanlarında olacağımı da buradan bir kez daha tekrarlıyorum. Umarım bu çıtayı daha da yükseltirler, burada önemli olan Mersin Barosunun kazanması, hep birlikte kazandık. Ben hepinize emeklerinizden ve desteklerinizden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

ÖZDEMİR: “HİÇBİR TAHAKKÜM ALTINDA KALMAYACAĞIZ”

Baro Eski Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın ardından konuşan Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir, seçimlere katılım sağlayan tüm meslektaşlarına, başkan adaylarına ve tüm divan kurulu üyelerine teşekkür etti. Özdemir konuşmasının devamında, “Değerli meslektaşlarım bizler için görev niteliğinde olan bu seçim sonuçları ile almış olduğumuz onurlu görevin sorumluluklarının farkındayız. İlk günden bu yana söylediğimiz gibi baromuzu çoğunlukçu değil, çoğulcu bir anlayışla hep birlikte yöneterek, biz diye yöneterek görevi layığıyla yerine getireceğiz. Bizler bu göreve meslektaşlarımızın gün geçtikçe artan problemlerine çare olmak için, toplumsal sorunların tamamıyla mücadele etmek için, insan haklarını, kadın haklarını, çocuk haklarını, hayvan haklarını ve çevre haklarını daha yüksek sesle savunabilmek için geldik. Bunun için de zaman kaybetmeden hedeflerimizi gerçekleştirmek adına çalışmalarımıza başlayacağız. Mersin de Mersin Barosu var dedirteceğiz” ifadelerine yer verdi. Mersin Barosu olarak kurumsal kimliğinin gereğini yerine getirerek karşılarında hangi siyasi otorite olursa olsun hiçbir tahakküm altında kalmadan her daim hukukun üstünlüğünü koruyacaklarını belirten Özdemir, “Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkacak ve mesleğimizi hak ettiği yere getirmek için hiçbir çaba ve fedakarlıktan kaçınmayacağız. Görevde bulunduğumuz süre içerisinde yolumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açmış olduğu aydınlık geleceğe giden adalet ve demokrasi yolu, bu yoldaki pusulamız da yine Ulu Önderimizin ilke ve inkılapları olacaktır. Değerli meslektaşlarım biz Mersin Barosunun bize verdiği mesajı anladık ve farkındayız. Biz Mersin Barosunu birlikte yöneteceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

 

“AMACIMIZ KAMUDA GÖREV YAPAN AVUKATLAR OLARAK KAMUYA FAYDALI İŞLER YARATMAK”

Tören sonrası mazbatasını alan Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir, yeni görevinde Baro Başkanlığı görevinde bulunacağı süre boyunca Mersin Barosunu anlayışından hiçbir şey kaybetmeden daha ileriye götüreceğini söyledi.  Özdemir, “Amacımız öncellikle meslek sorunlarını çözmek, çözümlemek. Tabi ki bunun yanında topluma yönelik de faaliyetlerimiz olacaktır. İnsan haklarına, toplum haklarına, birey haklarına, doğa haklarına yönelik yapılan saldırılara karşı Mersin Barosu daha önce olduğu gibi yine karşısında durmaya devam edecektir. Her daim hukukun üstünlüğü ve adalet anlayışıyla hareket edecektir. Bizim bütün amacımız kamuda görev yapan avukatlar olarak kamuya faydalı işler yaratmak. Tabi ki bunun yanında mesleğimize ve meslektaşlarımıza hizmette bulunmak olacaktır. Biz beklediğimiz sonucu aldık, başaracağımızı biliyorduk ve başardık” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA