Kurbanlık pazarında sahte para uyarısı




Tarih: 16 Temmuz 2021 Cuma 15:22


Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri Yenişehir kurbanlık pazarındaki kurban satıcılarını sahte para dolancılarına karşı uyardı.

Haber- Sevcan Akgül

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Yenişehir kurbanlık pazarını tek tek gezerek vatandaşı bayram günü yaşanabilecek olası sahte para dolandırıcılarına karşı “Kurbanlık alışverişinde dolandırıcılara ve hırsızlara karşı dikkatli olun” uyarısında bulundu.

 

“GERÇEK PARA YÜZDE 100 PAMUKTAN YAPILMIŞTIR”

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü polis ekipleri kurbanlık satıcılarına bilgilendirmede bulunarak, sahte para ve gerçek para arasındaki ayrımını gösterdiler. Polis ekipleri, “Gerçek paranın kağıt kalitesi gerçek paraya göre çok daha farklıdır. Çünkü gerçek para yüzde 100 pamuktan yapılmıştır. Dokunulduğu zaman zaten kaliteyi hissedersiniz. Bu konularda mağduriyet yaşamamak için para sayarken acele etmeyin. Böyle acelem var bir an önce sayayım bitireyim diye sizi sıkıştırabilirler. Lütfen acele etmeden yavaş yavaş sayın paranızı. Alışverişinizi bu şekilde tamamlayın. Ayrıca aynı anda 5, 6 kişi gelip size baskılayabilirler lütfen herkesle sırayla ilgilenin” dedi.

 

PARANIZI ACELE ETMEDEN SAYIN!

Gerçek parada T.C Merkez Bankası yazan bölümün dokunulduğu zaman kabartma baskısıyla yazıldığını hissedebildiğini ve bu şekilde de ayırt edilebileceğini ifade eden polis ekipleri, “50 TL yazısına dokunduğunuz zaman kabartılmış olduğunu hissedebilirsiniz. Gerçek para sol tarafta ışığa tutulduğu zaman Atatürk görseli görünüyor. Paranın miktarı da gözüküyor. Bu para gerçek paradır. Parada parmak bir şerit var. Bu parmak şeritte dikdörtgen şeridi var. Bu da aynı şekilde farklı açılardan bakıldığı zaman TL yazısının paranın miktarına dönüştüğünü net bir şekilde görebiliyoruz. Buradaki emniyet şeridine bakıldığı zaman yine net bir şekilde görülebiliyor. Gerçek paranın içine monte edilmiş şekildedir. Paranın sahte olup olmadığını anlayabilirsiniz ama lütfen acele etmeden paranızı sayın. Paranın üzerinde renk değiştiren bir şekil var paranın açılarını değiştirdiğiniz zaman altın sarsısına dönüşüyor. Altın sarısını gördüğünüz para da gerçek paradır. Şüpheli bir durum tespit ettiğiniz zaman 112’yi arayabilirsiniz” diyerek vatandaşlara bilgilendirmede bulundular.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA