Kahraman sağlık çalışanı, can kurtarmak isterken canından oluyordu




Tarih: 18 Temmuz 2021 Pazar 13:04


Toroslar İlçesi’ndeki bir mobilya atölyesinde çıkan yangın sonucunda Suriye uyruklu 2 kişi yanarak öldü. Yangında, geçtiğimiz yıl Akdeniz ilçesine bağlı Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki 5 katlı bir apartmanda çıkan yangında evde mahsur kalan 3 çocuğu evin içine girerek kurtaran kahraman sağlık çalışanı Muhammet Özen, Toroslar’da çıkan yangındaki kişileri kurtarmak isterken ayağını kırdı. Kahraman sağlık çalışanını alevlerin arasından itfaiye ekipleri kurtardı.

Haber- Sevcan Akgül

Mersin'de geçtiğimiz yıl Akdeniz ilçesine bağlı Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki 5 katlı bir apartmanda çıkan yangında evde mahsur kalan 3 çocuğu evin içine girerek kurtaran kahraman sağlık çalışanı Muhammet Özen, dün yine Akdeniz ilçesinde çıkan yangında işyerinde mahsur kalan 2 çocuğu kurtarmak isterken ayağını kırdı. Çocukları kurtarmak isterken ayağını kıran kahraman sağlık çalışanı itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Meslektaşları tarafından hastaneye kaldırılan kahraman sağlık çalışanı Muhammet Özen’in sağ ayağında kırık olduğu öğrenildi. Olay, Turunçlu Mahallesi 78014 sokakta faaliyet yürüten bir mobilya atölyesinde meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına, Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürürken, atölyede yapılan inceleme 2 Suriye uyruklu şahsın cesedine ulaşıldı. Olay yerine gelen yakınları sinir krizi geçirirken, bölgede çevik kuvvet ekipleri tertibat aldı.

 

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

İtfaiye ekipleri ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından cenazeler, otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Ölenlerden birinin Suriye uyruklu Ahmet Hannan olduğu öğrenilirken, diğeri kişinin ise ismi henüz belirlenemedi. Görgü tanıkları ise çıkan yangının çocukların sokakta patlattığı çatapat yüzünden olduğunu iddia etti. Atölye yakınında bir dükkanı olan esnaf ise, çocukların çatapat patlattığını ve bu çatapatın içeriye taşındığını öne sürdü. Esnaf, “Önce yüksek bir ses geldi, ardından yangın çıktı. Ben söndürme tüpünü aldım koştum ama yangın büyüyünce geri çekilmek zorunda kaldım" şeklinde konuştu.Olayla ilgili polis ekiplerince yapılan incelemede ve görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda, yangının, maytap patlatan çocukların tineri tutuşturması sonucu meydana geldiği belirlendi. Ölenlerin her ikisinin 15-16 yaşlarında çocuk olduğu öğrenilirken, yangının, ölen çocuklardan birinin patlattığı maytabın tinere sıçraması sonucu çıktığı önü sürüldü.Ekiplerin, yangınla ilgili soruşturmasının sürdüğü bildirildi.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA