Bayramda Mersin trafiği İstanbul’u aratmadı




Tarih: 25 Temmuz 2021 Pazar 14:10


Özellikle yaz aylarında Mersin için tam bir kabusa dönen Çeşmeli-Silifke yolu, bayramda da vatandaşları çileden çıkardı. Araba kuyrukları kilometrelerce uzarken, Mersin trafiği İstanbul trafiğini aratmadı.

Haber- Gizem Konucu

 

Bakanlar Kurulu'nun kararı ile bu yıl 9 gün olarak açıklanan Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar soluğu Mersin'de aldı. Pandemi sebebiyle uzun zamandır evlerinde olan insanlar, bayram tatilinin 9 gün olmasının açıklanması ile birlikte özellikle yurt içinde birçok vatandaş Mersin'e akın etti. Doğu Akdeniz'in gözde tatil bölgelerinden biri olan Mersin'de, dönüş yolunda yine sıkıntı yaşadı. Tek bir yola sahip olan, alternatif bir yolu yıllardan yapılamayan Mersin'de vatandaşların tatilleri dönüş yolunda işkenceye döndü. Yıllardır sürekli ihalesi ertelenen Çeşmeli-Taşucu otoyolunun zorunluluğu ise bir kez daha gözler önüne serildi.

 

ÇEŞMELİ-TAŞUCU OTOYOL İHALESİ YİNE ERTELENDİ!

Yıllardır her yaz çileye dönen yol sebebiyle erken yola çıkan vatandaşlar dahi trafiğe yakalandılar. Silifke-Mersin istikametindeki trafik çarşamba gününden itibaren vatandaşların kabusu oldu. Özellikle, Narlıkuyu-Kızkalesi arasında durma noktasına gelen trafik, tatilin son günlerinde saatlerce gidilemeyen bir yola dönüştü. Yolların yapısından dolayı genişletme çalışması veya bir alternatif yol yapılması mümkün olmayan bu yol için düşünülen Çeşmeli-Silifke-Taşucu otoyolunun ihalesi ise yine ertelendi. Geçen yıl Aralık ayında ihalesi yapılması gereken otoyol için bu sene 13 Temmuz'a ertelenen ihale, 17 Ağustos'a ertelendi. Yap-işlet-devret modeliyle ihale edilmek üzere 7 Mayıs'ta ilan edilen Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nin Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi Projesi işinin ihale tarihi ve saati "17 Ağustos 10.30" şeklinde güncellendi. Bu trafiğe maruz kalan vatandaşlar alternatif yolun bir an önce yapılması gerektiğini vurgularken, sosyal medyada ise birçok kişi trafiğin felç olması ile ilgili sitemlerini dile getirdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA