Antmen: “Aşıya ilgi artırılmalı”




Tarih: 30 Temmuz 2021 Cuma 15:01


Mersin Tabip Odası, SES Mersin Şubesi, Eğitim Sen Mersin Şubesi ve Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri "Pandemi ve Aşı Kampanyası" ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “HES kodu sorgulamalarına aşı karnesi eklenerek vatandaş aşılanmaya teşvik edilmelidir, toplu ulaşım kontrolleri, şehirler arası ulaşım denetimleri, uluslar arası ulaşımda PCR, aşı ve izolasyon tedbirleri mutlaka sağlanmalıdır. Ve her şeyden önemlisi aşıya ilgiyi arttırmaya yönelik Sağlık Bakanlığı ciddi bir kampanya başlatmalıdır” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Mersin Tabip Odası, SES Mersin Şubesi, Eğitim Sen Mersin Şubesi ve Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri "Pandemi ve Aşı Kampanyası" ile ilgili Tabip Odası Binasında basın açıklaması düzenledi. Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, geçen yıl yaz aylarında da önlemlerin kaldırılmasından sonra vaka sayılarının artığına dikkat çekerek, “Günlük vakaların 20 bini, günlük ölümlerin 70'i aştığı bir dönemde tekrar karşınızdayız. Bayramdan hemen önce yaptığımız açıklamada "Bayramımız Zehir Olmasın" başlığıyla basın açıklaması yapmıştık Bayram tatilinin üzerinden henüz bir hafta bile geçmeden Mersin'de haftalık vaka yoğunluğu yüzde yüz artarak, yüz binde 109 oldu” dedi.

 

“YETERLİ AŞI ORANINA ULAŞAMAMAMIZ CİDDİ EKSİKLİKLERİMİZDEN BİRİDİR”

Pandemide neler olduğu ile ilgili Sağlık Bakanlığı’na sorular yönelttiklerini ifade eden Antmen, “Sağlık Bakanlığına soruyoruz, kendimize soruyoruz, topluma soruyoruz ve doğru yanıtları bulmaya, pandemiyl bitirmeye çalışıyoruz ama aynı duyarlılığı Sağlık Bakanlığında bulamıyoruz, hükümette bulamıyoruz, yerel idarecilerde hiç bulamıyoruz. Yeterli aşılama oranları sağlanmadan tam açılmanın yapılması ve toplumun rehavete sürüklenmesi Sağlık Bakanlığı’nın affedilmez hatalarından biridir. Aşı tedariki konusunda sıkıntılar giderilmişken yeterli aşı oranına ulaşamamamız da ciddi eksikliklerimizden biridir ancak aşıya karşı olan ilgisizliğin nedenlerini ortaya çıkaramamak, bu konuda yapılan yanlışlıkları düzeltememek ve hataların üzerine gidememek eksikliklerimizi gidermemizin önünde ciddi bir engeldir. Oysa son yüzyılda bilimin gelişmesi ve bulunan aşılarla Çiçek, Çocuk Felci, Boğmaca, Kızamık gibi hastalıklarla başarı ile mücadele edilebilmiş, çok sayıda insanın hayat kurtarılmıştır” ifadelerini kullandı.

 

“OKULLARIN FİZİKİ ŞARTLARI DÜZELTİLMELİ”

En büyük endişelerinin eylül ayı içerisinde okulların açılmasını yönelik olumsuz bir karar alınması olduğunu öne süren Antmen, “Gerek Sağlık Bakanlığı ve gerekse Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılmasına yönelik önlemleri bugünden almalı, yüz yüze eğitimin asla aksamamasını sağlamalıdır. Bunun için şu andan itibaren alınması gereken tedbirler vardır. Tüm milli eğitim personelinin aşıları tamamlanmalıdır, aşı yaşı acilen 12'ye indirilerek çocukların aşılanmalar sağlanmalıdır, okulların fiziki şartları düzeltilmeli, personel sayısı arttırılmalı atanamayan öğretmenler acilen ihtiyacı olan okullara atanmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı okulları açma ve yüz yüze eğitim konusunda samimi ise bunu pratikte göstermelidir” şeklinde konuştu.

 

“VATANDAŞLAR AŞIYA TEŞVİK EDİLMELİ”

Antmen, önlem almanın yasakların geri geleceği anlamına gelmediğini de belirterek, “Sokağa çıkma kısıtlamalar sürecin başından bu yana yanlıştı, bundan sonra da asla yapılmamalıdır. Ancak pandeminin yayılmasına yönelik toplumsal önlemler acilen alınmalıdır. Kapalı ve kalabalık mekanlara yönelik sıkı bir denetim sağlanmalıdır, HES kodu sorgulamalarına aşı karnesi eklenerek vatandaş aşılanmaya teşvik edilmelidir, toplu ulaşım kontrolleri, şehirler arası ulaşım denetimleri, uluslar arası ulaşımda PCR, aşı ve izolasyon tedbirleri mutlaka sağlanmalıdır. Ve her şeyden önemlisi aşıya ilgiyi arttırmaya yönelik Sağlık Bakanlığı ciddi bir kampanya başlatmalıdır. Aşı oranlarımız Sağlık Bakanlığının açıkladığı gibi yüzde 60'larda değildir. Tek doz aşısını yapılanların sayısı 41 milyon, çift doz aşı yapılanların sayısı ise 26 milyondur. Yani tek doz aşıda yüzde 50, çift doz aşıda yüzde 30'u bulabilmiş durumdayız. Delta varyantı çıkmadan önce yüzde 70 bağışıklık yeterliyken bugün en az yüzde 80'lik bir oran ile toplumsal bağışıklığı sağlayabilecek durumda olacağız” ifadelerine yer verdi. Antmen, tüm Mersin halkını ve Türkiye’yi aşı olmaya, yakınlarını da aşı konusunda ikna etmeye çağırdı.  


Etiket: mersintabipodası, ses, mehmetantmen


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA