Gültak, Alevi Dernekleri’nin sorunlarına dikkat çekti




Tarih: 30 Temmuz 2021 Cuma 16:31


Gündemin Nabzı programında Fatih Alkar’ın konuğu olan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin’deki Alevi Dernekleri’nin sorunlarına dikkat çekti. Gültak, “Tüm Alevilerin sorunlarını aynı anda gidermek istiyoruz. Hepsini bir arada çözelim istiyoruz. Çünkü hepsinin dilekçeleri var. İdarede bekliyor. Neden onlar bekliyor? Hepsi gelsin meclis gündemine biz hepsine evet diyeceğiz. Bir ayrımcılık yapmak istemiyoruz” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Gündemin Nabzı programına konuk olan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Fatih Alkar’ın sorularını yanıtlayan Gültak, vatandaşlara aşı çağrısında bulunurken, Türkiye’de çıkan yangınların üzücü olduğunu vurguladı. Orman yangınlarının emniyet güçleri tarafından araştırıldığını ifade eden Gültak,  Türkiye’nin farklı bölgelerinde çıkan yangınların kafa karıştırıcı olduğuna değindi. Ormanların nefes alma sebebi olduğunu söyleyen Gültak, “

Ormanlar ciğerlerimiz, ormanlar nefes alma sebebimiz ve bunlar çabuk ve kolay şekilde yetişmiyor. Bütün yetkililer sorunu çözüme ulaştırmak adına çalışıyorlar, umarım en kısa zamanda sorun çözüme ulaşır. Ölen vatandaşlarımıza da rahmet diliyorum, en kısa zamanda ve en az zararla bir an önce bunları atlatmamız dileğiyle. Cumartesi günü güzel bir konser ile Akdeniz festival atağını başlatıyorduk ama bu kadar orman yangınları olduktan sonra yüreğimiz yaralamışken konserimizi şimdilik iptal ediyoruz” dedi.

 

GÜLTAK’TAN AŞI ÇAĞRISI

Gültak, belli bölgelerde aşılama oranlarının düşük olduğunu gördüklerini de belirterek, vatandaşlara aşı çağrısında bulundu. Gültak, “Ben gezdiğim her yerde de milleti aşı olmaya ikna etmeye çalışıyorum. Birinci doz aşı olma yüzdesi yüksek ama ikinci doz aşı da bu rakamlar aşağıda, dolayısıyla ikinci doz rakamlarının bir an önce yükselmesi lazım.  Aksi takdirde eylül ve ekim aylarında vaka sayıları yükselecek ve sıkıntılı günler bizi bekliyor olacak. Aşı olmanın yanı sıra maske ve mesafe kuralına da dikkat edilmesi lazım. Biz maske ve mesafe kuralından ancak ikinci dozlarımızı yüzde 75-80 oranında odlumuzda kurtulabiliriz” şeklinde konuştu. Kendisinin 32 yıllık eczacı olduğunu ifade eden Gültak, “Ben üç doz, eşim ve çocuklarım da ikişer doz aşılarımızı olmuş durumdayız. Dolayısıyla aşılarda sıkıntı olmadığını buradan söylemek isterim. Devlete güvenin, sağlık bakanlığına güvenin. Gelen bütün aşılar iki hafta boyunca denetimlerden geçiyor, içeriklerine, kimyasallık değerlerine bakılıyor ve ondan sonra yurt dışına gönderiliyor. Sağlık Bakanlığı pandemi döneminde çok iyi çalışıyor. Sosyal medyada dönen ve havada kalan bütün söylentileri kınıyorum, kulak asmayın. Tüm dünyanın hızlı bir şekilde aşılanması gerekir ki biz bu sıkıntılı dönemi atlatabilelim. Biz biraz kısıtlanmış olabiliriz ama canlar ölüyor, insanlar ölüyor. Bunların yaşanmaması için biraz daha dayanıp, aşılarımızı olmamız lazım ve kurallara uymamız lazım” diyerek aşı olmayanları, aşı olmaya çağırdı.

 

“ÇALIŞANLAR BEN OLDUĞUM SÜRECE EVLERİNE RAHAT GİDECEK”

Gültak, Akdeniz Belediyesi’nde işten çıkarma olacağı yönündeki söylentilere cevap vererek, kadrolarına sahip çıktılarının altını çizdi. Akdeniz Belediyesi’nde şu güne kadar 3 kişinin işten çıkarıldığını söyleyen Gültak, “450-480 kişi işten çıkarılacak diye bir haber dönüyor. Ama 3 bine yakın işçi çıkaran bir büyükşehirden bahsediyoruz. Biz de 3 kişi işten çıktı. Biri İçişleri Bakanımıza hakaretten, diğer ikisi bazı çalışmama kaynaklı işten çıkarılma durumu. İşçilerimin çoğunun siyasi görüşü benimle aynı değil ama ben kimseyi işten çıkarmadım. Onlara, işlerini yaparlarsa başkan olduğum sürece evlerine rahat gideceklerini söyledim. Kişinin siyasi görüşü beni ilgilendirmez. Bir banka ile promosyon anlaşması yaptık. İşçilerimizin yüzü gülüyor. Biz işçilerimizi seviyoruz. Büyükşehir’de de işçi katliamı yapılıyor. İnsanların siyasi görüşüne göre değil yaptıkları işe göre değerlendirmek gerekiyor. Kendi işçilerimize sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“AKDENİZ HALKI ENGELLENİYOR”

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in borçlanma ile ilgili sözleri üzerine de konuşan Gültak, “Ben mecliste bir kart göstermiştim. O kartta Cumhurbaşkanı vekilimiz Fuat Bey hemen yanında da sayın Murat Kurum bakanımız ile Vahap Bey ve MESKİ genel müdürü var. Büyükşehir Belediye Başkanımız acaba Sayın Lütfi Elvan bakanımızı aradı da ne zaman telefonuna çıkmadı? Bu nasıl bir iddia? Ankara’dan birileri bizi örgütlüyormuş da biz onlar için siyaset yapıyormuşuz. Böyle siyaset olmaz. Ankara senin önünü mü tıkıyor? Bir sürü proje var. Büyükşehre baktığımızda ‘Ben borç batağında değilim, bu belediyeye çok büyük hizmetler üretirim diyor.’ Niye o zaman siyasi toplantılarda sürekli iktidarı, bizi kötülüyorsun? Akdeniz’de geldiğimiz zaman bize de vermiyorlar. Millet Bahçesi’nin işletmesi ile ilgili, borç da istememize rağmen, 10 milyon sermaye artırımı istedik. Belediyenin kasasından da bir şey çıkmayacak dedik. Ama bu reddedildi. Kim engelleniyor? Biz engellenmedik, Akdeniz’in insanları engellendi. Çay Mahallesi’nde memnuniyet çok. Ama orada kentsel dönüşüme hayır dediler. Yetki vermediler. Gültak’a gelince frene basıyorlar ama biz söylediğimizde de iktidar bizi engelliyor diyorlar” ifadelerine yer veri.

 

“ALEVİ KARDEŞLERİMİZİN İHTİYAÇLARININ TAMAMLANMASINI İSTİYORUZ”

Başkan Gültak, Mersin’de bulunan Alevi Derneklerinin Büyükşehir Belediye Meclis idaresinde bekleyen dilekçeleri olduğunu da belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in meclise sadece Mezitli Alevi Kültür Derneği’ne maddi yardım önergesini zorlamayla getirmesinin kabul edilir olmadığını söyledi. Gültak, “Mezitli’den önce dilekçeleri olanlar var. Umarım şuan hala dilekçeleri idarede bekleyen diğer Cemevleri’nin, Kilikya Derneği’nin, Kültür Vakfı’nın istek ve arzularını da Ağustos ayında Sayın Vahap Seçer mecliste hızlı bir şekilde önümüze getirir, inşallah biz onlara da can suyu veririz. Derdimiz tüm Mersin’de yaşayan Alevi kardeşlerimizin ibadethanelerinin, cem yerlerinin, bütün bulundukları yerlerin biran önce tamamlanması ve bu ihtiyaçlarının bütçe dahilinde, büyükşehir imkanları dahilinde hizmete açılmasını istiyoruz” diyen konuştu.  Amaçlarının toplu olarak tüm Alevilerin ihtiyaçlarını aynı anda gidermek olduğunun altını çizen Gültak, “Hepsini bir arada çözelim istiyoruz. Çünkü hepsinin dilekçeleri var. İdarede bekliyor. Neden idarede bekletiliyor. Hatta ve hatta Mezitli’den daha önce verenler var. Neden onlar bekliyor? Hepsi gelsin meclis gündemine biz hepsine evet diyeceğiz. Bir ayrımcılık yapmak istemiyoruz. Derdimiz tüm Mersin’de yaşayan Alevi kardeşlerimizin ibadethanelerinin, cem yerlerinin, bütün bulundukları yerlerin biran önce tamamlanması ve bu ihtiyaçlarının bütçe dahilinde, büyükşehir imkanları dahilinde hizmete açılmasını istiyoruz. Ağustos ayı geldi. Dört gözle Ağustos ayı meclis gündemini bekliyorum. İnşallah bahsettiğimiz kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak rakamlar çalışılmıştır. Ağustos’ta gündeme alınmasını özellikle istiyorum. Alınmazsa da buradan tekrardan gündem edeceğimi söylemek isterim” dedi.

 

“ŞAMPİYONA’NIN BİR KISMINI MERSİN’DE OLUŞTURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Gültak, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Motodrag yarışlarının ses getirdiğini ve devamının yapılması için çalışmalar başlattıklarını belirtti. İlk etapta 10 bine yakın seyirci ağırladıklarını da söyleyen Gültak, ülkenin farklı yerlerinden gelen sporcularla birlikte Akdeniz’i tüm Türkiye’ye tanıtarak değerinin artacağına dikkat çekti. Gültak, “Bulunduğumuz bölgeden farklı olarak gelecek sene çadır kampı kurup insanların rahat etmelerini sağlamak istiyoruz. Federasyon ile görüşüyoruz, gerekli kriterler oluşturulduğunda belki de, şampiyonanın bir kısmını Mersin’de oluşturmayı düşünüyoruz. Yaptığımız motor yarışlarında farklı motor hacimlerinde birçok sporcumuzu da ödüllendirdik. Adrenalin yüklüydü, insanlar pandemiden sıkılmıştı, burada doğa ile buluşuyorlar böyle bir sportif faaliyete ruh hallerini düzeltiyorlar. İkincisi Türkiye’nin farklı illerinden birileri bir araya gelerek, mesela orada Türkiye Şampiyonu vardı ve dedi ki; ‘Ben bu kadar pistte yarıştım, böyle bir pist görmedim. İki tarafı orman, deniz gören, böyle doğal bir güzelliği olan böyle düz bir pist yok’ dediler. Farklı insanlarımız geldi ve o şampiyonumuz söz verdi. Federasyon başkanı ile görüşüp, şu eksiklikleri de tamamlarsanız burada bir etap yapabiliriz dedi. Bu etaplar federasyon kontrolünde olursa sporcular daha çok gelecek. Çünkü her katılan puan veriliyor ve insanlar bu puanları almaya gelecekler. Bu insanlarımızı rahatlattığı, yeni şeylerle tanıştırdığı gibi Akdeniz’i de tüm Türkiye’ye tanıtıp marka değerini artırmış oluyoruz. Bu sene içerisinde inşallah olabilir. Federasyonla görüştükten sonra Kenan Sofuoğlu’nu da burada misafir edebiliriz” şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA