Memiş: “Bitkisel protein pazarının büyümesi bakliyat ürünlerine olan talebi artırmıştır”




Tarih: 1 Ağustos 2021 Pazar 15:32


Tat Bakliyat Genel Müdürü Tuba Memiş şirket hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunarak, dünyada sağlıklı ve vegan beslenmenin yaygınlaşması ile birlikte bakliyat ürünlerine talebin artığına dikkat çekti. Memiş, “ Bakliyat ürünlerinin alternatif kullanım alanlarının oluşması, bizim bakliyat unu üretmemize neden oldu. Nohut, mercimek, fasulye, bezelye unu ürünlerimizle bakliyat ürünlerinin pazarda daha fazla kullanımına katkı sağlıyoruz. Bitkisel protein pazarının büyümesiyle de bakliyat ürünlerine olan talebi artırmıştır. Bizim de bu yönde yatırımlarımız olacak” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Tat Bakliyat Genel Müdürü Tuba Memiş, Memişoğlu Tarım, Tat Bakliyat ve iş hayatı hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.  New York Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldıktan sonra Mersin’e geri dönen Memiş, aile şirketinde iş hayatına atıldı ve hala aktif şekilde iş hayatında yer almakta. Temelleri 1977 yılına dayanan aile şirketi Memişoğlu Tarım Ürünleri firması (Tat Bakliyat) bakliyat ve hububat sektöründe lider firmalardan biri olarak iş dünyasında yer alırken, Tuba Memiş, tüm departmanlarda tecrübe edinerek yönetim kadrolarına dahil oldu. Şu anda şirketin dış ticaret, kurumsal iletişim departmanlarından sorumlu yöneticisi olarak iş hayatına devam eden Memiş, şu an günlük 3 bin ton üretim kapasitesine sahip, Tat markalı ürünle­riyle Türkiye geneli ve dünyada 82 ülkeye ihracat yapan bakliyat ve hububat sektörünün öncü firmalarından biri olan Memişoğlu Tarım fir­masının üst düzey yöneticisi konumunda görevini sürdürmekte.  

 

“HAYATIMDA EN BÜYÜK DESTEKÇİM BABAMDIR”

Aile şirketinde iş hayatına başlamanın birçok avantajı olduğuna değinen Memiş, “Genç yaşta çok fazla sorumluluk alarak, uzun yıllar alabileceğim deneyimi kısa sürede aldım. Tabi bu çok fazla çalışmayı gerektirdi ama bu durumdan hiçbir zaman şikayetçi olmadım. İş yaşamında çok başarıları olan, deneyimli kişiler olarak babam ve amcalarımla yakın çalışmamdan dolayı daha az hata yaparak iş yaşamımda tecrübe elde ettim. İş hayatıma başladığım ilk yıllarda ve hala iş hayatımda en büyük destekçim babamdır. İş hayatındaki sabırlı ve istikrarlı yapısı, dürüst ve çalışkanlığı, çabuk karar verme yeteneğiyle benim hep örnek aldığım ve alacağım biri olmuştur. İş yaşamına henüz 13 yaşındayken başlayan babam 45 yıldan fazla iş yaşamında aktif olarak çalışarak küçük bir toptancı dükkanından Türkiye’nin en büyük sanayi firmaları arasında olma hikayesiyle birçok tecrübeye sahip, bu da babamın benim için neden bu kadar önemli bir mentör olduğunun kanıtı” ifadelerine yer verdi.

 

“FİRMAMIZ GÜNLÜK 3 BİN TON ÜRETİM KAPASİTESİNE SAHİP”

Memiş, şirketin gelecek hedeflerinden bahsederek, geçmişten günümüze şirket hakkında değerlendirmede bulundu. Memiş, “Babam Şerafettin Memiş ve kardeşleri 1977 yılından bu yana gıda ticaretiyle uğraşmaktadır. 1989 yılında Memişoğlu Tarım Ürünleri firmamız Mersin’de bakliyat ve hububat ticareti yapmak amacıyla kurulmuştur. Firmamız, 1993 yılında ilk ihracatını yapmıştır. 1990’lı yılların başında Tat markalı paketli bakliyat ürünlerinin satışına baş­layan firmamız sektöründeki ilklerden biri olmuştur. 1997 yılında ilk mercimek fabrikamız kuruldu. 1999 yılında ise bölgenin de ilklerinden olan çeltik fabrikamızı kurduk. 2000’li yıllarda da satış ve kapasite anlamında büyümesini sürdüren firmamız 2000’li yılların sonunda ilk bulgur fabrikasını kurmuştur.  Şu an firmamız, 40 yılı aşan bir tecrübeye sahip, bakliyat ve hububat sektörünün önde gelen firmalarından biridir. Bakliyat, pirinç, bulgur, bakliyat unları, hazır çorba gibi yaklaşık 65 çeşit ürün grubu ile sahip olduğu kapasite ve satış büyüklüyle bakliyat ve hububat sektörünün lider firmalarından biridir. Günlük 3 bin ton üretim kapasitesine sahip firmamız 200 bin metrekarelik alanda kurulu üretim tesisleriyle 1,7 Milyar TL satış kapasitesine sahip” dedi. Tat Bakliyat olarak Mersin ve Uzunköp­rü’de olmak üzere 2 adet çeltik işleme fabrikası, Mersin’de iki bulgur fabrikası, mercimek fabrikası, bakliyat işleme, eleme, paketleme ve stoklama alanları bulunduğunu da belirten Memiş, “Şirket bünyesinde Mersin, Mersin Serbest Bölge, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, İstanbul, İzmir ve Edirne’de tesislerimiz bulunmaktadır. Ayrıca Kırgızistan’da fasulye işleme tesisimiz bulunmaktadır.  İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen ‘Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ sıralamasında 163. sırada yer alıyoruz. Tüm dünyada 82 ülkeye yaptığımız ihracatla Türkiye ihracatçılar Meclisi Türkiye’nin En Büyük İhracatçıları sıralamasına 324. sıradaki Me­mişoğlu Tarım (TAT Bakliyat) , günlük 3 bin ton üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyanın en büyük işlenmiş ve markalı bakliyat ve hububat ürünleri üreticisi konumunda” ifadelerine yer verdi.

 

“HEM YENİLİKLERE, HEM TEKNOLOJİYE AYAK UYDURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Dünyada sağlıklı ve vegan beslenmenin yaygınlaşması ile birlikte bakliyat ürünlerine talebin artığına dikkat çeken Memiş, “Bu yüzden bakliyat ve hububat sektörümüzde yatırımlara devam edeceğiz. Bu yıl 15 milyon TL yatırımla ikinci bulgur ve ikinci mercimek fabrikalarımızı ve lisanlı depolarımızı kurduk. Şuan sadece Kırgızistan’da olan yurt dışı ya­tırımımıza başka ülkelerde de devam edeceğiz. Sektörümüzde yeni yatırımlara bakliyat ekiminin yoğun olduğu başka ülkelerde de devam edeceğiz. Ayrıca Tat markalı hazır çorba ürünümüzde yeni AR-GE çalış­malarıyla çeşitliliğe gideceğiz” şeklinde konuştu. Bakliyat ve hububat sektörünün her geçen gün büyüdüğünü de ifade eden Memiş, “Firmamız her yıl kapasite artırımına giderek bu büyümeye katkı sağlarken, aynı zamanda hem yeniliklere, hem teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyor.  Bakliyat ürünlerinin alternatif kullanım alanlarının oluşması, bizim bakliyat unu üretmemize neden oldu. Nohut, mercimek, fasulye, bezelye unu ürünlerimizle bakliyat ürünlerinin pazarda daha fazla kullanımına katkı sağlıyoruz.  Bitkisel protein pazarının büyümesiyle de bakliyat ürünlerine olan talebi arttırmıştır. Bizim de bu yönde yatırımlarımız olacak” diye konuştu.

 

“MERSİN’DEN ÇIKAN BİR MARKANIN TÜM DÜNYADA TANINMASI KENTİMİZ ADINA BÜYÜK BİR ONUR OLACAKTIR”

Memiş, iş hayatına yeni atılacak gençleri de önerilerde bulunarak, çok çalışıp sabırlı olmalarını önerdi. Gençlerin kendilerine yatırım yapması gerektiğinin altını çizen Memiş, “Çalıştıkları iş ne olur­sa olsun, işinin detaylarını öğrenip, işleriyle ilgili yenilikleri takip edip, kendilerini geliştirmeye ve işlerini en iyi yapmaya odaklansınlar. Daha sonra zaten kariyer de, başarı da, para da kendiliğin­den gelecektir” dedi. Mersin’in de her alanda gelişen ve büyüyen bir şehir olduğuna dikkat çeken Memiş, “Özel­likle Mersin sanayisi son yıllarda büyük bir atılım içerisinde. Merkezimizin yer aldığı kentin bu denli hızlı bir sanayileşme içerisinde olması, önümüz­deki yıllar adına çok büyük umut beslememizi sağlıyor.

Mersin’in bu hızlı büyümesine bizler de Memişoğ­lu Tarım bünyesinde Tat Bakliyat markamız ile ayak uydurmaya, Mersin’den çıkan bir markanın Türkiye’nin hatta dünyanın dört bir yanında raf­larda yer almasına gayret ediyoruz. Bugün hangi sektörden, hangi ürün olursa olsun Mersin’den çıkan bir markanın tüm dünyada tanınması kentimiz adına büyük bir onur olacaktır. Umarım bu hızlı sanayileşme ile birlikte bir gün bu başarıyı elde edebiliriz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA