Yükselgüngör, “Gençlerin mutlaka araştırmacı olmaları gerek”




Tarih: 1 Ağustos 2021 Pazar 15:32


Sinan İnşaat’ın yönetim Kurulu Üyelerinden Adem Yükselgüngör, sektör hakkında merak edilen yatırımlarını, iş hayatını ve gençlere önerilerini gazetecilere anlattı. Yükselgüngör, “Gençlerin mutlaka ve mutlaka araştırmacı olmaları gerek. Kesinlikle ve kesinlikle ‘Ben biliyorum’ dememek lazım, yaşımız kaç olursa olsun, makamımız ne olursa olsun her zaman ‘Ben öğrenmeliyim’ deme­miz gerekiyor” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Sinan İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyelerinden Adem Yükselgüngör ile, yatırımlarını, iş hayatını, gençlere önerilerini hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.  Sinan İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyelerinden Adem Yükselgüngör, Toros Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansını bitirdikten sonra şu anda da doktorasına devam ediyor. Mersin Girişimci İşadamları Derneği Başkan vekili de olan Yükselgüngör’ün,  Mersin, Kayseri, İstanbul ve Niğde’de faaliyet gösteren yatırımları da bulunmakta. Kardeşleriyle beraber 15-16 yaşından beri hem okuduklarını hem de aktif olarak ticaretin içerisinde yer aldığını belirten Yükselgüngör, “Sinan İnşaat 1978 yılında kuruldu. İnşaat ve turizm sektörlerinde hizmet veriyoruz. Küçük yaşlardan itibaren iş hayatı içerisinde yer aldım. İlkokuldan itibaren cumar­tesi, pazar dâhil olmak üzere okulumuz tatil olduğunda işe giderdik. Çocuk yaşta inşaatlarda çivileri düzelttiği­mizi bile hatırlıyorum. Ben ve kardeşlerim 15-16 yaşın­dan itibaren hem okuduk, hem de aktif olarak ticaretin içerisinde yer aldık” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN’DE MARKA HALİNE GELEN BİRÇOK PROJE SİNAN İNŞAAT TARAFINDAN YAPILDI”

Ailesinin iş hayatına kattıklarından da bahseden Yükselgüngör, “Zaten aile şirketi olduğumuz için mutlaka çok büyük katkıları oldu. Babam ve kardeşlerim ile birlikte çok cid­di işler başardık. Mersin’de marka haline gelen birçok proje Sinan İnşaat tarafından yapıldı. Bu da Sinan İnşaat’ın başarısının en büyük göstergesidir. Bu başarıyı yakalamak adına da aile olarak çok sıkı bir çalışma içerisinde olmamızın büyük katkısı oldu” diye ekledi.  Şirketin mevcut yatırımları ve gelecek hedefleri hakkında konuşan Yükselgüngör, “Şirketimizin kurulduğu günden bu güne kadar en büyük hedefi müşteri memnuniyetidir. Hangi sektörde olursak olalım müşteri memnuniyetini her zaman birinci planda tutan bir yapıya sahibiz. Şu anda turizm yatırımları konusunda ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Mersin’de devam eten turizm yatırımlarımızın yanında, Çiftehan’da termal otel projemiz var. Çiftehan’daki projemiz 28 bin devre mülkten oluşuyor. 232 odalı 5 yıldızlı bir otel. 200 İstihdam hedefimiz var” dedi.

 

“YAPTIĞIMIZ PROJELERDE ÇOK SAYIDA YABANCI TURİSTİN MERSİN’E GELMESİNİ SAĞLADIK”

Mersin’de sektörün geleceği ve Sinan İnşaat olarak sektöre kattıkları hakkında da bilgi veren Yükselgüngör, “Mersin’in turizm açısından önünün çok açık olduğu kanaatindeyim. Çu­kurova Bölgesel Havalimanı’nın tamamlanması ile birlikte turizm sektörü­nün Mersin’de çok ciddi yerlere geleceği inancındayım. Bölgesel Havalimanı ile birlikte ulaşım çok daha kolaylaşacak. Bu da yerli ve yabancı turistin Mersin’e olan ilgisinin artmasına neden olacaktır. Mersin Türki­ye’nin en uzun sahil şeridine sahip ili. Böylesine güzel bir iklimin olduğu bir ilde turizm sektörünün önü çok açık. Bununla birlikte inşaat sektöründe yaptığımız projelerde çok sayıda yabancı turistin Mersin’e gelmesini sağladık. Bu konuda da yurtdışındaki fuarlara katılımımızın çok büyük faydasını gördük. Fuarlarda yaptığımız çalışmalar ile Mersinimizi ve ülkemizi çok iyi tanıttığımızı düşünüyorum. Bugün Sinan İnşaat’a ait projelerde çok sayıda yabancı turist ülkemize döviz girdisi sağlıyorlar. Mersin, Akdeniz’in incisi. Denizi, kumsalı, güneşi, iklimi ile ülkemize gelen yabancı turistin sadece yaz aylarında kalacağı bir ev almasından öte yerleşik düzene geçerek Türkiye’de yaşamlarını sürdürmelerine neden oldu. Bu da Mersin’e ciddi bir ekonomik katkı sağladı. Bugün burada yerleşik düzene geçen yabancı turist Mersin’deki tüm sektörlere katkı sağlıyor” diye konuştu.

 

“GENÇLER MUTLAKA YABANCI DİLİNİ GELİŞTİRMELİ”

İş hayatına yeni başlayan gençlere önerilerde bulunan Yükselgüngör, “Gençlerin mutlaka ve mutlaka araştırmacı olmaları gerek. Araştırırken de bulundukları sektörün profesyonellerinin yanlarında eğitilmeleri, tabiri caizse pişmeleri gerekmekte. Üniversiteyi bitirir bitirmez makam sahibi olmaktansa, işin tozunu yutarak ciddi tecrübeler ile o makamlara oturma­ları gerekmekte.

Kesinlikle ve kesinlikle ‘Ben biliyorum’ dememek lazım, yaşımız kaç olursa olsun, makamımız ne olursa olsun her zaman ‘Ben öğrenmeliyim’ deme­miz gerekiyor.  Ve en önemli konuya gelelim; gençlere verebileceğim en büyük tavsiye yabancı dillerini geliştirmeleri. Hangi bölümden mezun olurlarsa olsun­lar, ek olarak ikinci dili, üçüncü dili bilmeleri takdirde iş hayatında tercih edilmeleri daha kolay olacaktır” şeklinde konuştu.

 

“KENTİMİZİN ÖNÜNDEKİ YILLARIN ÇOK GÜZEL OLACAĞINA İNANCIMIZ TAM”

Mersin için birlik ve beraberlik içersinde hareket etmeleri halinde çok daha güzel bir kent olabileceğini ekleyen Yükselgüngör, “Mersin’i ve ülkemizi çok seviyoruz. Kentimizin önündeki yılların çok güzel olacağına inancımız tam. Mersin turizmiyle, sanayisiyle, tarımıyla, limanıyla, ticaretiyle her geçen gün büyüyor. Ve ben inanıyorum ki bugün Mersin’e yatırım yapan bir yatırımcı önümüzdeki 10 yıllık süreçte kentimi­zin gelişimi ile birlikte yaptığı yatırımın da ne kadar büyüdüğünü görecek. Yeter ki bizler Mersin için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edelim” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA