Elvan: “Vatandaşlarımızın zararları bütün olarak karşılanacak”




Tarih: 2 Ağustos 2021 Pazartesi 15:43


Aydıncık ve Silifke’de meydana gelen yangınların ardından Mersin’e gelen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ilçelerde hasar tespit çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile yangın bölgeleri afet bölgesi olarak ilan edildi. Yine Sayın Cumhurbaşkanımız yangından zarar gören vatandaşlarımızın tamamının zararlarını bir bütün olarak karşılanacağını da ifade etti” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Aydıncık ve Silifke’de meydana gelen yangınların ardından Mersin’e gelen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan AFAD İl Koordinasyon toplantısı sonrasında basın açıklaması gerçekleştirdi.Toplantıya Vali Ali İhsan Su, AK Parti Mersin milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarıkatıldı. Mersin’deki yangınların söndürüldüğünü ifade eden Bakan Elvan, bundan sonra hasar tespit çalışmaları ile birlikte vatandaşların tüm zararlarının karşılanacağını söyledi. Son günlerde ülkenin farklı yerlerinde yangınların çıktığına değinen Bakan Elvan, “Son günlerde bazı illerimizde yüreğimizi dağlayan, ciğerlerimizi yakan orman yangınları ile karşı karşıya kaldık. Özellikle yangınların söndürülmesi noktasında canla, başla ve insanüstü bir mücadeleye hep birlikte şahit olduk. Diğer taraftan yine kahraman ekiplerimiz gece gündüz çalışarak birçok noktada yangınların kontrol altına alınmasını sağladı. Ancak hala devam eden yangınlar var. Bunun için de yoğun bir mücadele devam ediyor. Ben öncelikli olarak bu yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı olan kardeşlerimize de şifa diliyorum” dedi.

 

“VERGİ, SGK PRİMLERİ, ESNAF KREDİLERİNİN ERTELENMESİ KONUSUNDA ADIMALAR ATILDI”

Mersin’de de Silifke ve Aydıncık ilçelerinin bu yangınlardan önemli ölçüde etkilendiğine dikkat çeken Bakan Elvan, bu ilçelerdeki yangınların tamamının kontrol altına alındığını belirtti. Bakan Elvan, “150’nin üzerinde vatandaşımız bu yangından etkilenmiş durumdaydı. Bu vatandaşlarımızın tüm tedavi işlemleri, hastane işlemleri tamamlandı. Bunların tamamı da taburcu oldu. Burada şunu özellikle ifade etmek istiyorum; Sayın Cumhurbaşkanımız yakinen bu yangınlar konusunda gerekli tüm hassasiyeti gösteriyor ve devletimizin, hükümetimizin imkanları neyse bu imkanları doğrultusunda milletimize gerekli her türlü desteği vereceğimizi de kendisi ifade etti. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile yangın bölgeleri afet bölgesi olarak ilan edildi. Yine Sayın Cumhurbaşkanımız yangından zarar gören vatandaşlarımızın tamamının zararlarını bir bütün olarak karşılanacağını da ifade etti. Bu çerçevede de vergi, SGK primleri, esnaf kredilerinin ertelenmesi, tarım kredi kooperatif kredilerinin ertelenmesi noktasında da gerekli adımlar atıldı” ifadelerine yer verdi.

 

“DEVLETİMİZ, HÜKÜMETİMİZ TÜM İMKANLARI İLE MİLLETİMİZİN HİZMETİNDEDİR”

Mersin ilinde Aydıncık ve Silifke ilçesinde hasar tespit çalışmalarının hemen hemen tamamlandığını da ifade eden Bakan Elvan, “Bina ve eşya tespit çalışmaları tamamıyla bitti. Ekili ve dikili alanlar ile hayvancılık alanlarındaki hasar tespit çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Yüzden 70’in üzerinde bir tamamlanma söz konusu. Girilemeyen bazı alanlar var, bu alanlara yönelik çalışmaları da en kısa zamanda tamamlamış olacağız. Devletimiz, hükümetimiz tüm imkanları ile milletimizin hizmetindedir ve hizmetinde olmaya da devam edecektir. Özellikle bu noktada gerçekten bu yangınların söndürülmesi hususunda çok büyük bir çaba sarf eden bakanlıklarımıza, kurum elemanlarımıza, emniyet güçlerimize, jandarmamıza, silahlı kuvvetlerimize, orman genel müdürlüğümüze, tarım bakanlığımız, tüm kamu personelimize çok teşekkür etmek istiyorum. Yine bu ormanlardaki yangınların söndürülmesinde gönüllü olarak katılan vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Rabbim bir daha böyle bir felaketle karşılaşmamamız için, bu tür felaketlerden bizleri korusun. Bundan sonraki süreçte de devam eden yangınlar inşallah söndürülür” diyerek yangınların bir an önce bitmesi konusunda temennilerini dile getirdi.Bakan Elvan, daha sonra yangında zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunup, bölge halkı ile bir araya geldi.

 


Etiket: aydıncık, silifke, mersin, lütfielvan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA