Mersin Ülkü Ocakları, yangın bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor




Tarih: 3 Ağustos 2021 Salı 16:30


Mersin Ülkü Ocakları, Silifke ve Aydıncık’taki yangının ilk gününden bu yana yangın bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Mersin Ülkü Ocakları, yangının ilk gününden bugüne kadar hem yangın söndürme esnasında hem de sonrasında vatandaşlara yardım konusunda sahada çalışmaya devam ediyor. Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer, hem Yeşilovacık’ta hem de Aydıncık’ta ilk günden beri ihtiyaç duyulan her yerde sahada bulunduklarını ve vatandaşların yanında olmaya çalıştıklarını ifade etti. Ülkü Ocakları olarak sahada sürekli olarak 50, 60 kişi gerektiğinde 100 kişi olarak destek verdiklerini söyleyen Sezer, “Yeri geliyor itfaiyenin hortumu taşıyoruz, yeri geliyor su tutuyoruz, yeri geliyor çalı çırpıyla ateşi söndürüyoruz. Zaten hem vatandaşa hem yangınla mücadele edenlere su, kumanya ikramlarımız devam ediyor. Vatandaşlarımıza eşya, gıda yardımları; hayvanlar için yem, saman yardımlarımız devam ediyor. Sürekli olarak sahadayız” dedi.

 

“TEŞKİLATIMIZIN HER BİR ÜYESİ ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”

Sezer, yangın bölgelerinde soğutma işleminin yapıldığını ama bazı zamanlarda alevlerin yeniden harlanıp yangına dönüştüğünü belirterek, “Geceleri soğutma yapılamayan alanlar rüzgarın etkisi ile yeniden alevlenebiliyor. Gece 1.30 gibi yeniden yangın çıktı Yeşilovacık’ta. Alan çok geniş, soğutmasının bir, iki günde yapılması imkansız. Öncelikli olarak yerleşim yerlerine yakın olan yerlerin

soğutması yapılıyor. Daha sonra diğer alanlarda soğutma yapılıyor. Yeşilovacık’ta yaklaşık 10 tane ev yandı. Ortalama 100 civarında da Aydıncık’ta ev yandı. Bunların hepsine dokunmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Biz teşkilat olarak kendi imkanlarımızla bir şeyler sağlıyoruz. Belediyemizin araçlarının desteğini alıyoruz. Canla başla uğraşmaya çalışıyoruz. Teşkilatımızın her bir üyesi elinden geleni yapıyor. Allah izin verirse de yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“BİZ DEVLETİMİZE DESTEK OLMAK AMACINDAYIZ”

Devletin tüm imkanları ile vatandaşların yaralarını sardığını, teşkilat olarak da vatandaşların yaralarına merhem olmaya çalıştıklarını sözlerine ekleyen Sezer; “Eşya, tadilat gibi sıkıntıları halletmeye çalışıyoruz. Bu bölgede özellikle ruhsatı olmayan evler var. Ruhsatı olmayan evler konusunda ya da baraka şeklinde olan evler konusunda da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Devletimiz zaten yükümlülüğünü yerine getiriyor. Devlet vatandaşımızın yanında, afet bölgesi ilan edildi. Biz sadece devletimize destek olmak amacındayız” diye konuştu. Yangında evi yanan Hamide Teyze’ye de ziyaret gerçekleştirdiklerini ve evini baştan aşağı yeniden yapacaklarını belirten Sezer, “Devletimiz vatandaşları Anamur’da yurtlara yerleştiriyor. Bozyazı’dan ayrılmak istemeyen bazı aileleri eve yerleştirdik. Hayvanları var, hayvanları yangında kaçtığı için telef olmasınlar diye bekliyor. Hayvanlar geri gelir diye bölgeden ayrılmak istemiyorlar. Köyler, mahalleler boşaltıldı. Devletimiz yurtlara yerleştirdi ama ertesi gün yeniden bölgeye geldiler. Çadır kurduğumuz ailelerimiz de oldu. Elimizden gelen, imkanımız olduğu ne varsa yapmaya çalışıyoruz” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA