Kılavuz: “Türkiye’de eş zamanlı başlayan yangınlar tesadüf olamaz”




Tarih: 4 Ağustos 2021 Çarşamba 13:21


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Türkiye’de eş zamanlı başlayan yangınların tesadüf olmadığını dile getirerek, “Türkiye Cumhuriyeti devletine, cennet vatanımıza, bayrağımıza olan kalleşliklerini, düşmanlıklarını biliyoruz. Ülkenin, vatanın her bir karışında şehitlerin kanı var. Büyük bedeller ödemiş, atalarımıza borcumuz var. Onun için bu hainlerin başları ezilecektir” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Türkiye’de eş zamanlı olarak meydana gelen yangınlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin 32 ilinde, aynı ilin farklı ilçelerinde aynı anda meydana gelen yangınların tesadüf olmadığını söyleyen Kılavuz, “Tesadüf olduğunu düşünmüyorum, buna inanmıyorum. Burada bir saldırının, sabotajın, hainliğin, alçaklığın olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman sosyal medya aracılığıyla hain terör örgütü PKK adına açıklama yapanlar oluyor. Ateşin çocukları diyerek kendilerini tanıtan şeytanların, alçakların açıklamalarını takip ettik. Kandilden terör örgütünün hamisi olan, isimlerini anmak istemediğim satılmışların da açıklamaları oluyordu. Ülkemizde yangın çıkarma noktasında araçların, ormanların yangına verilmesi noktasında terör örgütünün lideri konumunda olan hainlerin de talimatları olduğunu biliyoruz” dedi.

 

“BU ZALİMLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Türkiye Cumhuriyeti’ne içten ve dıştan saldırılar olduğunu bildiklerini ifade eden Kılavuz, “Türkiye Cumhuriyeti devletine, cennet vatanımıza, bayrağımıza olan kalleşliklerini, düşmanlıklarını biliyoruz. Biz Oğuz’un erleri, evlatları olarak büyük Türk milletinin çocukları olarak, Allah’a yeminler olsun bu zalimlere asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkenin, vatanın her bir karışında şehitlerin kanı var. Büyük bedeller ödemiş, atalarımıza borcumuz var. Onun için bu hainlerin başları ezilecektir. Devletimize baş kaldıran, isyan eden kim varsa kökünü kazıyacağız. Devletimiz yargı, hukuk anlamında bu hainlerden hesabını elbet soracaktır. Biz de bize düşeni her anlamda yapacağız” şeklinde konuştu.

 

“KARDEŞLİĞİMİZE ZARAR VERECEKLERE FIRSAT VERMEMEMİZ GEREKİYOR”

Mersin’in her köşesinin cennet olduğunu vurgulayan Kılavuz, yangın bölgelerinde yaraları saracaklarını dile getirdi. Birlik, beraberlik ruhunun Türk milletinin her bireyinde olduğunu sözlerine ekleyen Kılavuz, “Söylemlere dikkat etmemiz gerekiyor. Kardeşliğimize, huzurumuza zarar verecek kim varsa buna fırsat vermemek gerekiyor.  Bugün siyaset yapma günü değil. Bugün rant elde etme günü değildir. Ormanların yandığı bölgelere daha fazlasıyla fidan dikeceğiz, oraları yeşillendireceğiz. Bir taraftan sel felaketleri, depremler, bir taraftan hastalık. Her şey üst üste geliyor. Türkiye’ye saldırılar bitmiyor. Bizim tek bir vatanımız var, bu vatan hepimizin. Ülkemize sahip çıkalım, milletimize moral verelim” ifadelerini kullandı.

 

“KAHRAMANLARIMIZA MİNNETTARIZ”

Öte yandan Kılavuz, başta yangın bölgelerinde canla başla çalışan kahraman ekiplere sonsuz teşekkürler ettiğini vurgulayarak, “Devletimiz, hükümetimiz, çok değerli valilerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, yangın bölgesinde milletiyle birlikte mücadeleye katıldılar. Özellikle itfaiye çalışanlarımız, orman görevlilerimiz, polislerimiz, askerlerimiz, jandarmalarımız, sağlık çalışanlarımız, köylülerimiz, belediye çalışanlarımız, gönüllülerimiz, sivil toplum teşkilatları, basın mensupları gece gündüz canla başla çalıştılar. Hepsinden Allah razı olsun. Yangınlarla kahramanca mücadele ederek ellerinden gelenin fazlasını ortaya koydular. Bu süreçte görev alan tüm kahramanlarımıza minnettarız. Milletimize yakışan da bu birlik, beraberlik. Diriliş ruhunu ülkemizde çıkan yangınlarla yeniden ortaya çıkarmış olduk. Elbette ki yanan bölgeleri yeniden ağaçlandıracağız. Devletimiz ve milletimiz el ele, omuz omuza ne gerekiyorsa yapacağız. Dar ve zor günde o dayanışmayı ortaya koymak gerekir. Milli bir dava, milli bir mesele. Senlik, benlik olayı veya böyle bir ayrışma, bölünme süreci içerisinde olunacak bir konu değil. İnsanüstü çabayla canını ortaya atan bütün görevlilerimize, gönüllülerimize minnettarız. Her bir vatan evladına canı gönülden hürmetlerimi, muhabbetlerimi ve teşekkürlerimi arz ediyorum” şeklinde konuştu.


Etiket: mhp, olcaykılavuz, yangın


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA